archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  dhe Qeverisë amerikane nëpërmjet Ambasadës Amerikane në Kosovë Rektori Gashi dhe ambasadorja Jacobson e vazhduan vizitën në Fakultetin e Arteve për të inauguruar Qendrën Multimediale projekt ky i financuar nga Qeveria amerikane për këtë Fakultet Më pas rektori Gashi dhe ambasadorja Jacobson e vizituan edhe këndin amerikan në Bibliotekën Kombëtare Universitare ku u pritën nga drejtuesit e BKUK së dhe nga të rinjtë të cilët i ndjekin trajnimet në këtë Qendër Vizita e ambasadores Jacobson u përmbyll me një debat prej disa minutash me studentët e UP së organizuar nga Këshilli Studentor i Fakultetit Filozofik Me këtë rast studentët patën rastin që të parashtrojnë pyetje rreth bashkëpunimeve universitare ndërmjet Kosovës dhe Amerikës për mundësitë e bursave që Qeveria amerikane i ofron për të rinjtë kosovarë si dhe pyetje rreth zhvillimeve aktuale politike në Kosovë Me këtë rast ambasadorja Jacobson theksoi se Qeveria amerikane është e përkushtuar që të ndihmojë Qeverisë së Kosovës në të gjitha aspektet dhe në këtë kontekst edukimi gjithsesi se është një prioritet Ambasadorja Jacobson i informoi studentët për bursat që ofrohen për shërbimin i cili ndihmon për gjetjen e bursave qoftë nga Qeveria amerikane qoftë nga universitetet në SHBA Gjithashtu ambasadorja Jacobson u përgjigj edhe në pyetjet e bëra rreth dialogut Kosovë Serbi duke shprehur edhe njëherë mbështetjen e SHBA së për Qeverinë dhe për popullin e Kosovës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ambasadorja-e-Shteteve-te-Bashkuara-te-Amerikes-ne.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  në Ambasadën e Francës në Kosovë 21 mars 12 00 Prorektorja për bashkëpunim ndërkombëtar në Universitetin e Prishtinës Hasan Prishtina u takua me znj Isabelle Combarnous përgjegjëse për programet kulturore dhe arsimore ne Ambasadën e Francës në Kosovë për të diskutuar lidhur me mundësitë e promovimit të bursave studimore për studentët e UP së në Francë dhe për shtimin e interesimit të studentëve tanë për mësimin e gjuhës frënge për nevojat profesionale që do t i rriste gjasat e fitimit të bursave studimore për ta Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e procesit zgjedhor për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektorja-Tahiri-u-takua-me-pergjegjesen-per-pro.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  këtij institucioni gjatë mandatit në MPJ kam qenë i vetëdijshëm për sfidat që e presin Akademinë Diplomatike por gjithashtu i vetëdijshëm edhe për faktin se politika e jashtme nuk mund të projektohet dhe as të etablohet në një kontekst modern pa një AD të mirëfilltë Universitetit i Prishtinës Hasan Prishtina dhe Akademia Diplomatike e Kosovës tashmë kanë lidhur një marrëveshje e cila shpresoj se do të gjenerojë sukses dhe do të ndihmojë në konsolidimin e AD së theksoi rektori Gashi duke shtuar se ka ardhur momenti që qëllimet ambicioze të politikës së jashtme siç janë rritja e numrit të njohjeve anëtarësimi në sistemin ndërkombëtare konsolidimi i shtetësisë së jashtme etj të bëhet në mënyre më të planifikuar dhe afatgjate kurse AD ja padyshim se ka rol në këtë proces strategjik Ndërkaq në cilësinë e nikoqirit drejtori i AD së ambasadori Albert Prenkaj i përshëndeti të pranishmit dhe e falënderoi ministrin e Punëve të Jashtme të Kosovës z Enver Hoxhaj për mbështetjen e vazhdueshme që po i jep AD së duke e konsideruar AD në një fillim i mbarë në ngritjen e kapaciteteve për shërbimin diplomatik dhe konsullor të Kosovës Zëvendësambasadorja e SHBA së Kelly Degran tha se hapja e Akademisë Diplomatike është një akt shumë i mirë për çdo shtet ashtu siç e ka bërë edhe SHBA ja vite më parë duke shprehur konsideratën për ta mbështetur AD në në përgatitjen e diplomatëve përmes trajnimeve profesionale të cilat asnjëherë nuk përfundojnë Është një investim i shtrenjtë dhe i rëndësishëm por është diçka që shpaguhet Prandaj ju inkurajojë që të gjeni kohë për të informuar të tjerët për zhvillimet në Kosovë dhe në këtë mënyrë të bëheni shembull theksoi zëvendësambasadorja Degran Zëvendësministri i Punëve të Jashtme Petrit Selimi ka thënë se Politika e SHBA së tek ne nuk është politikë partiake demokrate apo republikane por është një konstantë e cila ka rol që nga përfundimi i luftës së dytë botërore ku konsiderohet që korniza afatgjate e sigurisë edhe mirëqenies bazohet në integrimet euroatlantike Sa më e fortë dhe më e madhe është prezenca e NATO së në kufijtë e jashtëm të Evropës aq më e fortë demokracia do të jetë brenda Evropës dhe aq më afatgjate është paqja në këtë pjesë të botës dhe ne defakto jemi përcjellës të kësaj ideologjie se po ashtu besojmë se prioriteti i Kosovës është hyrja në NATO dhe BE ka theksuar Selimi Edhe zv ministri Xhemajli në emër të institucionit të tij i përshëndeti të pranishmit dhe inkurajoi MPJ në dhe AD në për punën që po bëhet në ngritjen e kapaciteteve në fushën e diplomacisë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-mori-pjese-ne-hapjen-e-trajnimeve-ne.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  profesorë dhe studentë të UP së Rektori Gashi falënderoi Departamentin e Historisë për organizimin e kësaj tryeze shkencore duke theksuar se figura dhe veprimtaria e prof Halil Adema ka qenë një vëllim i inspirimit për të gjithë historianët e rinj Prandaj në cilësinë e rektorit dua t ju siguroj se të gjitha departamentet e UP së do ta kenë mbështetjen e plotë për iniciativat e tilla të cilat përkujtojnë personalitete të cilët u sakrifikuan për të mirën vendit tonë tha rektori Gashi Ndërkaq dekani i Fakultetit Filozofik prof ass dr Bujar Dugolli në fjalën e tij tha se fakulteti që drejton ai por edhe i gjithë Universiteti i Prishtinës krenohet me faktin që atdhetari Halil Alidema kishte qenë punonjës i respektuar i Fakultetit Filozofik duke shtuar se edhe sot ruhen dhe kujtohen qëndrimet e tij të guximshme të vendosura në përkrahje dhe në organizim të rezistencës kombëtare jo vetëm politike por edhe ushtarake kundër regjimit pushtues serb jugosllav Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-mori-pjese-ne-tryezen-shkencore--Hal.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Kosovës në Bullgari z Shpend Kallaba zhvilloi takim pune edhe me kryetarin e Akademisë së Shkencave të Bullgarisë akademik Stefan Vodenicharov me akademikun Ilia Iliev nga Këshilli Konsultativ Shkencor për Histori në Akademinë e Shkencave si dhe me prof Veneta Nikolova përfaqësuese e Këshillit të Lartë Shkencor në Akademi dhe drejtuese e Sektorit për Bashkëpunim Ndërkombëtar Takimi u zhvillua në një atmosferë të shkëlqyeshme dhe miqësore ku u diskutuan shumë tema me interes të dyanshëm për bashkëpunim të mëtutjeshëm Mes tjerash është rënë dakord që së shpejti të realizohet një vizitë pune në Republikën e Kosovës nga kryetari i Akademisë së Shkencave të Bullgarisë me qëllim të shkëmbimit të përvojave dhe praktikave më të mira Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-i-Universitetit-te-Prishtines-zhvilloi-tak.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Ismail Smakiqi rektorin Lauri Tabur dhe prorektorin Krista Haak nga Akademia e Shkencave të Sigurisë në Estoni si dhe rektorin e Kolegjit të Policisë në Finlandë dr Kimur Himkerg Në takim u diskutua për ndihmën që po i ofrojnë dy universitetet evropiane Akademisë së Kosovës brenda suazave të projektit të paraaksesionit që e ofron Unioni Europian për të mundësuar zhvillimin e planprogramit të standardeve evropiane në këtë institucion Pas përfundimit të vitit të parë të projektit IPA tanimë planprogrami është i gatshëm për akreditim dhe Akademia për Siguri Publike do të ofrojë programe edhe akademike edhe profesionale Parashihet bashkëpunim me Universitetin e Prishtinës në fillimet e angazhimit të stafit akademik në mënyrë që të sigurohen procedurat sa më të avancuara për të siguruar personelin e përgatitur për mësimdhënie Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektorja-Tahiri-priti-ne-nje-takim-drejtorin-e-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  në hulumtime dhe në aktivitete të tjera akademike dhe lehtësimin e pranimit të studentëve të kualifikuar nga një universitet në tjetrin për qëllim të ndjekjes së mësimeve apo vazhdimit të programeve universitare pasuniversitare dhe programe të avancuara Po ashtu parashihet edhe bashkëpunimi konkret në publikime të botimeve dhe materialeve trajnuese për qëllime kërkimore përfshirë edhe bashkëpunimin mes bibliotekave universitare Nënshkrimit të marrëveshjes mes dy universiteteve i parapriu ceremonia e ndarjes së çmimit Doctor Honoris Causa për akademikun bullgar prof Evgeniy Golovinsky ku të ftuar specialë ishin rektori Gashi dhe ambasadori i Republikës së Kosovës në Sofje z Shpend Kallaba Gjatë qëndrimit në Sofje rektori Gashi ka mbajtur një ligjëratë para studentëve të Katedrës së Ballkanistikës në Universitetin e Sofjes si dhe e ka vizituar Ambasadën e Republikës së Kosovës në Sofje me ç rast është njoftuar nga ambasadori Kallaba për aktivitetet e rregullta të Ambasadës Gjatë ditës së sotme rektori Gashi i shoqëruar nga ambasadori Kallaba do të zhvillojnë takim pune edhe me drejtuesit e Akademisë së Shkencave të Bullgarisë si dhe me përfaqësuesit e Këshillit të lartë shkencor të Akademisë së Shkencave Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Nenshkruhet-marreveshje-bashkepunimi-mes-Universit.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  17 mars 12 00 Të martën më 19 mars 2013 nga ora 10 00 deri në 14 00 stafi i Qendrës për Zhvillim të Karrierës i Universitetit të Prishtinës do t i promovojë shërbimet e QZHK së në Fakultetin Filozofik dhe në Fakultetin e Shkencave Sportive Qëllimi i këtij aktiviteti është informimi i studentëve rreth punës shërbimeve dhe aktiviteteve të ardhshme të Qendrës që ofrohen për studentët e këtyre dy fakulteteve Shfrytëzoni mundësinë të regjistroheni në QZHK dhe të informoheni hollësisht rreth shërbimeve që ofrojmë për ju Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e procesit

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Dite-informuese-rreth-sherbimeve-te-QZHK-se-ne-%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive