archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  në Odën Ekonomike të Kosovës dhe Besim Mustafën Drejtor në Departamentin për Arsim Profesional dhe të Vazhdueshëm në Odën Ekonomike të Kosovës Në takim u bisedua për mundësitë e bashkëpunimit të Universitetit të Prishtinës me këtë Departament në mënyrë që të forcohet bashkëpunimi i universitetit me tregun e punës UP planifikon bashkëpunim më të madh me tregun përmes mësimit praktik të studentëve i cili në disa departamente tanimë është integruar në planprograme mësimore Po ashtu UP e ka themeluar Qendrën e Mësimit tërëjetësor me qëllim të ofrimit të kurseve dhe trajnimeve që do t i përgatisnin studentët me shkathtësitë e nevojshme për tregun e punës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Bashkepunimi-me-tregun-e-punes.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  studentëve duhet të jetë si në vijim IX FAKULTETI I MJEKËSISË PRISHTINË Në vitin e parë të studimeve do të regjistrojë 301 studentë të rregullt dhe atë në programet si në vijim Qendra në Prishtinë 184 Programi Fizioterapi 61 Programi Infermieri 64 Programi Mami 59 Dega në Gjakovë 117 Programi Infermieri 77 Programi Mami 40 Studentët në Qendrën e Gjakovës nga 1 tetori 2013 do të jenë pjesë e Universitetit të Gjakovës Në pikën XI të konkursit për Fakultetin e Bujqësisë numri i studentëve duhet të jetë si në vijim XI FAKULTETI I BUJQËSISË DHE VETERINARISË PRISHTINË Në vitin e parë të studimeve do të regjistrojë 375 studentë të rregullt dhe atë në programet si në vijim Programi Prodhimtari bimore 157 Programi Menaxhimi i biznesit në zooteknikë 68 Programi Ekonomi e Biznesit 50 Programi Teknologji ushqimore me bioteknologji 50 Programi Veterinari 50 Lëndët me përparësi nga provimi i maturës suksesi i të cilave do të merret parasysh për pranim janë Biologji Kimi Ndërmarrësi ekonomi Pikat tjera të konkursit mbeten të pandryshuara Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Plotesim-Konkursi.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  përfundimtare 29 mars 12 00 Prorektorja për bashkëpunim ndërkombëtar në Universitetin e Prishtinës Hasan Prishtina prof asoc dr Lindita Tahiri u takua me përfaqësuesit e projektit Master për përkthim dhe interpretim të Komisionit Europian me përfaqësuesit e Minis Studentët vizituan Qendrën e Trajnimeve të KEK ut 28 mars 12 00 Të enjten më 28 Mars 2013 studentët e Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike dhe Fakultetit të Inxhinierisë Mekanike vizituan Qendrën e Trajnimeve të KEK ut Vizita u zhvillua në kuadër të planit të bashkëpunimit ndërmjet Qendrës për Zhvi Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë Tracy Jacobson vizitoi Universitetin e Prishtinës Hasan Prishtina 26 mars 12 00 Ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Kosovë Tracy Jacobson vizitoi Universitetin e Prishtinës Hasan Prishtina ku u prit nga rektori Ibrahim Gashi dhe nga stafi i tij Rektori Gashi e falënderoi ambasadoren Jac 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=98 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  deri 40 persona ku përparësi në pranim do të kenë studentët e FIEK Detajet e Kursit Kohëzgjatja e kursit 5 javë 45 orë Seancat 3 herë në javë nga 3 orë për cdo seancë Cmimi 50 Përmbajtja e kursit Bashkësitë Shprehjet algjebrike Ekuacionet me një të panjohur Inekuacionet Funksionet kuadratike Sistemet e ekuacioneve Bashkësia e numrave kompleks Vargjet numerike Gjeometria elementare Trigonometria Për informacion më të detajuar për secilën nga temat e mësiperme ju lutem klikoni këtu Kandidatët e interesuar duhet të dërgojnë email në adresën e Qendrës për mësim tërëjetësor qmtj uni pr edu me kerkesën e tyre për tu regjistruar në kursin e matematikës jo më vonë se data 13 shtator 2013 Në këtë datë pasi të merren të gjitha kërkesat për aplikim do të njoftoheni për kryerjen e pagesës dhe detajet mbi orën dhe vendin ku do të mbahet kursi Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Shtyhet-afati-i-regjistimit-ne-kursin-e--Matematik.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  z Christof Stock me të cilin u bisedua për mundësitë e bashkëpunimit ndërmjet UP së dhe zyrës së Bashkësisë Evropiane në Kosovë Rektori Gashi prorektorja Tahiri falënderuan z Stock për vizitën e bërë Ata informuan z Stock për zhvillimet në UP dhe projektet e BE së në të cilat UP ja është përfituese gjithashtu edhe për vështirësitë financiare me të cilat ballafaqohet UP ja Ata biseduan për mundësinë e realizimit të projekteve të reja qoftë të ofrimit kurseve të gjuhëve ashtu edhe të profileve të tjera e për të cilat do të kërkohet edhe mbështetje financiare nga zyra e BE së z Stock e konsiderua këtë takim si të frytshëm i cili do të jetë shtytje për bashkëpunim ndërmjet zyrës së BE së në Kosovë dhe UP së në realizimin e projekteve edukative Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-dhe-prorektorja-Tahiri-priten-ne-%282%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  i Mjekësisë Fakulteti Teknik konviktet Fakulteti Ekonomik Fakulteti Juridik Fakulteti i Arteve Fakulteti i Edukimit Fakulteti i Filologjisë dhe Fakulteti i Bujqësisë Rektori i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina prof asoc dr Ibrahim Gashi tha se vënia në qarkullim e këtij autobusi bëhet me qëllim që sado pak t iu dilet në ndihmë studentëve të UP së të cilët janë të shumtë në numër dhe që kanë nevojë për udhëtim të përditshëm meqë autobusi do të jetë në shërbim të studentëve për plot tetë orë në ditë Kjo është vetëm një nismë me dëshirën që në një ardhme të afërt të mund të arrihet që të shtohet numri i autobusëve theksoi rektori Gashi Të pranishëm në këtë ngjarje përveç menaxhmentit të UP së ishin edhe studentë të cilët e mirëpritën këtë investim të bërë nga Universiteti i Prishtinës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Universiteti-i-Prishtines-ve-ne-qarkullim-autobus-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  21 mars 12 00 Nën organizimin e Akademisë Diplomatike të Kosovës dhe në bashkëpunim me George C Marshall European Center for Security Studies filloi seminari i parë me titul Politika e SHBA së dhe Evropa dhe Ekonomia globale dhe ajo rajonale rdqu Rektori Gashi mori pjesë në tryezën shkencore Halil Alidema jeta dhe vepra organizuar nga Fakulteti Filozofik 20 mars 12 00 Nën organizimin e Departamentit të Historisë të Fakultetit Filozofik të Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina u mbajt tryezë shkencore me temë Halil Alidema jeta dhe vepra kushtuar jetës dhe veprës së historianit dhe atdhe Rektori Gashi u prit nga Kryetari i Akademise se Shkencave te Bullgarise 19 mars 12 00 Pas aktiviteteve të shumta në Universitetin e Sofjes rektori i universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina prof dr Ibrahim Gashi i shoqëruar nga ambasadori i Kosovës në Bullgari z Shpend Kallaba zhvilloi takim pune edhe me kryetarin 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=99 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  se këto libra shkencor do të ndikojnë në ngritjen e cilësisë së studimeve në fusha të ndryshme Rektori Gashi tha se këto libra janë një ndihmesë e madhe për këtë universitet ngase do të zbutet mungesa e literaturës Një pjesë e madhe e kontingjentit të këtyre librave do të deponohet në Bibliotekën Universitare ku studentët do t i marrin këto libra t i lexojnë në sallat e leximit të kësaj biblioteke por edhe mund t i huazojnë në kohë të caktuara si në shumë vende të botës Një pjesë e këtyre titujve pasi që bëhet fjalë për një ekzemplarë të shumtë të këtyre librave që janë përkthyer do të deponohen në bibliotekat e fakulteteve përkatëse për aq sa janë kapacitetet e bibliotekave për t i pranuar në mënyrë që studentët t i kenë më afër dhe t i përdorin edhe gjatë ditës por dhe mund t i marrin natyrisht duke deponuar një nga dokumentet e identitetit të tyre tha rektori Gashi Ndërsa ministri Buja me këtë rast tha se përveç titujve që janë prezantuar sot që janë kryesisht nga fusha e mjekësisë tituj të tjerë do të jenë edhe nga fusha të tjera dhe do të mbërrijnë brenda këtij muaji Presim që pa mbaruar muaji të vinë librat tjerë kontingjenti i tjetër i librave të cilat nuk do të jenë vetëm të mjekësisë por edhe të shkencave të tjera Kështu po e përmbyllim një projekt tonin kapital që studentëve t u sjellim libra shkencor nga autorë më eminentë nga emra më të njohur të shkencës theksoi ministri Buja duke shtuar se kostoja e gjithë këtij projekti ka qenë mbi 3 milionë euro Nëntë titujt që kanë arritur me kontigjentin e parë të librave të përkthyer janë 1 Zhvillimi njerëzor Embriologjia e orjentuar klinikisht 2 Bazat e patologjisë së Robinsit 3 Atlasi i radiologjisë së urgjencës 4 Epidemiologji biostatistikë dhe mjekësi parandaluese 5 Atlasi i diagnozës së ekzaminimit pediatrik 6 Obstetrika Shtatzanitë normale dhe shtatzanitë patologjike 7 Ekografia në obstetrikë dhe gjinekologji 8 Traktati i mjekësisë së familjes 9 Dermatologjia klinike Një udhëzues me ngjyra për diagnozën dhe terapinë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-dhe-ministri-Buja-prezantuan-9-tituj.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive