archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  lartë të Ambasadës austriake dhe zvicerane si dhe hulumtues nga vendet e Evropës Juglindore Në emër të UP së prorektori Alija iu drejtua të pranishmëve me një fjalë rasti duke thënë se prezantimet e kësaj konference dhe temat të cilat trajtohen janë të një rëndësie të veçantë edhe për faktin se kanë të bëjnë me gjuhën e popujve miq të Kosovës dhe hapësirës miqësore gjermanofolëse Është mbresëlënëse prania e pjesëmarrësve ndërkombëtarë në këtë konferencë dhe shpresoj se do të shfrytëzohet si mundësi për t i forcuar lidhjet ekzistuese dhe për të krijuar lidhje të reja bashkëpunimi edhe për Universitetin e Prishtinës qoftë duke i ftuar si ligjërues për fusha të caktuara qoftë si partnerë në projekte të përbashkëta hulumtuese theksoi prorektori Alija duke i falënderuar në fund Departamentin e Gjuhës dhe të Letërsisë Gjermane të Fakultetit të Filologjisë të Universitetit të Prishtinës dhe Shoqatën e Gjermanistëve të Evropës Juglindore për organizimin e kësaj konference Kjo konferencë mbështetet nga Ministria e Arsimit e Shkencës dhe e Teknologjisë nga Ministria e Punëve të Jashtme nga Ambasada gjermane austriake dhe zvicerane në Kosovë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektoret-Alija-dhe-Bexheti-moren-pjese-ne-Konfe.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  projekt për mobilitete ndërkaq aplikimi do të fillojë më 11 nëntor të 2013 Gjithashtu znjsh Dragusha pritet të organizojë një sesion informativ nga fillimi i muajit nëntor për studentët e UP së të interesuar për bursat Erasmus Mundus Gjithashtu nga data 10 deri më 11 tetor Universiteti i Suedisë në bashkëpunim me Universitetin e Tiranës organizuan një seminar për konkurrim me projekte të reja në programin e ri Erasmus Plus Swedish Western Balkans Contact Seminar pjesë e të cilit së bashku me znjsh Dragusha nga Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina ishin të pranishme edhe prorektorja për bashkëpunim ndërkombëtar prof asoc Lindita Tahiri dhe drejtoresha e Zyrës për Marrëdhënie me Jashtë mr sc Lumnije Bajrami Gjatë seminarit u prezantuan informata specifike të arsimit të lartë për secilin shtet për atë të Suedisë të Shqipërisë dhe të Kosovës ku për sistemin dhe gjendjen e tanishme të arsimit të lartë për vendin tonë Kosovën prezantoi koordinatorja e Zyrës së Tempusit në Kosovë znj Kimete Canaj Më pastaj përfaqësuesit suedezë prezantuan për programin Erasmus rëndësinë dhe rolin e këtij programi si dhe u prezantuan edhe programe të tjera të Suedisë për shkëmbim të studentëve siç janë Linnaeus Palme mundësitë e përfitimit të bursave nga Instituti Suedez etj Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Java-e-dyte-e-tetorit,-zyrtaret-e-ZMJ-se-dhe-prore.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Departamentit për Projekte Ndërkombëtare në London School of Economics LSE Gjatë takimit u diskutuan mundësitë potenciale të bashkëpunimit mes dy universiteteve Rektori Gashi e shfrytëzoi rastin që ta informojë z Sharp për qëllimin e vizitës duke i ofruar bashkëpunim konkret në establimin e programeve të përbashkëta të studimit duke përfshirë Këshillin Britanik në Prishtinë si fasilitues të këtij bashkëpunimi Ndërkaq z Sharp u shfaq entuziast për idenë konkrete dhe me këtë rast u diskutuan disa modele mbi të cilat London School of Economics bashkëpunon me universitete të ndryshme nëpër botë Z Sharp ia propozoi konkretisht rektorit Gashi procedurat që duhet të ndiqen në mënyrë që në të ardhmen e afërt të lansohen programe të përbashkëta studimi mes dy universiteteve Palët u pajtuan që në takimet e radhës në Prishtinë ose në Londër të konkretizohen veprimet në mënyrë që bashkëpunimi të konkretizohet në nivel të departamenteve të ekonomisë mes dy universiteteve Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi--takon-perfaqesuesit-e--London-Schoo.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të Këshillit Britanik për të diskutuar mundësinë e përkrahjes të Mbretërisë së Bashkuar për përforcimin e mësimdhënies të gjuhës angleze në Fakultetin e Edukimit Në diskutim u Rektori Gashi ministri Buja dhe dekani Rusinovci inauguruan Galerinë e Arteve 01 tetor 12 00 Në ditën e parë të vitit të ri akademik në kuadër të Fakultetit të Arteve u bë inaugurimi i Galerisë së Arteve financuar nga Rektorati i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina ku prerjen e shiritit e bënë rektori i UP së prof dr I Rektori Gashi uron studentët dhe stafin e UP së me rastin e fillimit të vitit të ri akademik 01 tetor 12 00 Nën organizimin e Fakultetit të Edukimit të Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina me një ceremoni u bë pritja e studentëve të rinj të këtij viti të ri akademik 2013 2014 ku të pranishëm ishin rektori i UP së prof dr Ibrahim Gashi 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=88 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Vicky Gough të gjithë këshilltar të lartë pranë Këshillit Britanik në Londër Gjatë këtyre takimeve rektori Gashi i diskutoj disa ide dhe projekte konkrete përmes të cilave UP kërkon që të përfitoj nga Këshilli Britanik e të cilat u mirëpriten nga nikoqirët Projektet kryesisht konsistojnë në ndihmën që Këshilli Britanik do t i jep UP së për avansimin e programeve të ndryshme në gjuhën angleze Duke marrë parasysh që sivjet për herë të parë Këshilli Britanik e ka organizuar testin e gjuhës angleze për aplikuesit në programin e doktoratës Rektori Gashi kërkoi që ky bashkëpunim të vazhdoj dhe mundësisht të zgjerohet edhe në programe të tjera të UP së në vitin e ardhshëm akademik Përfaqësuesit e Këshillit Britanik premtuan që do të vazhdojnë këtë bashkëpunim dhe propozuan ide konkrete se si projektet e përbashkëta mund të zgjerohen edhe në fusha të tjera të bashkëpunimit Përveç me Këshillin Britanik rektori Gashi realizoi takime edhe me znj Catherine Rashid zv drejtoreshë e sektorit për Kosovën pranë Ministrisë së Punëve të Jashtme të Mbretërisë së Bashkuar Rektori Gashi falënderoj Qeverinë Britaneze e cila përmes ambasadës së saj dhe Këshillit Britanik në Prishtinë në vazhdimësi ka ndihmuar reformat në UP Përveç diskutimeve lidhur me arsimin e lartë në Kosovë e me theks të veçantë për UP në rektori Gashi dhe zv drejtoresha Rashid shkëmbyen mendime të ndryshme lidhur me situaten aktuale politike në Kosovë si dhe marrëdheniet e shkëlqyera në mes të dy vendeve Rektori Gashi gjithashtu u takua edhe me z Janet Bohrer zv drejtor i Agjencionit Shtetëror Britanez për Sigurimin e Cilësisë ku e informoi në hollësi për përpjekjet që UP ja po bën lidhur me zhvillimin e instrumenteve të brendshme për monitorim të cilësisë së programeve të studimit dhe njëkohësisht mori informata të vlefshme nga z Bohrer se si ky model funksionon ne Mbreterine Bashkuar Në mbrëmje rektori Gashi do të pritet në një darkë të organizuar nga Ambasadori i Republikës së Kosovës në Mbreterinë e Bashkuar z Lirim Grajqevci ku të ftuar janë edhe përfaqësues të lartë të Këshillit Britanik dhe Qeverisë britaneze Rektori Gashi do të vazhdoj vizitën në Britaninë e Madhe edhe nesër me ç rast do të takohet me përfaqësues të universiteteve të London School of Economics Universitetit të Kembrixhit dhe Universitetit të Birminghamit me të cilët do të diskutohen disa projekt ide konkrete të establimit të programeve të përbashkëta të studimeve me UP në për vitin e ardhshëm akademik Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-realizon-takime-ne-Londer-per-thelli.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  gjithë besimtarëve islamë festën e Kurban Bajramit Festa e Bajramit mbetet një nga festat që i bashkon njerëzit në harmoni midis tyre ngrit ndjenjat e solidaritetit ndërnjerëzor dhe zgjon idenë e sakrifikimit për të mirën e përgjithshme Në këtë ditë kujtojmë me respekt të gjithë ata që u flijuan për vendin dhe popullin tonë mbi gjakun e të cilëve qëndrojnë themelet e shtetit të Kosovës Prandaj edhe në këtë ditë të shenjtë urojmë që populli ynë të jetojë gjithmonë në paqe begati dhe harmoni me dëshirën që të bashkuar ta vazhdojmë punën drejt realizimit të aspiratave tona Me fat Prof dr Ibrahim Gashi Rektor Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-ua-uron-te-gjithe-besimtareve-festen.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Kjo bursë u jep mundësi kandidatëve të kualifikuar që të njihen me përvojën e qeverisjes parlamentare gjermane Pjesëmarrësit do të njihen me shumëllojshmërinë e detyrave të kryera në zyrën e deputetit duke filluar nga hartimi i fjalimeve apo i artikujve e deri në punën përgatitore për seancat plenare Të interesuarit duhet t i plotësojnë këto kushte Diplomë universiteti Njohuri të gjuhës gjermane Mosha më e vogël se 30 vjeç Për më shumë informacione të enjten më 17 10 2013 në orën 9 00 në Fakultetin e Filologjisë Amfiteatri përballë Dekanatit do të mbahet një takim në gjuhën gjermane dhe ju mund të merrni informacione për çdo paqartësi tuajën Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ambasada-e-Gjermanise-ofron-bursa-per-parlamentare.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  procedure If your department wants to be part of this program we strongly encourage you to complete the application form that you will find attached The application form should be returned to the International Relations Office as soon as possible preferably before 14 December 2013 Please make sure you fill out the application as completely as possible to the last detail Incomplete forms and in languages other than English will not be taken into consideration If you need help in completing the forms please contact Mrs Mirjeta Ismajli email mirjeta ismajli uni pr edu Selection criteria The hosting university University of Prishtina defines selection criteria Generally speaking course proposals matching with or adding to the course suggestions provided by the university departments based on their priorities and needs have a substantial chance of being accepted Additionally departments are especially interested in hosting international teaching faculty who have the intention to develop future institutionalized co operation with the UP Furthermore if no appropriate local counterpart i e co professor can be appointed for your course the UPISU Committee may prefer to select a different course visiting professor even though your application material is of high quality Remuneration Selected visiting professors will be paid a modest allowance 500 EUR for the whole course The UP does not cover costs for additional health molest or travel insurance The UP has no obligations concerning social and or health insurance and cannot be held responsible for loss of personal goods for accidents or injuries during and outside the activities related to the University of Prishtina Hasan Prishtina International Summer University Please also check the validity of your health and travel insurance for Kosovo Once you have been selected as a visiting professor UPISU staff will purchase your ticket as soon as possible in order to contain the expenses made for travel reimbursements during previous years late bookings resulted in extraordinary high prices for airfare In case of impossibility of UPISU staff to provide you with tickets you can purchase your ticket Any costs that are not reasonably related to travelling to the UPISU directly will not be reimbursed e g unnecessary long stop overs and subsequently high hotel costs UPISU staff will make housing arrangements Visiting professors will stay in a dormitory Accommodation costs will be covered by the organization You will share your accommodation with other visiting professors The organization will arrange accommodation to cover your teaching period plus 3 days preceding and or following your teaching period if necessary depending on the dates of your arrival and departure Contact Mr Mirjeta Ismajli tel 381 38 246 750 Fax 381 38 244 187 e mail mirjeta ismajli uni pr edu For more info visit the official website Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/University-of-Prishtina-Hasan-Prishtina%E2%80%9D-Internati.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive