archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  dhe u zgjodhën anëtarë nga institucionet publike dhe kompanitë private që operojnë në fushën e arsimit të përkthimeve dhe të gazetarisë si Divizioni i Arsimit Parauniversitar i Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Divizioni për Përkthime dhe Terminologji në Ministrisë për Integrime Evropiane Drejtorati i Arsimit në Komunën e Prishtinës Shkolla e Gjuhëve të Huaja Oxford Koha Ditore dhe Radio Televisioni i Kosovës Kryetar i trupit u zgjodh z Agron Bajrami përfaqësues i kompanisë Koha Formimi i këtij trupi u realizua falë koordinimit dhe bashkëpunimit të ngushtë në mes të prorektores për marrëdhënie me jashtë prof asoc dr Lindita Tahirit dekanit prof dr Sedat Kuçit prodekanes për mësim prof asoc dr Lindita Rugovës Drejtorit të Zyrës për Zhvillim Akademik u d në UP Z Besnik Loxhës Koordinatores për Zhvillim Akademik prof ass dr Milote Sadikut dhe kompanisë M4Success L L C e cila ka qenë e angazhuar t i ndihmojë 8 njësi akademike në përpjekjet e tyre për të krijuar trupat këshillëdhënëse Kjo iniciativë u përkrah nga projekti EYE Rritja e punësimit për të rinj të financuar nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim SDC me kërkesën e Universitetit të Prishtinës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Themelohet-Trupi-Keshilledhenes-ne-Fakultetin-e-Fi.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  14 korrik 10 07 Pjesëmarrësit e Unversitetit Veror të Prishtinës dhe stafi akademik i UP së patën mundësinë të ndjekin një ligjeratë të Komisionerit të Bashkimit Europian për Arsim Kulturë Rini dhe Sport z Tibor Navracsics Ai ligjeroi mbi prioritetet politike të Komi Ftesë për Aplikim Trajnim në Qendrën për Përsosmëri në Mësimdhënie 14 korrik 09 39 Qendra për Përsosmëri në Mësimdhënie fton të gjithë mësimdhënësit dhe bashkëpunëtorët nga të gjitha Institucionet e Arsimit të Lartë në Kosovë që të shprehin interesimin e tyre për trajnim profesional në modulet që do të ofrojë Qendra për Përsosmëri në Më Përfundon projekti InWaterSense 14 korrik 10 43 Është përmbyllur projekti shkencor InWaterSense Intelligent Wireless Sensor Networks for monitoring Surface Water Quality i implementuar nga Universiteti i Prishtinës Fakulteti i Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës dhe Fakulteti i Inxhinieris 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=17 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  për një përudhë 3 6 mujore në kompanitë më të njohura gjermane Ky program hap konkurs për aplikim nga data 01 10 2015 15 11 2015 Ftohen të gjithë të interesuarit që të marrin pjesë në sesionet informuese që do të mbahen 05 10 2015 ora 15 00 në Zyrën e DIMAK ut Rr Fehmi Agani Prishtinë 06 10 2015 ora 11 15 në objektet e Fakultetit të Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike salla nr 611 Bregu i Diellit p n Prishtinë 07 10 2015 ora 11 00 në objektet e Fakultetit të Filologjisë salla Amfiteatri i fakultetit Rr Nëna Terezë p n Prishtinë 07 10 2015 ora 11 45 në International Business College Mitrovica Rr Pajazit Boletini nr 22 Mitrovicë Për informata tjera gjeni dokumentin e bashkangjitur Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Internship-Programme-of-German-Business-for-the-Co.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  tyre vije pikërisht kur në UP është filluar vendosja e rregullit dhe përjashtimi i të ligave Po e theksoj edhe një herë për komunitetin tonë akademik dhe publikun e gjerë se avancimi akademik duhet të bëhet mbi bazë të meritave e jo mbi bazë të afërsive personale partiake apo në bazë të korrupsionit Nuk guxojmë që të abuzojmë me të hollat e qytetarëve të cilët na financojnë me bujari përkundër faktit se ekonomikisht janë të varfër Nuk guxojmë të abuzojmë me misionin dhe obligimet tona shkencore e profesionale përball një shoqërie demokratike në ndërtim Universiteti ynë nuk guxon të jetë peng i grupeve që synojnë ta rrënojnë progresin në UP e ta vazhdojnë avazin e vjetër me të cilin promovohet injoranca e mashtrimi e dekurajohet dija dhe e vërteta Kjo e dëmton tërë sistemin e arsimit në Kosovë i cili edhe ashtu ballafaqohet me kriza të thella qe një kohë Prof Dr Ramadan Zejnullahu Rektori i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ne-lidhje-me-kerkesen-e-nje-numri-senatoresh-per-s.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  sipas vensimit nr 1 997 i datës 25 09 2015 në mbledhjen e mbajtur më 30 09 2015 shqyrtoi ankesat e kandidatëve për regjistrim në studimet e niveli Master për vitin akademik 2015 2016 dhe duke u bazuar në raporte e njësive akademike mori këtë Vendim kliko për të parë vendimin Vërejtje Në vendimin e datës 5 10 2015 të komisionit të ankesave për arsye të një gabimi teknik nuk është publikuar edhe emri Adnan Haxholli i cili sipas komisionit duhet të pranohet ne fakultetin Ekonomik drejtimi Ndërmarrësi dhe Menaxhim i Biznesit Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Vendimi-i-Komisioni-per-ankesa-ne-nivelin-Master.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  mësimi i humbur do të kompensohet në fund të semestrit përkatës Ky vendim është në fuqi dhe do të përkushtohemi që kështu të jetë edhe në statutin e ardhshëm të UP 2 Kushti për regjistrimin e vitit vijues është rregulluar me neni 149 pika 1 e statutit të UP Përfundimi me sukses i vitit në pajtim me programin e studimit është parakusht që studenti të regjistrohet në vitin tjetër Vitin e kaluar me vendimin nr 2 791 datë 8 12 2014 kemi vendosur të tejkalojmë Statutin dhe kushti për kalim nga viti i parë në të dytin të jetë një provim i pa dhënë kurse kushti për kalim nga viti i dytë në të tretin të jetë dy provime të pa dhëna Ky vendim është në fuqi dhe do të përkushtohemi që kështu të jetë edhe në statutin e ardhshëm të UP Zbatimi i këtij vendimi bëhet suksesivisht d m th këtë vit vetëm për vitin e parë kurse nga viti i ardhshëm shkollor edhe për vitin e dytë 3 Në mbledhjen e Senatit të UP të datës 2 3 2015 edhe një herë është debatuar për vendimet nr 2 791 dhe nr 2 792 Për t i dhënë fund një praktike e cila vazhdon në UP që nga paslufta Senati i UP së në përbërje të plotë Dekanë Senatorë dhe Studentë Senatorë unanimisht dhe pa asnjë votë kundër vendosi që në të ardhmen të mos procedohet asnjë kërkesë e cila bie ndesh me Ligjin mbi Arsimin e Lartë dhe Statutin e UP së Gjithashtu ishte vlerësim i përgjithshëm se këto vendime synojnë t u japin fund situatave emergjente në UP me qëllim të ruajtjes dhe avancimit të cilësisë që është në interesin e të gjithë studentëve ashtu që në të ardhmen e afërt diplomat e tyre të jenë të krahasueshme me universitetet më të mira në rajon e më gjerë Kjo është e mundur vetëm nëse secili e merr pjesën e vet të përgjegjësisë në mënyrë të veçantë mësimdhënësit Prandaj studentë te dashur Ju kërkojmë që interesin e momentit t ia nënshtroni interesit të përgjithshëm duke nënkuptuar se kjo do t iu shpaguhet atëherë kur Universiteti ta rikthejë reputacionin që ka pasur dikur Kjo arrihet duke respektuar normat ligjore dhe duke i ndërtuar qëndrimet mbi argumente dhe në asnjë mënyrë duke u ndikuar nga grupet e ndryshme të interesit të cilat mësimdhënien cilësore dhe të rregullt nuk e kanë prioritet Zyra për Informim Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/SQARIM-PER-OPINION-LIDHUR-ME-KERKESAT-E-STUDENTEVE.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Rektori i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina Prof Dr Ramadan Zejnullahu hapi Edicionin e 15 të Universitetit Veror të Prishtinës i cili tanimë është tradicional jo vetëm për universitetin tonë por edhe për shtetin e ri të Kosovë Call for Applications for the 2016 Master s Degree Program in the U S 15 qershor 10 58 You are cordially invited to attend the Launch of the Call for Applications for the 2016 Master s Degree Program in the U S of the Transformational Leadership Program Scholarships and Partnerships When June 17 2015 11 30am Njoftim për studentët e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina të cilët kanë bërë ankesë për lirim nga pagesa e semestrave për vitin akademik 2014 15 12 qershor 08 38 Njoftim për studentët e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina të cilët kanë bërë ankesë për lirim nga pagesa e semestrave për vitin akademik 2014 15 Komisioni për lirim nga pagesa e semestrit nbs 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=18 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të Lartë në Gjermani kanë një gamë të gjerë të ofertave për studime dhe hulumtime S ka asgjë që nuk mund të studiohet në Gjermani Ekzistojnë më shumë se 16 000 programe studimore për t u zgjedhur Çdo student mund të gjej një program studimi që në veçanërisht mirë i përshtatet aftësive të tij Për hulumtuesit shkencor dhe shkencëtarët në Gjermani ekziston mundësia që të përfshihen në kërkime ose hulumtime të thella Ofertat e shumta për studime dhe kualifikime në universitetet gjermane ju ofrojnë studentëve dhe hulumtuesve kosovarë mundësinë për kualifikim më të mirë të mundshëm Në mënyrë të diplomuarit dhe PostDosc e talentuar të mos heqin dorë nga studimet për shkak të mungesës së mjeteve financiare në Gjermani ka një program gjithëpërfshirës të bursave më mbështetje të veçantë për studentët dhe hulumtuesit ndërkombëtarë Nëse dëshironi të keni një pasqyrë për ofertat të cilat i mbështetë DAAD si edhe mbështetjen e organizatave të tjera në lidhje me qëndrimin studimor në Gjermani www funding guide de Këtu gjeni informacione lidhur me mundësitë mbështetëse të Shërbimit Gjerman për Shkëmbim Akademik DAAD si dhe nga organizatat tjera të përzgjedhura për studentët e huaj të diplomuarit dhe PostDocs Bursa të DAAD së Të studiosh dhe të hulumtosh në Gjermani Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prezantim-i-programit-te-bursave-te-Sherbimit-Gjer.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive