archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  e Prishtinës 08 nëntor 12 00 Prorektorja Tahiri takoi përfaqësuesit e universitetit Hacettepe të Truqisë të cilët në bashkëpunim me Universitetin e Prishtinës do të organizojnë Ditët e Anestezionit të Shteteve të Ballkanit nga 23 27 prill në Prishtinë Në këtë kongres n APPLICATIONS FOR THE NORWEGIAN QUOATA PROGRAMME 2014 08 nëntor 12 00 Invitation letter for the Quota Programme 2014 at Hedmark University College We like to underline the following key points regarding the application nomination process for the scholarships 1 Application deadline for the Qu Shtetasit e huaj të pranuar në Universitetin e Prishtinës Hasan Prishtina 07 nëntor 12 00 Lista e studentëve shtetas të huaj të pranuar me Vendimin e ministrit të Arsimit të Shkencës dhe të Teknologjisë nr 5276 dt 29 10 2013 në Fakultetin e Mjekësisë të Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina rdquo 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=77 (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Në këtë inaugurim morën pjesë edhe studentë dhe ligjërues të UP së të cilët patën rastin të njihen me punën e kësaj Qendre Në fjalën e tij rektori Gashi i falënderoi të gjithë partnerët e konsorciumit që kontribuuan në këtë projekt posaçërisht Ambasadën Amerikane e cila po e mbështet UP në përmes fondeve për mbështetje të universiteteve Njëra nga sfidat më të rëndësishme me të cilat po përballet Universiteti i Prishtinës është reformimi i programeve të saj metodologjitë e mësimdhënies dhe të strukturave në përputhje me nevojat e UP së dhe në harmoni me Procesin e Bolonjës dhe me zhvillimet e fundit në arsimin e lartë në hapësirën evropiane Qëllimi i kësaj Qendre është që të shërbejë në mënyrë të konsiderueshme për objektivat e UP së për modernizimin e procesit të mësimdhënies dhe të të nxënit duke zhvilluar kanale të reja të transferimit të njohurive dhe të informacionit për studentët Ne jemi të sigurtë se Qendra për Mësim Elektronik do ta lehtësojë dhe do ta forcojë bashkëpunimin e Fakultetit Ekonomik me institucionet e arsimit të lartë në SHBA dhe në Evropë tha rektori Gashi duke shtuar se projekti kontribuon edhe në forcimin e mëtejshëm të bashkëpunimit mes Universitetit të Prishtinës dhe Universitetit Shtetëror të Arizonës Ndërkaq shefi i Zyrës për Marrëdhënie me Publikun në Ambasadën Amerikane z Jeffrey Jamison shprehu kënaqësinë për realizimin e këtij projekti i cili do të mundësojë lidhje direkte me Universitetin Shtetëror të Arizonës Koordinatori i këtij projekti prof But Dedaj në prezantimin e funksionimit të platformës tha se përmes kësaj qendre të mësimit në distancë dhe mësimit elektronik mund të lidhemi dhe të përcjellim ligjërata të Fakultetit Ekonomik të Universitetit të Arizonës ku profesorët nga Arizona dhe UP ja i kanë vendosur materialet e tyre në këtë platformë në të cilën studentët do të kenë qasje online për t i marrë materialet Gjithashtu u prezantua edhe testi online ku studentët paraprakisht mund ta vlerësojnë veten se sa janë përgatitur për lëndën përkatëse Në fund të këtij inaugurimi të pranishmit përmes kësaj platforme elektronike patën rastin të përcjellin fjalime të drejtpërdrejta të disa profesorëve të Fakultetit Ekonomik të Universitetit Shtetëror të Arizonës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/UP-ja-inauguroi-Qendren-per-Mesim-Elektronik,-fina.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  dekani i Fakultetit të Ndërtimtarisë dhe të Arkitekturës prof asoc Naser Kabashi u takuan me përfaqësues të Universitetit Politeknik të Milanos Në këtë takim palët shprehën gatishmërinë e tyre për të zhvilluar programe të përbashkëta me UP në mbi bazën e një Memorandumi të Bashkëpunimit të nënshkruar më herët Aktualisht 63 studentë italianë dhe studentë të kombeve të tjera si dhe 3 profesorë e kanë vizituar Prishtinën në kuadër të temës Planifikimi Urban për të cilën studentët dhe profesorët do të mblidhen sot në orën 17 00 në ambientet e Amfiteatrit në FNA ku edhe do të zhvillojnë diskutime të ndryshme mbi këtë temë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektorja-Tahiri-dhe-dekani-i-Fakultetit-te-Nder.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Ora 11 00 12 30 Mbahet Dita Informuese Për Bursa në Programet JoinEU SEE PENTA dhe Basileus Amfiteatri i madh në Fakultetin e Edukimit ndërtesa e re pranë Bibliotekës Kombëtare dhe Universitare JoinEU SEE PENTA dhe Basileus janë programe të financuara nga Bashkimi Evropian të cilat do të ofrojnë bursa tërheqëse për studentët për stafin akademik dhe për stafin administrativ të Universitetit të Prishtinës Koordinatorë të këtyre programeve janë Universiteti Graz i Austrisë dhe Universiteti Ghent i Belgjikës ndërkaq Universiteti i Prishtinës si institucion për arsim të lartë është partner i këtyre projekteve Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Dita-informuese-per-Bursa-ne-Programet--JoinEU-SEE.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të projektit Kompetenca në Universitetin e Prishtinës financuar nga Komisioni Evropian përmes programit Tempus Ky projekt ka arritur formulimin e kompetencave të përgjithshme dhe specifike që do të zbatohen në 5 programet e përzgjedhura si pilot programe në pesë njësi akademike të UP Kompetencat adresojnë çështjen e mungesës së lidhjes në mes të arsimit të lartë dhe ekonomisë dhe si të tilla janë risi në planprogramet akademike Ndërkaq po kryhet vendosja e infoterminaleve nëpër njësitë akademike të universitetit dhe trajnimi i sotëm ka të bëjë me përdorimin e softwarit që është mjet për menaxhimin e mësimit të bazuar në kompetence Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Trajnim-per-software-in-e-kompetencave-ne-UP.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të kontribuojë në ngritjen e njohjes nga shkencat sociale në Kosovë në mënyrë që të përkrahet zhvillimi socio ekonomik i shtetit dhe integrimi i tij në rrethin hulumtues Evropian Në një afat të mesëm pritet që projekti të kontribuojë në rritjen e numrit të publikimeve nga hulumtues kosovarë nga fusha e shkencave sociale dhe në rritjen e numrit të projekteve të përbashkëta brenda programeve Evropiane Në përfundim të programit të trajnimit 31 pjesëmarrës hulumtues të rinj nga Universiteti i Prishtinës universitete tjera publike dhe private edhe nga sektori privat dhe shoqëria civile janë pajisur më certifikata dhe në këtë mënyre kanë fituar të drejtën të aplikojnë për vazhdimin e programit i cili si program i mentorshipit do të zhvillohet në pranverë të vitit 2014 në Universitetin e Vjenës Certifikatat janë shpërndarë nga Prof Ass Dr Hasnije Ilazi Drejtore ekzekutive e ISSH znj Elke Dall përfaqësuese e institutit ZSI nga Vjena dhe Kushtrim Bajrami përfaqësuesi i KEC ndërsa në ceremoninë e certifikimit ka marrë pjesë edhe përfaqësuesja e Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë znj Sophie Beaumont Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Certifikohen-31-hulumtues-te-rinj-ne-UP.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  vizitën e bërë dhe për mbështetjen që Qeveria e Çekisë po i bën shtetit të Kosovës veçanërisht fushës së arsimit Rektori Gashi e informoi ambasadorin Doležel me vështirësitë financiare dhe mungesën e infrastrukturës në UP si dhe për bashkëpunimet ndërkombëtare që ka universiteti Ambasadori Doležel shprehu interesimin për të iniciuar bashkëpunimin ndërmjet Fakultetit Teknik të UP së dhe Universitetit Teknik të Pragës si një nga universitetet elite në Çeki përmes mobiliteteve të studentëve dhe të stafit akademik Përveç të tjerash në këtë takim u diskutua edhe për mundësinë e themelimit të departamentit të ballkanistikës në kuadër të UP së Ambasadori e falënderoi rektorin Gashi për mbështetjen që UP ja ka dhënë në realizimin e European Summer Music Academy i cili nën organizimin e Ambasadës Çeke ishte mbajtur në muajin korrik në Prishtinë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-priti-ambasadorin-e-Republikes-Ceke.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  i UP së Esat Kelmendi dhe shefi i Departamentit të Turkologjisë prof ass Ergin Jable pritën në një takim pune rektorin e Universitetit Nigde të Turqisë prof dr Adnan Görür Rektori Gashi dhe rektori Görür diskutuan për implementimin e bashkëpunimit mes dy universiteteve me theks të veçantë fuqizimin e mobiliteteve të studentëve dhe të stafit akademik pastaj zhvillimin e hulumtimeve dhe organizimin e konferencave të përbashkëta përmes marrëveshjeve që këto dy universitete kanë por edhe në kuadër të Programit të Shkëmbimit Mevlana i cili është një program arsimimi që synon të mundësojë shkëmbimin e studentëve dhe të personelit akademik midis institucioneve të arsimit të lartë brenda dhe jashtë Turqisë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-priti-ne-nje-takim-rektorin-e-Univer.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive