archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  2016 2017 i cili ofron mundësitë e financimit përmes thirrjeve për propozime dhe prokurimet publike duke mbuluar rreth 600 tema Telefonatat dhe iniciativat në shënjestër janë të hapura për bashkëpunim ndërkombëtar për të ndihmuar në rritjen e hulumtimit dhe inovacionit por edhe bashkëpunimin me vendet jashtë Evropës dhe në mënyrë efektive për të trajtuar sfidat e përbashkëta shoqërore duke siguruar pozitën udhëheqëse të BE së si aktor global Për më shumë informacione gjeni bashkangjitur komunikatën për shtyp dhe fletushkën me fakte për fillimin e Programit të ri të Punës së bashku me informacione të tjera relevante të cilat mund të gjenden në këtë faqe interneti http ec europa eu research index cfm pg morepress lg en European Commission Press release European Commission Fact Sheet Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Horizon-2020-Work-Programme-2016-2017.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Prishtina Dokumentat e nevojshme për aplikim për studentët Learning Agreement Certifikata e notave Transkripta në gjuhën angleze ose i përkthyer te një përkthyes i licencuar Diploma e studimeve paraprake CV në gjuhën angleze Kopje e Pasaportës faqja që përmban emrin tuaj foton dhe të dhënat personale ose Leternjoftimit Një letër rekomandimi në gjuhën angleze Një letër motivimi në gjuhën angleze Vërtetim studenti i lëshuar nga fakulteti juaj në gjuhën angleze ose i përkthyer te një përkthyes i licencuar që konfirmon nivelin tuaj dhe vitin e studimit gjatë këtij viti akademik Certifikata e gjuhës angleze Për programet e ofruara në gjuhën angleze kërkohet niveli B1 për programet në gjermanisht ose B2 për programet në anglisht Dokumenti Learning Agreement Learning Agreement është një kontratë midis universitetit të origjinës dhe aplikantit dhe shërben për të përcaktuar lëndët që do të zhvilloni në universitetin pritës Ju studentët duhet të plotësoni vetëm seksionin e parë Mobility Plan Në tabelën A përcaktohen lëndët dhe kreditet që do të merrni në universitetin pritës në tabelën B përcaktohet se cilat prej lëndëve të Tabelës A do të njihet në Universitetin e Prishtinës kur ju të keni përfunduar periudhën e shkëmbimit Ju duhet të përzgjidhni të kryeni në Justus Liebig Universität Giessen lëndë të njëjta me ato që do të kryenit në fakultetin tuaj kjo për arsye që lëndët dhe kreditet t ju njihen kur të ktheheni për të vazhduar studimet në Universitetin e Prishtinës Hasan Prishtina Për programet e studimit dhe kurset të ofruara në Justus Liebig Universität Giessen ju lutem vizitoni uebfaqet zyrtare https www uni giessen de cms fbz fb09 studium msc pdf engl modultitel msc https www uni giessen de cms fbz fb09 studium msc pdf mp en pdf http www unigiessen de cms mug 7 pdf 7 36 09 4 7 36 09 4 2ae ANL2 http www agrobiotechnology de studying courses html Ndërkaq për modulet në gjuhën gjermane vizitoni uebfaqen https www uni giessen de cms fbz fb09 studium msc mv Pasi të plotësohet document Learning Agreement tek fusha commitment duhet të nënshkruhet nga aplikanti dhe përfaqësues nga Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina Për të shkarkuar formatin e Learning Agreement klikoni këtu Dokumentat e nevojshme për aplikim për stafin akademik CV lista e publikimeve në gjuhën angleze Kopje e mjetit të identifikimit ID pasaport Një letër motivimi në gjuhën angleze Diploma e nivelit të fundit të studimeve Certifikata e gjuhës së huaj Niveli minimal i gjuhës angleze B2 Plani i mobilitetit Plani i Mobilitetit për stafin akademik është një dokument në të cilin duhet të specifikohet programi juaj i propozuar që do të kreyni gjatë periudhës së shkëmbimit Ky dokument duhet të nënshkruhet nga aplikanti dhe personat përgjegjës për mobilitete në Zyrën për Marrëdhënie me Jashtë në UP Për të shkarkuar formatin e Planit të mobilitetit klikoni këtu Akomodimi Informatat rreth akomodimit mund të gjenden në http www uni giessen de cms acc Pagesa mujore varion varësisht nga kohëzgjatja e qëndrimit P sh për pesë muaj qëndrimi pagesa mujore është 251 00 Të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Hapet-Thirrja-per-Bursa-ne-Programin-Erasmus--ne-J.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  referohuni http ec europa eu programmes erasmus plus tools distance en htm Studentët që përfitojnë nga mobiliteti Erasmus janë të liruar nga pagesa për shkollim në universitetin pritës Studentët do të vazhdojnë të paguajnë shkollimin e tyre dhe ose tarifat e regjistrimit në universitetin e tyre të origjinës pra në Universitetin e Prishtinës Hasan Prishtina Dokumentat e nevojshme për aplikim për studentët Learning Agreement Certifikata e notave Transkripta në gjuhën angleze ose i përkthyer te një përkthyes i licencuar CV në gjuhën angleze Kopje e Pasaportës faqja që përmban emrin tuaj foton dhe të dhënat personale ose Leternjoftimit Një letër rekomandimi në gjuhën angleze Një letër motivimi në gjuhën angleze Vërtetim studenti i lëshuar nga fakulteti juaj në gjuhën angleze ose i përkthyer te një përkthyes i licencuar që konfirmon nivelin tuaj dhe vitin e studimit gjatë këtij viti akademik Certifikata e gjuhës angleze Për programet e ofruara në gjuhën angleze kërkohet niveli B1 Dokumenti Learning Agreement Learning Agreement është një kontratë midis universitetit të origjinës dhe aplikantit dhe shërben për të përcaktuar lëndët që do të zhvilloni në universitetin pritës Ju studentët duhet të plotësoni vetëm seksionin e parë Mobility Plan Në tabelën A përcaktohen lëndët dhe kreditet që do të merrni në universitetin pritës në tabelën B përcaktohet se cilat prej lëndëve të Tabelës A do të njihet në Universitetin e Prishtinës kur ju të keni përfunduar periudhën e shkëmbimit Ju duhet të përzgjidhni të kryeni në Vilnius University lëndë të njëjta me ato që do të kryenit në semestrin e dytë në fakultetin tuaj kjo për arsye që lëndët dhe kreditet t ju njihen kur të ktheheni Për programet e studimit dhe kurset të ofruara në Vilnius University ju lutem vizitoni uebfaqen zyrtare http www vu lt en studies exchange students courses taught in foreign languages Pasi të plotësohet document Learning Agreement tek fusha commitment duhet të nënshkruhet nga aplikanti dhe përfaqësues nga Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina Për të shkarkuar formatin e Learning Agreement klikoni në adresën Learning Agreement for Studies Dokumentat e nevojshme për aplikim për stafin akademik CV lista e publikimeve në gjuhën angleze Kopje e mjetit të identifikimit ID pasaport Një letër motivimi në gjuhën angleze Diploma e nivelit të fundit të studimeve Certifikata e gjuhës së huaj Niveli minimal i gjuhës angleze B2 Plani i mobilitetit Plani i Mobilitetit për stafin akademik është një dokument në të cilin duhet të specifikohet programi juaj i propozuar që do të kreyni gjatë periudhës së shkëmbimit Ky dokument duhet të nënshkruhet nga aplikanti dhe personat përgjegjës për mobilitetet në Zyrën për Marrëdhënie me Jashtë në UP Për të shkarkuar formatin e Planit të mobilitetit klikoni këtu Staff mobility for teaching Afati për aplikim Spring semester period 04 02 2016 30 06 2016 deri më datë 10 Nëntor 2015 Dokumentet duhet të dorëzohën tek Zyra për Marrëdhënie me Jashtë Biblioteka Universitare Rr Eqrem Çabej Prishtinë Për më shumë informata rreth bursave mund të na kontaktoni në blerande dragusha uni pr edu labinot hajdari uni pr edu

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Hapet-Thirrja-per-Bursa-ne-Programin-Erasmus---%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  shkollim në universitetin pritës Studentët do të vazhdojnë të paguajnë shkollimin e tyre dhe ose tarifat e regjistrimit në universitetin e tyre të origjinës pra në Universitetin e Prishtinës Hasan Prishtina Dokumentet e nevojshme për aplikim për studentët Certifikata e notave Transkripta në gjuhën angleze ose i përkthyer te një përkthyes i licencuar CV në gjuhën angleze Kopja e Pasaportës faqja që përmban emrin tuaj foton dhe të dhënat personale ose Letërnjoftimit Një letër rekomandimi në gjuhën angleze Një letër motivimi në gjuhën angleze Learning Agreement Vërtetim studenti i lëshuar nga fakulteti juaj në gjuhën angleze ose i përkthyer te një përkthyes i licencuar që konfirmon nivelin tuaj dhe vitin e studimit gjatë këtij viti akademik Çertifikata e gjuhës së huaj Për programet e ofruara në gjuhën italiane niveli i kërkuar i gjuhës është B1 Për programet e ofruara në gjuhën angleze kërkohet niveli B1 Dokumenti Learning Agreement Learning Agreement është një kontratë midis universitetit të origjinës dhe aplikantit dhe shërben për të përcaktuar lëndët që do të zhvilloni në universitetin pritës Ju duhet të plotësoni vetëm pjesën e parë Mobility Plan Në tabelën A përcaktohen lëndët dhe kreditet që do të merrni në universitetin pritës në tabelën B përcaktohet se cilat prej lëndëve të Tabelës A do të njihet në Universitetin e Prishtinës kur ju të keni përfunduar periudhën e shkëmbimit Ju duhet të përzgjidhni të kryeni në Universitetin e La Sapienza lëndë të njëjta me ato që do të kryenit në semestrin e dytë në fakultetin tuaj kjo për arsye që lëndët dhe kreditet t ju njihen kur të ktheheni Nëse lëndët e përzgjedhura ndryshojnë nga ata që do të zhvillonit në fakultetin tuaj semestrin e dytë atëherë kur të ktheheni ju duhet të zhvilloni lëndët që nuk përshtaten në Universitetin e Prishtinës Për programet e studimit të ofruara në Universitetin e La Sapienza ju lutem vizitoni Për programet në gjuhën angleze Academic Programmes 2015 2016 Për programet në italisht Offerta Formativa 2015 2016 Pasi të plotësohet dokumenti Learning Agreement tek fusha commitment duhet të nënshkruhet nga aplikanti dhe përfaqësues nga Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina Për të shkarkuar formatin e Learning Agreement klikoni në adresën Learning Agreement for Studies Dokumentat e nevojshme për aplikim për stafin akademik CV lista e publikimeve në gjuhën angleze Kopja e Pasaportës faqja që përmban emrin tuaj foton dhe të dhënat personale ose Letërnjoftimit Një letër motivimi në gjuhën angleze Diploma e nivelit të fundit të studimeve Certifikata e gjuhës së huaj Niveli minimal i gjuhës angleze B2 Plani i mobilitetit Plani i Mobilitetit për stafin akademik është një dokument në të cilin duhet të specifikohet programi juaj i propozuar që do të kreyni gjatë periudhës së shkëmbimit Për të shkarkuar formatin e Planit të mobilitetit klikoni në adresën Staff mobility for teaching Afati për aplikim deri më datë 10 Nëntor 2015 Dokumentet duhet të dorëzohen tek Zyra për Marrëdhënie me Jashtë Biblioteka Universitare Rr Eqrem Çabej Prishtinë Periudha e fillimit të mobilitetit Shkurt 2016 Korrik 2016 Për më shumë informata rreth

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Hapet-Thirrja-per-Bursa-ne-Programin-Erasmus---ne-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  gusht 02 17 Më 15 18 Korrik në Halle dhe në Berlin Gjermani Akademia Kombëtare e Shkencave Leopoldina ka organizuar Konferencën e Parë Shkencore Ndërkombëtare ku morën pjesë përfaqësues të institucioneve shkencore dhe qeveritare që lidhen me kërkimin shkencor n Komunikatë e Rektoratit të Universitetit të Prishtinës 27 korrik 07 15 Sot më 27 korrik 2015 duhej të vazhdonte mbledhja e Senatit të Universitetit të Prishtinës e filluar dhe e ndërprerë më dt 29 qershor 2015 ku është dashur të shqyrtohen zgjedhjet e stafit akademik në bazë të konkursit të shpallur më XX janar 2015 P Rezultatet e provimit pranues për vitin Akademik 2015 2016 Fakulteti Ekonomik 23 korrik 04 03 Bashkëngjitur keni rezultatet nga provimi pranues të afatit të parë në Fakultetin Ekonomik Kandidatët të cilët nuk janë pranuar mund t i paraqesin ankesë më së largu 48 orë pas publikimit të rezultateve Pas këtij afati ankesat 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=16 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Comparative Literature Please indicate your participation by registering here Times of Crisis As part of the USAID TLP SP Dartmouth faculty in partnership with University of Pristina will host a seminar to engage in an interdisciplinary study of crisis in its many manifestations from the erosion of justice social inequities and its effects on individuals families and communities to the exhilarating moment of transformation all moments of crisis offer We will debate and ground systemic analysis and change in the insights offered by critical social and gender based theory activism and the arts Authors and artists studied include John Berger Noam Chomsky James Nachtwey Nancy Fraser Angela Davis David Harvey and Thomas Pikkety The seminar will provide participants with selected readings to be prepared in advance Members of the UP and Dartmouth communities will reflect on readings from the varied disciplinary perspectives of the participants and to explore ways to continue collaborative activities through the TLP SP Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Final-Call-for-participation-in-Gender-Research-In.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  anëtarët që ishin prezent nënshkruan marrëveshje mirëkuptimi me ç rast u përkushtuan për të ofruar përkrahje në përmirësimin e programeve studimore për të zhvilluar projekte të përbashkëta kërkimore dhe për të ofruar mundësi për studentët që t i aplikojnë njohuritë teorike në praktikë dhe të ndikojë në rritjen e punësueshmërisë së tyre Pas nënshkrimit të marrëveshjeve z Betim Humolli përfaqësues i kompanisë Albi Group u përzgjodh kryesues i trupit këshillëdhënës Formimi i këtij trupi u realizua falë koordinimit dhe bashkëpunimit të ngushtë në mes të prorektores për marrëdhënie me jashtë prof asoc dr Lindita Tahirit dekanit prof dr Skender Ahmeti prodekanes për mësim prof asoc dr Florentina Xhelili Krasniqi Koordinatorit për Zhvillim Akademik në UP z Besnik Loxhës Koordinatores për Zhvillim Akademik në Fakultetin Ekonomik MSc Saranda Kajtazit dhe kompanisë M4Success L L C e cila ka qenë e angazhuar t i ndihmojë 8 njësi akademike në përpjekjet e tyre për të krijuar trupat këshillëdhënëse Kjo iniciativë u përkrah nga projekti EYE Rritja e punësimit për të rinj të financuar nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim SDC me kërkesën e Universitetit të Prishtinës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Themelohet-Trupi-Keshilledhenes-ne-Fakultetin-Ekon.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  applications from interested members of the University of Pristina Faculty who share these interests and wish to come to the Gender Research Institute to engage in discussions about social transformation The fellowships are offered as part of the University Partnerships component of the USAID Transformational Leadership Program Selected faculty will participate in GRID s internationally renowned spring seminar with Dartmouth faculty and student fellows and distinguished invited guests The topic for Spring 2016 is Gender Matters Feminist Ecologies and Materialities which will focus on nature as a material world and as a symbolic concept in other words where environmental destruction economic exploitation and political injustice converge For more information about the fellowship please click here Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Spring-2016-Fellowship-Opportunities-at-the-Gender.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive