archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  e pamundur edhe po të duash ta ndash historinë e lëvizjeve politike dhe çlirimtare të popullit shqiptar të Kosovës nën Jugosllavi nga rruga që ka ecur Universiteti i Prishtinës Ajo është një histori e vetme e mishëruar aq shumë sa mund të themi se aty ku ishte Kosova ishte edhe Universiteti i Prishtinës tha rektori Gashi duke shtuar se historia e lëvizjes kombëtare studentore që sinonim kishte UP në e arriti kulmin e saj në periudhën e viteve 90 pikërisht në periudhën më të vështirë të mbijetesës së qenies sonë kombëtare Nëse dje Universiteti i Prishtinës ishte jo vetëm vatër e dijes por edhe ikonë e shtetndërtimit të Kosovës tani ai ka para vetes misionin e tij parësor edukimin e qëndrueshëm dhe cilësor të gjeneratës së re në funksion të zhvillimit dhe të forcimit të shtetit të Kosovës theksoi rektori Gashi Më pas rektori Gashi e përshëndeti edhe botimin e monografisë së parë për lëvizjen studentore të autorit Bujar Dugolli njërit nga protagonistët kryesorë të kësaj lëvizjeje në vitet e stuhishme 1997 1999 duke theksuar se UP ja me kënaqësi e ka mbështetur autorin në publikimin e këtij libri Në këtë manifestim të pranishmëve iu drejtua edhe zv ministri Kuçi dhe ministri Buja të cilët kujtuan protestën e 1 Tetorit si promotor të çlirimit të Kosovës dhe e uruan z Dugolli për botimin e monografisë në shënim të 16 vjetorit të protestave studentore Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-mori-pjese-ne-manifestimin-e-organiz.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Universitetit të Prishtinës prof dr Ibrahim Gashi dhe prorektori për kërkime shkencore prof dr Avdulla Alija pritën në një takim znj Sophie Beaumont përgjegjëse për programet e arsimit në Zyrën e Komisionit Europian në Kosovë Ditën e premte datë 13 shtator zyrtarë të ZMJ së morën pjesë në takimin e organizuar nga EU Information Center në lidhje me bursat e Erasmus Mundus BA 16 shtator 12 00 Ditën e premte datë 13 shtator zyrtarë të ZMJ së morën pjesë në takimin e organizuar nga EU Information Center në lidhje me bursat e Erasmus Mundus BA Takimi u hap me prezantimin e Znj Kimete Cana në lidhje me projektet e Erasmus Mundus dhe Aktivitete te bashkepunimit nderkombetar te Institutit per Studime Sociale dhe Humanistike ne Fakultetin Filozofik te UP 16 shtator 12 00 Instituti per Studime Sociale dhe Humanistike ISSH ne bashkepunim me Ruprecht Karl University of Heidelberg gjate vitit akademik 2013 14 organizon nje varg ligjeratash per studente dhe profesore te Fakultetit Filozofik Ligjerata e pare qe do te mbahet 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=92 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  vitin akademik 2013 2014 Mësimdhënësit e interesuar për aplikim te cilët paraprakisht janë të punësuar ne Universitetin e Prishtinës kanë përparësi në përzgjedhje dhe duhet të paraqesin 1 Letër interesimi për kursin e caktuar dhe programin e caktuar Ndërsa kandidatët jashtë Universitetit të Prishtinës duhet te paraqesin 1 CV 2 Dëshmi për zgjedhje për mësimdhënie universitare 3 Dëshmi për avancim në metodologji të mësimdhënies 4 Letër interesimi për kursin e caktuar dhe programin e caktuar Aplikacionet e nevojshme paraqiten çdo ditë pune prej 30 09 2013 deri më 7 10 2013 në Zyrën e Programit të AKM së në Fakultetin e Edukimit në Prishtinë prej orës 9 00 deri në 15 00 Vendimin për zgjedhje të mësimdhënësve sipas vendeve të kërkuara e bën Komisioni profesional dhe Këshilli Drejtues i Programit për AKM Kliko këtu për të shkarkuar konkursin Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Konkurs-intern.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  00 Prorektorja Tahiri Dekani Çeku dhe Prodekani Veselaj u takuan me përfaqësues të Këshillit Britanik për të diskutuar mundësinë e përkrahjes të Mbretërisë së Bashkuar për përforcimin e mësimdhënies të gjuhës angleze në Fakultetin e Edukimit Në diskutim u theksua nevoja për përgatitje sa më cilësore të studentëve të këtij fakulteti në disa lëndë bazë si gjuha amtare matematika dhe anglishtja sidomos në ciklin fillor dhe parafillor në mënyrë që mësuesit e ardhshëm të jenë të gatshëm t i përgatisin gjeneratat e ardhshme për sfidat e tregut të punës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Iniciative-per-permirsimin-e-mesimdhenies-se-angli.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  akademik në kuadër të Fakultetit të Arteve u bë inaugurimi i Galerisë së Arteve financuar nga Rektorati i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina ku prerjen e shiritit e bënë rektori i UP së prof dr Ibrahim Gashi ministri i MASHT it Ramë Buja dhe dekani Adem Rusinovci Rektori Gashi tha se ky është një investim i ri në kuadër të mundësive të limituara buxhetore që ka UP ja por duke i parë specifikat e punës që ka ky Fakultet është konsideruar e nevojshme hapja e kësaj galerie e cila do të shfrytëzohet për vepra të mirëfillta arti Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi,-ministri-Buja-dhe-dekani-Rusinovci-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  ri akademik si dhe e falënderoi rektorin Gashi dhe ministrin Buja për mbështetjen e plotë që po i japin Fakultetit të Edukimit Të pranishmit me një fjalë rasti i përshëndeti edhe rektori i UP së prof dr Ibrahim Gashi i cili ndër të tjera tha se menaxhmenti i UP së në të gjitha nivelet do të jetë shumë i përkushtuar që të mundësojë integrimin e lehtë dhe të shpejtë të studentëve në mjedisin universitar si dhe do të krijojë kushte optimale për një edukim cilësor dhe konkurrues plotësisht konform dhe të krahasueshëm me universitetet e shteteve nënshkruese të Deklaratës së Bolonjës Më pas të pranishmëve iu drejtua edhe ministri Buja i cili i përgëzoi studentët për këtë vit të ri akademik duke u dëshiruar shëndet të plotë dhe sukses në realizimin e qëllimeve të tyre Me këtë rast rektori Gashi dhe ministri Buja nënshkruan Memorandum Mirëkuptimi ndërmjet MASHT it dhe UP së që për qëllim ka rregullimin e bashkëpunimit ndërmjet këtyre dy institucioneve përmes Fakultetit të Edukimit lidhur me ofrimin e aktiviteteve të zhvillimit profesional të mësimdhënësve në arsimin parauniversitar në Republikën e Kosovës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-uron-studentet-dhe-stafin-e-UP-se-me.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  takua me Prof Jurgen Block nga Universiteti Bochum i Shkencave të Aplikuara në Gjermani i cili është këshilltar në Odën Ekonomike të Kosovës dhe Besim Mustafën Drejtor në Departamentin për Arsim Profesional dhe të Vazhdueshëm në O Plotësim Konkursi 11 shtator 12 00 Në konkursin për pranimin e studentëve në afatin e dytë për studimet themelore bachelor në vitin akademik 2013 2014 të publikuar me datë 10 09 2013 në mediet e shkruara dhe elektronike teknikisht janë përvjedhur disa lëshime dh Konkurs për pranimin e studentëve në afatin e dytë për studimet themelore bachelor në vitin akademik 2013 2014 10 shtator 12 00 Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina në vitin e parë të studimeve në afatin e dytë të konkursit për vitin akademik 2013 2014 do të regjistrojë 10128 studentë prej të cilëve 6575 studentë të rregullt dhe 3553 studentë me korrespondencë 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=93 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  në gjithë kampusin universitar 01 tetor 12 00 Me rastin e fillimit të vitit të ri akademik Rektorati i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina ka lansuar wirelessin i cili është duke u implementuar me sukses brenda gjithë kampusit të UP së Rektori Gashi tha se tashmë studentët dhe stafi i UP së kanë mundësi që pa pagesë për 24 orë t u qasen shërbimeve elektronike duke e konsideruar këtë projekt edhe një të arritur tjetër të menaxhmentit të UP së Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e procesit zgjedhor për zgjedhjet e përgjithshme dhe të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/UP-ja-lanson-wireless-in-ne-gjithe-kampusin-univer.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive