archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  e SHBA në Kosovë për vizitë pune do të qëndrojë Prof Dr Fred Morrison nga Universiteti i Minessotës Gjatë qëndrimit të tij Prof Dr Fred Morrison do të mbajë ligjëratat me temat I Të Drejtat e Njeriut dhe Kushtetutshmëria Audienca Studentët dhe profesorët e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina Vendi Fakulteti Juridik Salla Gjykatorja Data 4 nëntor 2013 Koha 14 00 15 30 II Vetëqeverisja Modeli Amerikan për Qeverisjen Lokale Audienca Studentët dhe profesorët e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina Vendi Fakulteti Juridik Salla Gjykatorja Data 7 nëntor 2013 Koha 11 30 12 30 Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Njoftim-%2812%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  një takim Jeffrey M Jamison dhe Kanishka Gangopadhyay nga Ambasada Amerikane në Kosovë të cilët u njoftuan me zhvillimet në UP me korrektësinë e procesit të regjistrimit të studentëve me programet e doktoratës pastaj edhe me investimet në infrastrukturë Rektori Gashi e falënderoi Ambasadën Amerikane e cila po e mbështet UP në përmes fondeve për mbështetje të universiteteve duke theksuar establimin e laboratorëve në Fakultetin e Arteve në Ekonomik dhe në Filozofik projektet në reforma për planprogramin në Fakultetin e Edukimit të Filologjisë të Shkencave Sportive të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike të cilat janë pajisur me libra dhe bibliotekë elektronike pastaj për mbështetjen që i është dhënë dhe vazhdon t i jepet UP së në kuadër të programit Fullbright përmes mobilitetit të shkëmbimeve të stafit akademik Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-dhe-stafi-i-tij-priten-ne-nje-takim-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të njohurive në fushën e arsimit të lartë hulumtimit dhe zhvillimit në të gjithë lëmenjtë akademikë dhe shkencorë për zhvillimin e projekteve të përbashkëta të hulumtimeve dhe të kërkimeve shkencore për organizimin e aktiviteteve të përbashkëta akademike dhe shkencore siç janë seminaret simpoziumet konferencat shkëmbimi i botimeve dhe materialeve të tjera të interesave të përbashkëta Me këtë rast rektori Gashi theksoi se me kënaqësi ka pranuar bashkëpunimin me Akademinë në ngritjen e nivelit të arsimimit të lartë për agjencionet e sigurisë publike duke pas parasysh të arriturat e këtij institucioni dhe vizionin e sajë për të ardhmen Hapja e Fakultetit të sigurisë në Akademi është mjaftë më rëndësi edhe për vet shtetin e Republikës së Kosovës sepse siguria është komponentë kyçe e një shteti demokratikë tha rektori Gashi Ndërkaq drejtori i Përgjithshëm i Akademisë Ismail Smakiqi falënderoi rektorin Gashi për gatishmërinë për bashkëpunim duke theksuar se nënshkrimi i kësaj marrëveshje me Universitetin e Prishtinës është i një rëndësie të veçantë sepse siç tha ai do të ndihmoi në funksionalizimin e arsimit të lartë në Akademinë e Kosovës për Siguri Publike sidomos në angazhimin e personelit akademik të Universiteti të Prishtinës në ligjërimin e lëndëve të njëjta me lëndët e njësive akademike të UP së si dhe sipas nevojës në përzgjedhjen e personelit akademik të AKSP së Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Universiteti-i-Prishtines-dhe-Akademia-e-Kosoves-p.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Ismajli kryeshefi ekzekutiv i PTK së z Sejdi Hoxha përfaqësues të Këshillit Drejtues të UP së prodekanë dekanë dhe studentë të UP së Me këtë rast rektori Gashi tha se Universiteti Hasan Prishtina i cili po bëhet pjesë e filatelisë së Kosovës përmes kësaj pulle postare do të prezantohet në të gjithë meridianët e botës Kjo pullë postare është simbol i dijes i sakrificës dhe i armës më të fuqishme të rezistencës shqiptare në vite tha rektori Gashi Kryeshefi ekzekutiv i Postës së Kosovës z Sejdi Hoxha tha se pulla postare e cila vihet sot në qarkullim ka vlera të jashtëzakonshme pasi do të promovohet tempulli i diturisë Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina Ndërkaq ministrat Buja dhe Ismajli thanë se Posta e Kosovës e ka bërë hapin më të mirë që sot e nderon Universitetin e Prishtinës Në fund rektori Gashi shtroi për të pranishmit një koktej me rastin e përurimit të pullës postare Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Universiteti-i-Prishtines--Hasan-Prishtina%E2%80%9D-dhe-PT.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  prof dr Ibraim Gashi dhe stafi i tij morën pjesë në ceremoninë solemne me rastin e fillimit të Shkollës Projektit ATOMI e cila do të organizohet për të gjithë nxënësit e p Rektori Gashi dhe prorektori Alija pritën përfaqësues nga Arizona State University GateWay Communite College dhe SIT Graduate Institute 10 tetor 04 00 Rektori i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina prof dr Ibrahim Gashi dhe prorektori për kërkime shkencore prof dr Avdulla Alija pritën në një takim prof Stephen K Batalden nga Arizona State University prof Shahin Berisha ng Rektori Gashi dhe prorektori Bexheti morën pjesë në Forumin për Shkencë në Japoni ku edhe nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi me Universitetin Kinki 08 tetor 04 00 Rektori i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina prof dr Ibrahim Gashi dhe prorektori për mësim prof dr Nuri Bexheti morën pjesë në takimin e dhjetë vjetor të Forumit për Shkencë dhe Teknologji në Shoqëri STS që u mbajt nga da 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=85 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Greqi 28 dhjetor 12 00 Rektori i Universitetit të Prishtinës prof asoc dr Ibrahim Gashi dhe prorektorja për bashkëpunim ndërkombëtar prof asoc Lindita Tahiri pritën në një takim përfaqësues të City College të Universiteti të Shefilldit dega në Selanik të Greqisë Ioanna Kapnopoulou dhe Hysni Ymeri Rektori Gashi falënderoi përfaqësuesit e City College njëkohësisht shprehi interesimin e UP së për mundësitë e bashkëpunimit në fushat e hulumtimeve shkëmbimeve të studentëve dhe stafit akademik Përfaqësuesit e City College shprehën gatishmërinë për realizimin e projekteve të përbashkëta ndërmjet UP së dhe City College Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-dhe-prorektorja-Tahiri-priten-nje-de.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  evropian Që nga tetori 2012 nga ardhja në krye të UP së ne si menaxhment i ri i kemi identifikuar prioritetet e përbashkëta me qëllim të zhvillimit dhe të modernizimit të këtij institucioni të arsimit të lartë Rektori Gashi më tej tha se për këtë periudhë tremujore kemi shënuar të arritura që do t i ndihmojnë procesit të zhvillimit akademik si përzgjedhjen e stafit mësimdhënës të angazhuar për këtë vit akademik me një përkujdesje maksimale që t i angazhojmë vetëm ata që kanë thirrje akademike adekuate dhe përvojë të nevojshme për lëndët që mbajnë fillimi me programe të akredituara të doktoratës në mesin e tyre edhe dy programe mjekësi dhe bujqësi që do të ofrohen me partnerë ndërkombëtarë marrëveshja me Universitetin e Tiranës për fillimin e dy programeve të përbashkëta Joint degree të doktoratës nga fushat e shkencave kombëtare histori kombëtare dhe gjuhë shqipe fillimi i trajnimeve të stafit mësimdhënës dhe të administratës për aplikimin e sistemit të administratës dhe notimit digjital të studentëve aktivizimi Qendrën e Mësimit Tërëjetësor Sigurimi i ekspertëve ndërkombëtarë përmirësimi i ambienteve fizike nërsa në planin e bashkëpunimit ndërkombëtar menaxhmenti i ri po bën përpjekje që ta intensifikojë bashkëpunimin me Ambasadën Amerikane me USAID in me Ambasadën Franceze me Ambasadën Gjermane dhe me universitetet nga SHBA ja dhe Britania e Madhe por edhe nga Turqia dhe nga vendet e tjera mike të Kosovës Rektori Gashi gjithashtu informoi se menaxhmenti i ri është vënë plotësisht në shërbim të rritjes së transparencës me media duke garantuar gjithmonë se do të jemi të hapur për të gjitha format e bashkëpunimit që do t i kontribuonin avancimit të UP së duke vazhduar me zhvillimet e tjera të UP së Rektori Gashi falënderoj të gjithë studentët pedagogët dhe menanxhmentet e fakulteteve për punën që bënë gjatë këtij viti në mbarëvajtjen e punës në UP dhe të gjithë ata pedagogë dhe zyrtarë administrativë që këtë vit janë pensionuar për punën e madhe që kanë bërë në ngritjen dhe funksionimin e Universitetit të Prishtinës Ata do të jenë ikonë e respektuar dhe vlerë e Universitetit të Prishtinës Në përmbyllje të konferencës rektori Gashi uroi festat e fundvitit duke dëshiruar një vit të ri të mbarë për UP në dhe për Kosovën Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-mbajti-konference-per-media-me-rasti.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  gjysmë shekulli pune shkencore dhe pedagogjike i këtij Departamenti i shprehur në diplomimin e mijëra studentëve për pesëdhjetë gjenerata me radhë dhe në publikimin e qindra studimeve revistave dhe monografive autoriale nga fusha e historisë tha rektori Gashi Ai shtoi se studentët e Departamentit të Historisë të inspiruar nga leksionet e historisë kombëtare janë të parët në Demonstratat e vitit 68 të vitit 81 të viteve 89 dhe 90 në protestën e madhe studentore të tetorit 97 por mbi të gjitha ishin studentët e historisë ata që ndihmuan themelimin e UÇK së dhe që iu bashkuan radhëve të para të saj Dua t i kujtoj me pietet të gjithë ata studentë dhe historianë të diplomuar që ranë në altarin e lirisë Një përkujtim homazh plot emocion i të gjithë neve në këtë sallë shkon për studentin e dalluar dëshmorin e kombit Rrustem Hyseni historiani theksoi rektori Gashi Në fund rektori Gashi dhe dekani Dugolli ndanë mirënjohje për disa nga ata emra të rëndësishëm të cilët kanë lënë gjurmë në zhvillimin e këtij Departamenti dhe të çështjes kombëtare në përgjithësi Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-mori-pjese-ne-tryezen-shkencore-per-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive