archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  prorektorët e UP së prof asoc dr Avdulla Alija prof asoc dr Lindita Tahiri prof asoc dr Agron Bajraktari dekanët dhe prodekanët e Fakultetit të Edukimit të Filologjisë të FSHMN së dhe të Filozofikut Pas fjalës hyrëse të rektorit i cili theksoi rëndësinë e ristrukturimit të programeve për përgatitjen e mësimdhënësve në UP në përputhje me vendimin e ministrit dhe në përputhje me afatin e paraparë këshilltarja Kadriu e shprehu rëndësinë e këtij procesi të bashkëpunimit mes institucioneve relevante në këtë proces dhe shtoi se MASHT i pret shumë nga ky proces Prof Pupovci e prezantoi planin ideor për ristrukturimin e këtyre programeve dhe pas diskutimit të përbashkët të përfaqësuesve nga katër fakultetet përkatëse u ra dakord për modalitetet më të përshtatshme dhe më efikase për realizimin sa më të suksesshëm të kësaj reforme Propozimet nga ky takim do të diskutohen me MASHT in dhe pas aprovimit të tyre do të punohet në zhvillimin e planprogrameve përkatëse Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/U-mbajt-takimi-i-dyte-konsultativ-per-ristrukturim.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  për marrëdhënie me jashtë prof asoc dr Lindita Tahiri pritën në një takim rektorin e Universitetit të Kompetencave në Bruksel prof Urs Hauenstein ku diskutuan për mundësitë e bashkëpunimit mes dy universiteteve Ndër të tjera u fol për krijimin e programeve të reja bachelor dhe master në Fakultetin e Edukimit të UP së me përqendrim në fushën e kompetencave si dhe për ofrimin e trajnimeve në këtë fushë përmes Qendrës së Arsimit Tërëjetësor në Universitetin e Prishtinës Universiteti i Kompetencave tanimë i ka zbatuar disa projekte të dobishme për arsimin fillor dhe parafillor në Kosovë përmes trajnimeve në fushën e kompetencave në edukim Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-dhe-prorektorja-Tahiri-priten--rekto.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  punësimi Prorektorja Tahiri priti përfaqësues të kompanisë konsulente nga SHBA 15 janar 12 00 Prorektorja për marrëdhënie me jashtë prof asoc dr Lindita Ttahiri priti znj Diana Marianna Osinski dhe z Edon Kurtishi përfaqësues të njërës nga kompanitë konsulente më të sukseshme në SHBA Prorektorja Tahiri diskutoi me përfaqësuesit e Deloittes lidhur me mundësitë e ofrimit të konsultimeve për zhvillimin dhe avancimin e sektorëve të ndryshëm të UP së përmes ekspertizës nga SHBA ja Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e procesit zgjedhor për zgjedhjet e përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Këshilli

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektorja-Tahiri-priti-perfaqesues-te-kompanise-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  marrëdhënie me jashtë prof asoc dr Lindita Tahiri dhe pr orektori për kërkime shkencore prof asoc dr Avdulla Alija pritën në një takim udhëheqësit e programeve austriake ADA dhe WUS Austria të cilët shprehën gatishmërinë për përkrahjen e Universitetit të Prishtinës në fushën e hulumtimeve shkencore të zhvillimit e planprogrameve bashkëpunimit me universitetet austriake përkrahjen e doktorantëve nga UP ja dhe mobilitete të tjera Këto programe mes të tjerash do ta përkrahin edhe zhvillimin e kapacitetit të koordinatoreve për cilësi dhe zhvillim akademik në UP si dhe zhvillimin e menaxhmentit të financave në UP Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektoret-Tahiri-dhe-Alija-priten-udheheqesit-e-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  ofron Kosovës Menaxhmenti i UP së dhe ambasadori Bullgar diskutuan për mundësinë e thellimit të bashkëpunimit ndërmjet Universitetit të Prishtinës dhe universiteteve bullgare Siç jemi në dijeni universitetet bullgare kanë një kosto më të lartë për studentët e Kosovës krahasuar me ata të vendeve fqinje prandaj shpresoj se ambasada juaj në bashkëpunim me Ministrinë e Arsimit të Bullgarisë do të gjejë mundësi që studimet në universitetet bullgare për studentët e Kosovës të kenë kosto më të ulët tha rektori Gashi Gjithashtu rektori Gashi e njoftoi z Bobev se UP ja është e interesuar për shkëmbim studentësh dhe të stafit akademik qoftë në cilësinë e ligjëruesve për një semestër qoftë në cilësinë e pjesëmarrësve të Universitetit Veror të cilin e organizon UP ja Një projekt shumë i rëndësishëm i bashkëpunimit do të jetë themelimi i studimeve të ballkanistikës në UP në bashkëpunim me universitetet bullgare Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-dhe-prorektorja-Tahiri-priten-ne-%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  me prof Etleva Lala udhëheqëse e Departamentit të Studimeve Shqipe në Universitetin Eotvos Lorand të Budapestit Hungari Në këtë takim u fol për bashkëpunimin mes Katedrës së Albanologjisë në Budapest dhe katedrave përkatëse të Fakultetit Filozofik dhe Fakultetit të Filologjisë të UP së si dhe për mundësinë e dërgimit të kuadrit të specializuar për leksione në Budapest Po ashtu u diskutua rreth organizimit të një konference ndërkombëtare për albanologjinë në Budapest si dhe për përkrahjen që mund të ofrojë UP ja për akreditimin e gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare në Hungari Gjithashtu në këtë takim u diskutua edhe mundësia e botimeve të përbashkëta ndëruniversitare Budapest Prishtinë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektorja-Tahiri-priti-udheheqesen-e-Departament.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  dhe prorektori Alija së bashku me menaxhmentin e këtij Departamenti gjatë vizitave të bëra në klasa dhe laboratorë shprehën shqetësimin për infrastrukturën tejet të dëmtuar të objektit të Biologjisë Rektori Gashi i premtoi menaxhmentit të këtij Fakulteti se menjëherë do të fillojnë përpjekjet që FSHMN ja ta ketë një objekt të ri ku Departamenti i Biologjisë i Kimisë dhe ai i Fizikës do të mund ta zhvillojnë procesin arsimor në kushte normale të punës Rektori Gashi shprehu interesimin për t i filluar përgatitjet për ndërtimin e një objekti të ri duke shpresuar se institucionet vendëse dhe donatorët ndërkombëtarë do ta përkrahin këtë projekt në mënyrë që studentët e FSHMN së ta shmangin atë gjendje katastrofe në të cilën aktualisht studiojnë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-dhe-prorektori-Alija-vizituan-Depart.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  i këtij projekti është përmirësimi i kushteve të tregut të punës për të rinjtë kosovarë Bazuar në kërkesat e sektorit privat projekti do të punojë me shërbyesit e zhvillimit të aftësive për të ofruar trajnim dhe edukim më adekuat që do të rezultojë në më shumë mundësi për punësim Në kuadër të kësaj sot me datë 25 10 2013 EYE Enhancing Youth në bashkëpunim me Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike kanë organizuar takim në të cilin u prezentua përvoja e themelimit dhe funksionimit të Bordit Industrial që tani më funksionon në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike Prorektori për kërkime shkencore Prof Asoc Dr Avdulla Alija nga ana e tij shprehu përkushtimin e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina në rritjen e bashkëpunimit ndërmjet përfaqësuesve të ekonomisë dhe Universitetit të Prishtinës dhe krijimit të bordeve industriale nëpër Njësitë Akademike Gjithashtu Prorektori për kërkime shkencore i njoftoi të pranishmit për strategjinë për kërkime shkencore të Universitetit të Prishtinës dhe për përkushtimin e institucionit në realizimin e objektivave të saj Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektori-per-kerkime-shkencore-Prof--Asoc--Dr--A.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive