archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Prishtinës zotëri Ramadan Zejnullahu nga i cili u njoftua për procesin e reformave të ndërmarra në këtë institucion të lartë arsimor dhe përgatitjet për fillimin e vitit të ri akademik Presidentja Jahjaga përgëzoi rektorin Zejnullahu dhe shprehu përkrahjen e saj për dinamikën e reformave për të ngritur cilësinë në Universitetin e Prishtinës dhe për qasjen parimore që synon përmirësimin e gjendjes kadrovike në këtë institucion dhe ruajtjen e autonomisë së tij Presidentja Jahjaga theksoi se Universiteti i Prishtinës duhet të jetë shtylla kryesore e rigjenerimit të vlerave të shoqërisë tonë që siguron ndërtimin e vazhdueshëm të kapacitetit profesional dhe që garanton përmirësimin dhe rimëkëmbjen e vendit Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Presidentja-Jahjaga-priti-ne-takim-Rektorin-e-Univ.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  dhe në vitet e kaluara ka qenë t i shqyrtojë raportet e komisioneve recensuese të themeluara nga njësitë akademike për kandidatët e paraqitur në konkurs Me një përkushtim të rallë Komisioni ka analizuar secilin raport veç e veç dhe aty ku ka konstatuar mosplotësim të kritereve të Statutit i ka propozuar Senatit të merr vendime për zgjedhjen e stafit në thirrje për të cilat janë të plotësuara kushtet statutare Meqë propozimet e tilla të Komisionit kanë shkaktuar pakënaqësi tek një numër i konsiderueshëm i anëtarëve të Senatit rektori propozoi që për hir të transparencës dhe të korrektësisë të gjitha rastet të shqyrtohen veç e veç nga kolegjiumi i dekanëve dhe nëse konstatohet se Komisioni i Studimeve ka gabuar në vlerësim të bëhen propozime të reja për Senat përndryshe të aprovohen propozimet e Komisionit Me gjithë faktin se kishte një dozë mirëkuptimi për këtë propozim ai nuk i votua nga anëtarët e Senatit Në vend të kësaj u kërkua sërish shkarkimi i prorektorit prof dr Fetah Podvorica nga Komisioni për arsye krejtësisht të pakuptueshme duke marrë parasysh faktin se prof Podvorica gëzon reputacion të lartë në qarqet akademike ndërkombëtare dhe vendore si dhe është zgjedhur në këtë Komision në vitin 2012 dy vjet para se të bëhej prorektor i Universitetit Përveç kësaj është kërkuar që propozimet e Kolegjiumit të Dekanëve të votohen në Senat dhe vendimi të merret me shumicë votash Plotësimi i kritereve akademike nuk mund të vendoset me shumicë votash nga se kriteret plotësohen ose nuk plotësohen dhe kjo është e qartë për secilin që analizon biografinë e një kandidati Përveç kësaj shkarkimi i Komisionit në përfundim të procesit të konkursit pa pasur ndonjë vërejtje konkrete në bazueshmërinë e propozimeve të tij e dëmton rëndë kredibilitetin e vet konkursit Edhe këtë herë rektori propozoi që me rastin e shpalljes së konkursit të ri të emërohet komisioni i ri i studimeve por kjo të bëhet para shpalljes së konkursit e jo në pëfundim të tij Po ashtu propozoi që të procedohen ato lëndë për të cilat ekziston p ajtueshmëri në mes të komisioneve recensuese dhe komisionit të studimeve që nuk u aprovua nga të pranishmit Pasi të gjitha përpjekjet për të zhbllokuar situatën dështuan rektorit nuk i mbeti zgjidhje tjetër përveç ta ndërpresë mbledhjen me shpresë se do të mund të vazhdojë në një situatë më të qetë pas pushimeve verore Ndërprerjet e tilla përveç që shkaktojnë probleme në organizimin e jetës akademike në Universitet dëmtojnë vet kredibilitetin e Universitetit pasi ndodhin si rezultat i kërkesave për anashkalimin e kritereve akademike të përcaktuara me Statut Rektorati i Universitetit të Prishtinës shpreson që situata të tilla të mos ndodhin më dhe që mbledhjet e Senatiti të karakterizohen me debat përmbajtjesor që reflekton përcaktim për vënien e kritereve të larta akademike Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Komunikate-e-Rektoratit-te-Universitetit-te-Prisht.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  keni rezultatet nga provimi pranues të afatit të parë në Fakultetin Ekonomik Kandidatët të cilët nuk janë pranuar mund t i paraqesin ankesë më së largu 48 orë pas publikimit të rezultateve Pas këtij afati ankesat nuk do të pranohen Shqyrtimi i ankesave bëhet nga Komisioni për shqyrtimin e ankesave Kandidatët të cilët nuk janë pranuar mund t i tërheqin dokumentet e tyre nga data 3 8 2015 deri më 7 8 2015 Për të shikuar rezultatet klikoni në linkun e mëposhtëm Rezultatet e provimit pranues për vitin Akademik 2015 2016 Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rezultatet-e-provimit-pranues-per-vitin-Akademik-2.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Nation 02 prill 08 22 Me ftesën e Universitetit të Dartmouth it dhe me përkrahjen e Ambasadës amerikane prorektorja Lindita Tahiri dhe profesorët e Fakultetit të Filologjisë Muhamet Hamiti dhe Vjosa Hamiti mbajtën ligjëratë me temën Kosovar Albanian Dialect Langu Ambasadorja Geci Sherifi dhe Prorektorja Tahiri e Universitetit të Prishtinës sot realizuan një takim pune me dekanin e Fakultetit Filozofik të Universitetit të Zagrebit Prof Dr Vlatko Previshiq 28 mars 11 15 Në përputhje me diskutimet e zhvilluara mes ministrave të Arsimit të Republikës së Kosovës dhe Republikës së Kroacisë përfshirë edhe rektorin e Universitetit të Zagrebit Ambasadorja Geci Sherifi dhe Prorektorja Tahiri e Universitetit të Prishtinës sot E4E Competition 26 mars 02 12 British Council in Kosovo invites all under graduates post graduates and young professionals to participate in E4E Competition as a proposal of SEE Into the Future Initiative Give an interesting funny engaging or innovative answer to th 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=21 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  do të vazhdohet deri në publikimin e rezultateve nga ana e njësive akademike Me qëllim të sigurimit të mbarëvajtjes së këtij procesi Rektori i UP së Prof Dr Ramadan Zejnullahu së bashku me prorektorët e UP së kanë vizituar njësitë akademike dhe e kanë përcjellur nga afër rrjedhën e provimit Gjatë vizitës në Fakultetin e Edukimit dhe Fakultetin Juridik ishte prezent edhe Ministri i Arsimit z Arsim Bajrami Në ditën e parë janë mbajtur provimet pranuese në këto njësi akademike Fakultetin Filozofik Fakultetin e Shkencave Matematiko Natyrore Fakultetin e Filologjisë Juridik Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës Fakultetin e Arteve të Bukura Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinës Fakultetin e Edukimit Fizik dhe Sportit Fakultetin e Edukimit dhe FSHA Ferizaj Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike dhe Fakultetin e Inxhinierisë Mekanike Ndërsa në ditën e dytë provimet pranuese do të mbahen në Fakultetin Ekonomik dhe në Fakultetin e Mjekësisë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Mbahet-provimi-pranues-ne-UP.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  nga historia moderne e Kosovës Herë UP ja ka ndikuar në zhvillimet e vendit e herë ato kanë ndikuar në UP Kjo nuk është e veçantë vetëm për Kosovën por mund të haset në plot vende të rajonit tonë i cili kaloi një fazë të gjatë tranzicioni Ai më tej shtoi se nëse komuniteti akademik dëshiron të ndërtojë një shoqëri të përgjegjshme atëherë vet duhet të jetë i përgjegjshëm dhe me shembullin e vet të demonstrojë se çka është përgjegjësia shoqërore Këtë e bën duke kryer me përgjegjësi detyrat e veta duke vlerësuar me përgjegjësi kontributin e secilit akademik dhe duke mos lejuar në asnjë moment që interesi personal ose grupor të vihet mbi parimet dhe mbi atë që quhet e pranueshme dhe e ndershme Pas ligjeratës u zhvillua edhe një takim në mes të menaxhmentit të UP së dhe delegacionit të BE së të udhëhequr nga Komisioneri Navracsics pjesë e të cilit ishte edhe Ambasadori z Zhbogar Komisioneri Navracsics shprehu mbështetjen e tij të plotë për menaxhmentin aktual të UP së Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Komisioneri-Navracsics-vizitoi-Universitetin-e-Pri.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  interesimin e tyre për trajnim profesional në modulet që do të ofrojë Qendra për Përsosmëri në Mësimdhënie http www uni pr edu qpm aspx pranë Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina si në vijim 1 Mësimdhënia në Arsimin e Lartë 2 Vlerësimi dhe Standardet e Vlerësimit në Institucionet e Arsimit të Lartë 3 Udhëheqja dhe Mentorimi i Tezave Master dhe PhD Thirrja për aplikim është e hapur deri më 1 shtator 2015 në ora 15 00 Kandidatët e interesuar mund të dërgojnë shprehjen e interesimit CV në dhe një letër motivuese ku do të prezantohen arsyet për aplikim dhe modulin të cilin dëshirojnë të ndjekin Aplikimi të behet në emailin qpm uni pr edu Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ftese-per-Aplikim-%E2%80%93Trajnim-ne-Qendren-per-Persosme.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  e TIK në monitorimin e cilësisë së ujërave për një ambient më të shëndetshëm si dhe në fuqizimin e kapaciteteve hulumtuese në fushat ndërdisiplinore është përkrahur që nga fillimi i implementimit nga Universiteti i Prishtinës Prorektori Prof Dr Arbnori Pajaziti me rastin e përmbylljes së këtij projekti ndër të tjera shtoi se me anë të këtij projekti janë adresuar edhe nevojat e komunitetit në përgjithësi në Kosovë dhe të komunitetit shkencor në veçanti në lëminë e ambientit dhe të teknologjisë informative Kështu si infrastrukturë që mbështet është dizajnuar dhe përfunduar instalimi i sistemit në fshatin Plemetin për monitorimin e cilësisë së ujit në lumin Sitnicë i bazuar në rrjetin pa tela të sensorëve Projekti InWaterSense është zhvilluar prej partnerëve Universiteti i Duisburgut Esen Gjermani Universiteti Teknik i Vjenës Austri Instituti Kombëtar Tyndall Irlandë Universiteti i Linnaeusit Suedi dhe Instituti Hirdometerologjik i Kosovës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Perfundon-projekti--InWaterSense.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive