archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  e ka parë të rëndësishme ta takojë edhe rektorin Gashi për të biseduar rreth mundësive për zhvillimin e UP së Me këtë rast rektori Gashi i informoi përfaqësuesit e Fondit Arab për Zhvillim rreth progresit të bërë si dhe për planet në zgjerimin e infrastrukturës së UP së duke përmendur edhe kufizimet rreth realizimit të këtyre projekteve për shkak të buxhetit të limituar të cilin e ka Universiteti i Prishtinës Fondi Arab për Zhvillim ofroi mbështetje në realizimin e projekteve kapitale duke kërkuar dërgimin e projekteve për përmirësimin e infrastrukturës në UP sidomos ato projekte të cilat janë nevojë imediate për shkak të objekteve të vjetra dhe hapësirës së limituar të cilën e posedon UP ja Ata rekomanduan që projektet e UP së të dërgohen së pari në Ministrinë e Financave të Kosovës përmes së cilës bazuar në rëndësinë e projekteve do të përcillen te Fondi Arab për Zhvillim Rektori Gashi i falënderoi përfaqësuesit e Fondit Arab për Zhvillim për përkrahjen dhe premtoi se shumë shpejt UP ja do t i dërgojë projektet të cilat janë me rëndësi për zhvillimin dhe për përparimin e UP së Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-dhe-prorektorjaTahiri-priten-perfaqe.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Tahiri u takua me ekspertin për programet e bursave nga Presidenca e Diasporës në Kryeministrinë e Republikës së Turqisë z Caner Suleyman dhe me z Engin Vural për të diskutuar mundësitë e studimeve në Turqi për studentët e Universitetit të Prishtinës Z Suleyman njoftoi se për studentët e të gjitha niveleve të studimeve si dhe për profesorët e UP së do të ofrohen bursa studimi dhe bursa hulumtimi në të gjitha fushat ndërkaq në rastet kur mësimdhënia nuk ofrohet në gjuhën angleze për kandidatët do të mundësohet një vit paraprak për të mësuar gjuhën turke Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektorja-Tahiri-priti-ne-nje-takim-nje-dele-%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  saktë me gjendjen e objektit dhe kushtet në të cilat punojnë studentët dhe stafi akademik Rektori Gashi tha se kushtet e vështira aktuale e bëjnë të vështirë punën edhe ashtu mjaft specifike të cilën e ka ky Departament Prandaj dua t ju informoj se Dega e Arteve Muzikore shumë shpejt do të kalojë në ish ndërtesën e Fakultetit të Edukimit për të cilën UP ja ka ndarë mjete për përgatitjen teknike dhe kështu ky Departament do ta vazhdojë punën në objektet e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina theksoi rektori Gashi Gjithashtu rektori Gashi theksoi se Senati i UP së ka marrë vendim për krijimin e teatrit të Fakultetit të Arteve dhe për kompletimin e tij me inventarin e nevojshëm Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-dhe-dekani-Rusinovci-vizituan-Depart.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Karrierës të Universitetit të Prishtinës dhe QTZh së të PTK së Studentët e Fakultetit Ekonomik Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike dhe Fakultetit të Shkencave Matematikore Natyrore që ishin pjesë e grupit që vizituan këtë institucion patën rastin të njoftohen me punën e QTZh së shërbimet dhe trajnimet konkrete që ofron QTZh ja për stafin e PTK së administratën e institucioneve me të cilat QTZh ka bashkëpunim dhe grupe tjera të interesuara Si rezultat i bashkëpunimit të QZhK së me QTZh në i cili filloi nga ky muaj i këtij viti katër të diplomuar janë pranuar si praktikant 15 studentëve do t i mundësohet ndjekja e një trajnimi falas dhe poashtu do të mundësohet çdo muaj organizimi i vizitës këtij institucioni për grupe të interesuara të studentëve Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Organizohet-vizite-e-studenteve-ne-Qendren-per-Tra.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Qendrës së të dhënave Implementimi i Sistemit Elektronik të Menaxhimit të Punëve me Studentë SEMS Laboratorët me kompjuterë për ushtrime etj Në SEMS janë integruar moduli i aplikimit dhe i verifikimit online të studentëve për regjistrim në UP moduli i kartelave që i kanë zëvendësuar indeksat moduli i diplomave moduli i shërbimeve studentore notimi online dhe moduli i pagesave studentore Ky sistem është lëshuar për herë të parë në punë në të gjitha njësitë akademike në afatin e provimeve të janarit 2013 dhe përmes këtij sistemi studentët e vitit të parë të niveleve bachelor master dhe doktoratë i kanë paraqitur provimet online përmes ID kartelave janë informuar online për rezultatet e notimeve si dhe profesorët i kanë regjistruar notat e studentëve përmes ID kartelave Statistikat e paraqitjes së provimeve dhe notimit online në afatin e janarit 2013 deri më 26 2 2013 në nivelin bachelor dhe master janë 1 Numri i studentëve që kanë paraqitur provime online është 13 789 në bachelor dhe 1 817 në master 2 Numri i fletëparaqitjeve të plotësuara dhe të paraqitura online është 60 460 në bachelor dhe 5 620 në master 3 Numri i notave që janë regjistruar online nga profesorët është 25 634 në bachelor dhe 257 në master Modul tjetër funksional në kuadër të programit të digjitalizimit është edhe moduli për aplikimin e mësimdhënësve dhe studentëve ndërkombëtarë dhe vendës në programin e Universitetit Veror të Prishtinës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/UP-ja--promovoi--Sistemin-Elektronik-te-Menaxhimit.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të kompletuar një nivel të studimit Kryesisht janë nga fusha e gjuhësisë dhe filologjisë në përgjithësi gjuhës turke dhe gjuhës shqipe Dy universitetet kanë departamentet respektive Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina ka departamentin e gjuhës turke dhe Universiteti i Trakias ka departamentin e gjuhës shqipe Por jo vetëm nga fusha e gjuhësisë por shkëmbimi i studentëve është menduar të jetë edhe nga fusha e matematikës mjekësisë edukimit dhe inxhinierisë mekanike tha rektori Gashi Rektori i Universitetit Trakia prof Yener Yoruk e falënderoi rektorin Gashi për gatishmërinë për bashkëpunim duke theksuar se kjo marrëveshje nënshkruhet për herë të parë përmes Fondacioni Mevlana ndërmjet dy universiteteve Qëllimi i marrëveshjes është që studentët dhe profesorët të vizitojnë dhe të studiojnë në të dyja universitetet respektive Universiteti i Trakias ka mbi 30 mijë studentë dhe është universiteti i parë që ka departamentin e gjuhës dhe letërsisë shqipe theksoi prof Yoruk Secila fushë studimi e përfshirë në marrëveshje do të dërgojë nga tre studentë të cilët do të qëndrojnë nga 30 muaj në universitetet respektive dhe do të pajisen me diploma Ndërkaq shkëmbimi i stafit akademik do të jetë nga një javë në dy universitetet respektive Të gjitha shpenzimet e këtij shkëmbimi akademik do të mbulohen nga Fondacioni Mevlana Ndërsa Universiteti i Prishtinës ka marrë përsipër që t i akomodojë studentët të cilët vijnë nga Universiteti i Trakias Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/UP-ja-nenshkruan-marreveshje-bashkepunimi-me-Unive.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  vizituan Universitetin Graceland ku u pritën nga rektori John Sellers dhe nga mësimdhënësit dhe studentët e këtij universiteti Për profesorët nga UP ja u prezantuan programet e këtij universiteti privat të njohur sidomos për studimet në fushën e ndërmarrësisë dhe agrobiznesit por edhe për studime në infermieri dhe në fushën e edukimit Në takim pati të pranishëm edhe studentë nga Kosova meqë në këtë universitet që nga koha e pasluftës ka pasur në vazhdimësi studentë kosovarë në fusha dhe nivele të ndryshme të studimit Në këtë sesion të Universitetit Veror të UP së do të ligjërojë edhe një profesor nga Universiteti Graceland pikërisht në fushën e agrobiznesit dhe ndërmarrësisë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Profesoret-e-UP-se-ne--Universitetin-e-Gracelandit.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  ka Departamentin e gjuhës shqipe Rektori Gashi e falënderoi shtetin e Turqisë për mbështetjen që i ka dhënë Kosovës në ditët më të vështira si dhe në zhvillimin e saj Një segment i rëndësishëm i ndihmës që vjen nga shteti turk padyshim se është arsimimi ku Universiteti i Prishtinës ka qenë një nga përfituesit e kësaj ndihme theksoi rektori Gashi duke e falënderuar rektorin Yoruk dhe ambasadoren turke në Kosovë për këtë bashkëpunim kaq intensiv që t i ndihmojë Universitetit të Prishtinës Rektori i Universitetit Trakia prof Yener Yoruk e falënderoi rektorin Gashi për pritjen e bërë duke shprehur dëshirën deh gatishmërinë për bashkëpunim ndërmjet dy universiteteve Rektori Yoruk theksoi se Universiteti i Trakias është i interesuar posaçërisht që ta rrisë numrin e personelit në Institutin e Ballkanit Ne do të ishim të lumtur nëse do të kishim edhe profesorë vizitorë të UP së në disa nga lëndët specifike gjithashtu edhe shkëmbime të ndërsjella tha rektori i Universitetit Trakia prof Yener Yoruk Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-priti-ambasadoren-e-Turqise-ne-Kosov.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive