archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  e mesme ku vëzhguan mësimdhënien dhe po ashtu diskutuan me personelin udhëheqës dhe mësimdhënës të shkollave për procedurat e përsosjes profesionale të mësimdhënësve si dhe për mënyrën e monitorimit të punës së tyre Ata u njohën me standardet dhe kriteret shtetërore të cilat duhet t i respektojnë shkollat për të siguruar cilësinë e mësimdhënies Prorektorja Tahiri bashkë me dekanët dhe prodekanët e këtyre dy fakulteteve po ashtu diskutuan me udhëheqësit e Departamentit të Gjuhës Angleze në Iowa State University për mundësitë e bashkëpunimit me Departamentin e Gjuhës Angleze në Fakultetin e Filologjisë në Prishtinë në mënyrë që të vazhdohet kontakti i krijuar gjatë kësaj vizite qoftë përmes workshopeve të përbashkëta projekteve të hulumtimit apo konferencave Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Profesoret-e-UP-se-ne-Iowa-State-University-%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Ralph Reynolds dekan i Fakultetit të Edukimit në Iowa State University me të cilin diskutuan për mundësitë e bashkëpunimit për zhvillimin e programit të doktoraturës në Fakultetin e Edukimit në Prishtinë Udhëheqësit e programit të Edukimit në Universitetin Iowa i njoftuan profesorët e UP së për reformat aktuale në këtë fushë sidomos në ngritjen e cilësisë së arsimtarëve që do të duhej përpos njohurive lëndore dhe pedagogjike ta njohin edhe kontekstin social të nxënësve Po ashtu u diskutua për mundësinë e bashkëpunimit në fushën e hulumtimit mes të dyja universiteteve dhe profesorët nga Fakulteti i Edukimit në Iowa shprehën dëshirën për të marrë pjesë në Konferencën e Fakultetit të Edukimit në Prishtinë që do të organizohet në maj të këtij viti Profesorët e UP së u takuan edhe me mësimdhënësit e anglishtes si gjuhë e huaj Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Vizita-e-profesoreve-te-UP-se-ne-Iowa-State-Univer.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  dr Lindita Tahiri bashkë me dekanët Çeku dhe Kuçi prodekanët Rugova dhe Velesaj si dhe profesorët Çapriqi Vula dhe Saqipi filluan javën studimore në Iowa State University me vizitën e programit të përgatitjes të mësimdhënësve Drejtoresha e këtij programi Hina Patel i njoftoi për standardet dhe për procedurat e përgatitjes së mësimdhënësve të cilët i marrin paralelisht njohuritë lëndore dhe ato pedagogjike për të fituar diplomën në fushën përkatëse si dhe licencën e mësimdhënësit Po ashtu përfaqësuesit e UP së e vizituan Departamentin e Anglishtes ku diskutuan për përgatitjen e mësimdhënësve të anglishtes dhe për programin trejavor të cilin po e organizon ky universitet për një grup mësimdhënësish të anglishtes nga Kosova që do të qëndrojnë në Universitetin e Iowas gjatë muajit korrik të këtij viti Përfaqësuesit e UP së gjithashtu patën prezantim dhe diskutuan me studentët e programit të doktoraturës në Departamentin e Edukimit Ndërkombëtar Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Profesoret-e-UP-se-ne-Iowa-State-University.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Komitetit Norvegjez të Helsinkit financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme të Norvegjisë në të cilin partner është edhe Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina në Qendrën për të drejtat e njeriut pranë Fakultetit Juridik u mbajt ligjëratë për të drejtat e njeriut dhe multikulturalizimin Studentët e përzgjedhur për këtë program patën rastin të dëgjojnë ligjërata për aspektin filozofik politik dhe ligjor mbi të drejtat e njeriut ligjëruar nga prof dr Remzije Istrefi Me këtë rast pjesëmarrësit në këtë kurs treguan interes të jashtëzakonshëm rreth ligjëratës ku edhe u hap debat ndërmjet studentëve dhe prof Istrefi dhe nga ana e tyre u diskutuan disa shembuj konkret për të drejtat e njeriut dhe multikulturalizimin Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Mbahet-ligjerata-ne-kuader-te-projektit--Nderto-ur.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  paqes dhe i ngadhënjimit të jetës mbi vdekjen do të na shërbejë për t i kujtuar të gjithë ata pedagogë dhe studentë të Universitetit të Prishtinës të cilët me punën dhe krijimtarinë e tyre kombëtare dhe shkencore i dhanë vulën e epokës historisë më të re të Kosovës dhe të Universitetit të Prishtinës Këtë vit Universiteti i Prishtinës kur edhe shënoi 43 vjetorin e themelimit të tij ka arritur numrin rekord të studentëve dhe po synon që në ambientin e lirë të Kosovës si shtet i pavarur dhe demokratik të promovojë vlerat e barazisë dhe diversitetit kulturor e fetar përmes një edukimi liberal akademik Urojmë që në tërë botën të mbizotërojë paqja dashuria dhe harmonia midis njerëzve Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi,-uron-komunitetit-akademik-te-besimi.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Hasan Prishtina pranoi sot disa pajisje tё siguruara nga njё projekt i financuar nga BE ja të cilat do të pёrdoren pёr qёllime edukative dhe trajnuese nё Qendrёn e sapothemeluar pёr Mёsim gjatё Gjithё Jetёs dhe nё Fakultetin e Filologjisё Kёto pajisje kryesisht janë pajisje pёr zyrё për mёsimdhёnie dhe interpretim dhe do pёrdoren nga Fakulteti i Filologjisё nё programin e studimeve Master pёr Pёrkthim dhe Interpretim Dёrgesa e kёtyre paisjeve ёshtё pjesё e njё strategjie tё plotё tё BE sё pёr Kosovёn pёr tё pёrmirёsuar standardet nё fushёn e sundimit tё ligjit Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/UP-pranoi-pajisje-t%D0%B5-siguruara-nga-nj%D0%B5-projekt-i-f.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Drejtësisë dhe me përfaqësuesit e Fakultetit të Filologjisë për t i diskutuar aktivitetet përfundimtare të këtij projekti para mbylljes së tij zyrtare më 26 prill Gjatë muajit të fundit të këtij projekti përfundon instalimi i pajisjeve për përkthim simultan dhe njëkohësisht kryhet trajnimi për to Po ashtu do të mbahet trajnim për metodologjinë e përkthimit simultan nga ekspertë belgë si dhe do të bëhet marrëveshja për rolin e Universitetit të Prishtinës në certifikimin e përkthyesve ligjorë si dhe mundësia për të ofruar module trajnimi në këtë fushë në Qendrën për mësim tërëjetësor të UP së Në kuadër të këtij projekti parashihet edhe bashkëpunimi institucional mes Fakultetit të Filologjisë dhe atij Juridik në ofrimin e moduleve nga lëndët ligjore në këtë program të masterit profesional Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Aktivitetet-e-projektit-Master-per-perkthim-dhe-in.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  KEK ut Studentët patën rastin të njoftohen me punën e QT së shërbimet dhe trajnimet konkrete që ofron QT ja për stafin e KEK ut administratën e institucioneve me të cilat QT ka bashkëpunim dhe grupe të tjera të interesuara Po ashtu ata vizituan të gjitha laboratorët e këtij institucioni si atë të Elektrikës Mekanikës Saldimit Sigurimit në punë dhe IT së Para dy grupeve të studentëve pjesëmarrës u demonstruan ushtrime të ndryshme nga lëmi i studimeve të tyre dhe po ashtu studentët sprovuan veten edhe në ngasjen virtuale të makinave të rënda Gjatë vizitës u demonstruan edhe disa ushtrime në fushën e saldimit i cili në këtë institucion realizohet sipas trendeve më të fundit Qëllimi i këtij aktiviteti ishte informimi i studentëve rreth mundësive që ofron ky institucion për ndërlidhjen e teorisë me praktikën Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Studentet-vizituan-Qendren-e-Trajnimeve-te-KEK-ut.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive