archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  tyre dhe po ashtu në të njëjtën masë ishte kuptuar edhe nga studentët dhe shoqëria Si rrjedhojë një tetori 1997 ishte dita kur në Kosovë u thye heshtja u mund frika dhe kthye shpresa Studentët e Universitetit të Prishtinës të përkrahur nga profesorët dhe të gjithë qytetarët e Kosovës vendosën t i thonë mjaft shtypjes së egër që ushtrohej mbi popullin tonë Protestat që pasuan i treguan botës se askush nuk mund ta margjinalizojë një popull duke e izoluar elitën intelektuale të tij Ato treguan përfundimisht se shqiptarët e Kosovës më nuk pranojnë të jetojnë në robëri të poshtëruar dhe të privuar nga çdo e drejtë për zhvillim normal Më 1 tetor 1997 u tregua se dinjiteti nuk ka çmim duke nxitur kështu një lëvizje që mobilizoi popullin në përkrahje të rezistencës ndaj okupatorit dhe të luftës së drejtë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës Sot 18 vjet më vonë me pietet kujtojmë të gjithë ata studentë dhe mësimdhënës që më 1 tetor 1997 e sfiduan dhunën shtetërore ndërsa sot nuk janë në mesin tonë Me respekt kujtojmë dhe nderojmë rektorin e atëhershëm të Universitetit të Prishtinës prof dr Ejup Statovci dhe prorektorin prof dr Emrush Gashin të cilët sot më nuk janë në mesin tonë I respektuar dhe i nderuar për kontributin e tij ketë ngjarje na e bene te freskët prorektori prof dr Ahmet Geca Këta ishin tre autoritete te asaj kohe te cilët treguan burrëri të rrallë duke u vënë në krye të kolonës studentore dhe duke qëndruar sypatrembur përballë agjentëve të dhunës Kjo lëvizje studentore mbetet burim i përhershëm i motivacionit për rininë tonë në mbrojtje të vlerave universale të lirisë dhe demokracisë duke mobilizuar gjithë popullin rreth një kauze kombëtare Në këtë kontekst edhe historik edhe tradicional komuniteti akademik sot duhet të marrë përgjegjësi shumë më të madhe që me punën e vet t i kontribuojë zhvillimit ekonomik dhe shoqëror të vendit ndërtimit të një demokracie qytetare që reflekton përgjegjësi shoqërore dhe respekt të ligjshmërisë Nëse komuniteti akademik dëshiron të ndërtojë një shoqëri të përgjegjshme atëherë vet duhet të jetë i përgjegjshëm dhe me shembullin e vet të demonstrojë se çka është përgjegjësia shoqërore Këtë e bën duke kryer me përgjegjësi detyrat e veta duke vlerësuar me përgjegjësi kontributin e secilit akademik dhe duke mos lejuar në asnjë moment që interesi personal ose grupor të vihet mbi parimet Të dashur studentë ne mësimdhënësit e kemi obligim që t ju përgatisim për të ardhmen tuaj duke ofruar mësimdhënie të cilësisë sa më të mirë prandaj është në interesin tuaj të kërkoni nga ne mësimdhënësit tuaj ta kryejmë punën tonë sa më mirë që është e mundur Na tërhiqni vërejtjen kur gabojmë na ndihmoni t i kuptojmë nevojat tuaja të jemi sa më profesional në punën tonë Mësimdhënia cilësore është e drejta juaj dhe obligimi ynë Prof Dr Ramadan Zejnullahu Rektor i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/NE-PERKUJTIM-TE--NJE-TETORIT-%E2%80%931997.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  debate por duke i respektuar mendimet ndryshe dhe duke i ndërtuar mendimet mbi argumente Do ta keni përkrahjen e menaxhmentit në rrugën tuaj të ngritjes intelektuale dhe për t u pajisur me përvoja që do t ju shërbejnë gjatë gjithë jetës e të cilat shpresoj se do t i vendosni në shërbim të shoqërisë sonë dhe parimeve universale njerëzore Unë dhe stafi im do të përpiqemi maksimalisht të punojmë që universiteti më i vjetër dhe më i rëndësishëm në vend t i sigurojë një ambient sa më të përshtatshëm të gjithë anëtarëve të komunitetit akademik më të madh në Kosovë Sfidat me të cilat ballafaqohet arsimi në vendin tonë përfshirë institucioni ynë nuk e zvetënojnë energjinë dhe përkushtimin e stafit dhe studentëve të cilët dëshirojnë ta avancojnë misionin tonë të përbashkët për ta përparuar mësimin dijen dhe shoqërinë Kosova herët a vonë do të bëhet Shoqëri e Dijes pra vend ku dija krijohet dhe vlerësohet vend ku dija është në funksion të zhvillimit të qëndrueshëm Ju dëshiroj një vitin akademik të suksesshëm Me respekt Prof Dr Ramadan Zejnullahu Rektor i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Urimi-i-Rektorit-Zejnullahu-per-fillimin-e-Vitit-A.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  teorike në praktikë dhe ndikoj në rritjen e punësueshmërisë së tyre Në këtë trup u propozuan dhe u zgjodhën anëtarë nga shoqatat agjencitë dhe kompanitë private që operojnë në fushën e bujqësisë dhe përpunimit të qumështit në Kosovë si Ferma dhe Qumështorja Eurolona Qumështorja Sharri Fitofarma Agrovisioni Konsoni Pestova Agjencioni i Ushqimit dhe Veterinës në Kosovë dhe Shoqata e Përpunuesëve të Qumështit Kryetar i trupit u zgjodh z Isak Begisholli përfaqësues i kompanisë Fitofarm Formimi i këtij trupi u realizua fal koordinimit dhe bashkëpunimit të ngushtë në mes të Dekanit të FBV së Prof Bedri Dragusha u d Drejtorit të Zyrës për Zhvillim Akademik në UP z Besnik Loxha Koordinatorës për Zhvillim Akademik MSc Ilirian Miftari dhe kompanisë M4Success L L C e cila ka qenë e angazhuar të ndihmoj 8 njësi akademike në përpjekjet e tyre për të krijuar trupat këshillëdhënëse Kjo iniciativë u përkrah nga projekti EYE Rritja e punësimit për të rinj të financuar nga Zyra Zvicrane për Bashkëpunim SDC me kërkesën e Universitetit të Prishtinës Themelimi i Trupit Këshillëdhënës në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Themelohet-Trupi-Keshilledhenes-ne-Fakultetin-e-Bu.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  së 11 qershor 08 32 Senati i Universitetit të Prishtinës në mbledhjen e datës 1 6 2015 bazuar në nenin 19 pika 1 të statuti dhe të nenit 17 24 të Rregullores së punes së Senatit nr 1 131 të datës 1 6 2015 merr vendim shkarko vendimin Mbahet manifestimi tradicional Ura në Tre Harqe 22 maj 10 45 Fakulteti i Arteve të Bukura të Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina ju informon se prej datës 21 deri më 23 maj të vitit 2015 në Prishtinë do të mbahet manifestimi tradicional Ura në Tre Harqe Edicioni Portretizimi etik i fëmijëve në medie Si duhet të paraqiten fëmijët në medie 12 maj 03 45 Prezantimi i fëmijëve në mediet kosovare gazetat e shtypura ato elektronike dhe televizionet nuk është i kënaqshëm Shpesh portretizohen fëmijët në një mënyrë negative dhe të pambrojtur veçanërisht ato nga grupet e margjinalizuara Ka zbulim të iden 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=19 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  pasur publikim të informacionit i cili nuk është kuptuar drejtë pasi në pyetjen e adresuar në lidhje me afatet shtesë për konkurse kam sqaruar se nuk do të këtë konkurse shtesë për pranim të studentëve të rinjë Ndërsa për afatet e provimeve ju kam bërë më dije se ato janë të përcaktuara me Statutin e Universitetit të Prishtinës dhe vendimet e Senatit Statuti i UP së parasheh tri afate të rregullta janar qershor dhe shtator përderisa dy afatet e jashtëzakonshme prill dhe nëntor janë përcaktuar me vendimet e Senatit të UP së Në vegzën e mëposhtme mund të shihni Vendimin e Senatit Vendim mbi afatet e provimeve dhe limitet e SEMS it të publikuar më dt 08 12 2014 tek Vendimet e Senatit Prof Asoc Dr Eda Vula Prorektore për mësimdhënie Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Sqarim-ne-lidhje-me-lajmin-e-publikuar-ne-portalin.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  L Tahiri Formimi i këtij trupi u përkrah nga projekti EYE Rritja e punësimit për të rinj financuar nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim SDC në emër të Universitetit të Prishtinës Në këtë trup u përzgjodhën anëtarë nga institucionet publike si dhe kompanitë e mëdha private që operojnë në fushën e ndërtimtarisë dhe arkitekturës në Kosovë dhe më gjerë si Bechtel Enka ANP Limak AlTrade IPE PROING Shoqata e Gjeodetëve të Kosovës Asociacioni i Arkitektëve të Kosovës KUR Prishtina Kryetar i trupit u zgjodh z Adnan Turker përfaqësues i kompanisë Bechtel Enka Funksioni i këtij trupi do jetë përkrahja e FNA së në ngritjen e cilësisë së planprogrameve studimore sa i përket nevojave të tregut të punës rritja e punësueshmërisë së kuadrit të dalë nga FNA intensifikimi i bashkëpunimit fakultet biznese drejt punës praktike dhe kërkimore në përgjithësi etj Ky Trup paraqet një hallkë të rëndësishme në ndërlidhjen në mes pjesës akademike dhe industrisë ndërlidhje kjo që ka ekzistuar edhe më herët dhe në vazhdim pritet të përsoset më tutje Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Themelohet-Trupi-Keshilledhenes-ne-Fakultetin-e-Nd.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  01 Qeveria zvicerane nëpërmjet Komisionit Federal ofron bursa pasuniversitare për studiues dhe kërkues të huaj Këto bursa të destinuara për të diplomuarit në të gjitha fushat ofrojnë mundësi për të ndjekur kërkime të doktoratës ose hulumtime në Zvicër në një universitetet publik ose institucione prestigjioze Afati aplikim zgjat deri më 30 Nentor 2015 Per aplikimin dhe shkarkimin e aplikacionit shihni adresen www sbfi admin ch scholarships ENG Për më shumë informacione rreth programit mund të kontaktoni Ambasadën Zviceriane në Kosovë në adresën elektronike pri vertretung eda admin ch Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Qeveria-zvicerane-ofron-bursa-pasuniversitare-per-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  në revista vendore që nuk kanë asgjë ndërkombëtare në vete përveç ndoshta emrit Prandaj publikimet e tilla nuk mund të merren si bazë për avancime siç propozohej në shumë raporte të komisioneve vlerësuese Për fat të keq gjetjet e Komisionit për Studime u injoruan nga një numër i anëtarëve të Senatit në tri mbledhje radhazi Fillimisht në shenjë revolte u kërkua shkarkimi i anëtarëve të Komisionit Pastaj u shfaq qartë tendenca që vendimet të merren me shumicë votash pavarësisht plotësimit të kritereve Dhe kjo rezultoi me ndërprerjen e mbledhjeve nga ana ime pasi unë nuk mund të lejoj që me shumicë votash të merren vendime që nuk janë në përputhje me Statutin duke vazhduar kështu avazin shumë vjeçar të avancimeve edhe të pamerituara Kam bërë përpjekje që kjo situatë të zhbllokohet duke propozuar që të shqyrtohen në Senat ato raste për të cilat nuk ka vërejtje e të tilla janë me dhjetëra por nuk kam gjetur mirëkuptimin e shumicës së anëtarëve të këtij organi Përkundrazi është kërkuar shprehimisht që rastet të procedohen sipas radhitjes dhe më është bërë me dije se vendimet do të merren me shumicë votash Dje u bë përpjekja e katërt që të procedohet me shqyrtimin e aplikacioneve por edhe kjo dështoi si tri të tjera para saj Me rastin e shqyrtimit të propozimit për avancim të një kolegu të nderuar emri i të cilit u lakua pa nevojë dhe jashtë kontekstit në disa media u dokumentua qartë se kandidati nuk i ka tri punime të nevojshme për avancim në thirrje por vetëm dy Atëherë erdhi në formë të zgjidhjes solomonike kërkesa që punimi në një revistë vendore të një kolegji privat e cila nuk ka asnjë peshë në publicistikën shkencore të konsiderohet si ndërkombëtar pasi revista në fjalë na e paskësh emrin ndërkombëtare dhe i paska përfshirë disa ndërkombëtarë në përbërje të redaksisë Si mund të jetë një revistë e një kolegji privat që nuk ka asnjë lloj veprimtarie kërkimore shkencore pikë referimi për një Universitet që ka shumë probleme me cilësi por megjithatë është institucioni më prestigjioz në Kosovë Si rektor që ka marrë obligime për t i prirë procesit të përmirësimit të cilësisë unë nuk mund e lejoj që ky lloj kontesti të zgjidhet me shumicë votash pasi asnjë shumicë nuk mund të vendosë së një revistë vendore e një kolegji privat është revistë ndërkombëtare Një vendim të tillë mund ta merr vetëm komuniteti shkencor ndërkombëtar duke e përfshirë revistën në fjalë në bazat relevante të të dhënave dhe duke cituar punime prej saj gjë që deri tani nuk ka ndodhur Po të avancohej kolegu i nderuar mbi bazën e punimit nga kjo revistë vendore atëherë do të vinin pas tij dhjetëra të tjerë që do të avancoheshin me punime nga po kjo revistë Ne e dimë ku e solli Universitetin trendi i avancimeve mbi bazën e publikimeve në revista që nuk e kanë kredibilitetin e duhur U turpëruam një herë para gjithë botës dhe nuk do të duhej të na ndodhë përsëri diçka

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Pse-e-nderpreva-mbledhjen-e-Senatit-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive