archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  në Fakultetin e Edukimit të Universitetit Hasan Prishtina të Prishtinës u organizua një program festiv për Ditën e Mësuesit Programin e hapi dekani i Fakultetit të Edukimit Prof dr Ethem Çeku i cili foli për sakrificën e djeshme dhe arritjet e sotme shumë të rëndësishme në fushë të arsimit Ndërsa në emër të rektorit të Universitetit të Prishtinës foli Prof dr Eda Vula prorektore për mësim Në këtë manifestim kulturor artistik prezantuan Kori i vajzave të Fakultetit Grupi dramatik dhe Grupi i vallëzimit të cilët shfaqen disa pika artistike Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/SHENOHET-7-MARSI-DITA-E-MESUESIT.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Ramadan Zejnullahu priti në takim përfaqësuesit e Komandës së KFOR it në Kosovë Rektori i falënderoi për vizitën dhe uroj për ndërrimin e Komandës së Përgjithshme Në ta Sqarim për ndërprerjen e marrëdhënies së dyfishtë të punës për drejtorët e klinikave të QKUK 23 dhjetor 01 53 Sqarim për ndërprerjen e marrëdhënies së dyfishtë të punës për drejtorët e klinikave të QKUK të cilët janë njëkohësisht edhe profesorë të Fakultetit të Mjekësisë në UP Këta mësimdhënës marrëdhënien e rregullt të punës dhe pagën e p UNICEF Global Challenge Connectivity tri ekipe të studentëve kualifikohen në fazën e dytë 17 dhjetor 01 57 Tri ekipet pjesëmarrëse nga Universiteti i Prishtinës e kanë kaluar fazën e pare të përzgjedhjës në UNICEF Global Challenge Tema e sfidës së sivjetme është Connectity ku studentët e UPsë po marrin pjesë e projektet e vetdizajnuara me titujt 1 Equity 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=27 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  mësimi në të gjitha njësitë akademike do të vazhdojë deri më 10 qershor 2015 në mënyrë që të kompensohen ditët e humbura të mësimit 2 Kërkesën e studentëve dhe disa senatorëve për afate të absolventëve në Fakultetin e Mjekësisë dhe atyre Teknike rektori e riformuloi dhe studentëve të vitit të fundit të cilët i kanë përfunduar të gjitha provimet e vitit të parafundit dhe që i kanë dëgjuar ligjëratat e semestrit të fundit u lejohet t i nënshtrohen një provimi në vikendin e parë të muajit maj 2015 Ky vendim me propozim të rektorit do t i përfshijë të gjitha njësitë akademike të UP së për të mos lejuar diskriminim e studentëve 3 Për t i dhënë fund një praktike e cila vazhdon në UP që nga paslufta Senati i UP së në përbërje të plotë Dekanë Senatorë dhe Studentë Senatorë unanimisht dhe pa asnjë votë kundër vendosi që në të ardhmen të mos procedohet asnjë kërkesë e cila bie ndesh me Ligjin mbi Arsimin e Lartë dhe Statutin e UP së Këto vendime synojnë t u japin fund situatave emergjente në UP me qëllim të ruajtjes dhe avancimit të cilësisë që është në interesin e të gjithë studentëve ashtu që në të ardhmen e afërt diplomat e tyre të jenë të krahasueshme me universitetet më të mira në rajon e më gjerë Kjo është e mundur vetëm nëse secili e merr pjesën e vet të përgjegjësisë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/K-O-M-U-N-I-K-A-T-E.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  rëndësi periudha e lëshimit d Kopjen e letërnjoftimit të studentit es e Vërtetimin për statusin e studentit dhe regjistrimit të semestrit dimëror 2014 2015 f Kërkesën për lirim nga pagesa e semestrit numrin kontaktues dhe e mail adresën 2 Studentët të cilët i takojnë kategorisë 4 duhet t i paraqesin këto dokumente a Kopjen e vërtetuar të vendimit për njohjen e statusit të personit me nevoja speciale nga institucioni kompetent përkatësisht nga shoqatat e licencuara të personave me aftësi speciale b Certifikatën e lindjes nuk ka rëndësi periudha e lëshimit c Kopjen e letërnjoftimit të studentit es d Vërtetimin për statusin e studentit dhe regjistrimit të semestrit dimëror 2014 2015 e Kërkesën për lirim nga pagesa e semestrit numrin kontaktues dhe e mail adresën 3 Studentët të cilët i takojnë kategorisë 5 duhet t i paraqesin këto dokumente Mirëqenies Sociale b Vërtetimin e Qendrës për Punë Sociale për familjen dhe studentin e cila merret në Qendrën për Punë Sociale në Komunë c Certifikatën e lindjes së studentit es d Kopjen e letërnjoftimit të bartësit të ndihmës sociale e Kopjen e letërnjoftimit të studentit es f Vërtetimin për statusin e studentit dhe regjistrimit të semestrit dimëror 2014 2015 g Kërkesën për lirim nga pagesa e semestrit numrin kontaktues dhe e mail adresën 4 Studentët të cilët i takojnë kategorisë 6 duhet t i paraqesin këto dokumente a Certifikata e lindjes për secilin prej studentëve të familjes së ngushtë b Kopja e letërnjoftimit të studentit es c Vërtetimin për statusin e studentit dhe dëshminë për regjistrim të vitit akademik 2014 2015 secili veç e veç d Kërkesa për lirim nga pagesa e semestrit në emër të gjithë studentëve të së njëjtës familje numri kontaktues dhe e mail adresën Sqarim Studentët përfitues të së drejtës për lirim nga pagesa duhet të parashtrojnë kërkesë pranë njësisë akademike përkatëse për rimbursim të mjeteve të paguara për regjistrim të semestrave përkatës të vitit akademik 2014 2015 duke bashkëlidhur dokumentet si në vijim Fletëpagesën e semestrit Kopjen e letërnjoftimit ose ID kartelës studentore ose indeksit dhe Kopjen e kartelës së bankës nr i xhirollogarisë të jetë i qartë Sqarim Anëtarë të familjes së ngushtë në kuptim të ligjit për statusin dhe të drejtat e dëshmorëve invalidëve veteranëve pjesëtarëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës viktimave civile dhe familjeve të tyre janë bashkëshorti bashkëshortja fëmijët fëmijët jashtëmartesor fëmijët e adoptuar birësuar prindërit njerka njerku thjeshtri thjeshtra si dhe bashkëshorti bashkëshortja jashtëmartesore Dokumentacioni i kompletuar duhet të dorëzohet në arkivin e administratës së fakultetit përkatës ndërsa pas mbylljes së afatit për aplikim kërkesat dhe dokumentacionin e pranuar fakultetet e dorëzojnë në rektorat të UP për t u shqyrtuar nga Komisioni për lirim Dokumentet e pakompletuara dhe të dorëzuara pas afatit nuk do të merren në shqyrtim nga komisioni për lirim Studentët të cilët lirohen nga pagesa do të informohen përmes fakultetit në të cilin kanë aplikuar Studentët e pakënaqur me vendim të komisionit për lirim nga pagesa mund të bëjnë ankesë pranë të njëjtit komision në ndërtesën e rektoratit në

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Njoftim-per-lirm-nga-pagesa-administrative-e-semes.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Universitetin e Edinburgut me 16 18 shkurt 2015 Qëllimi i kësaj vizite studimore ishte që të merren eksperiencat më të mira në lidhje me themelimin e Unionit të Studentëve të Kosovës dhe zhvillimit të mëtutjeshëm të Statutit të përkohshëm për këtë institucion që do të themelohet në Kosovë Në këtë vizitë përpos përfaqësuesve të Universitetit të Edinburgut morën pjesë edhe këta partner Universiteti Paris Lodron i Salzburgut Universiteti i Alikantes Spanjë Unioni i Studentëve Austriak të Universitetit Paris Lodron të Salzburg ut Unioni nacional i Studentëve të Skocisë dhe Asociacioni i Unionit të Studentëve të Edinburgut Ndërsa nga partnerët vendor pjesëmarrës në vizitë ishin përfaqësuese të këtyre institucioneve Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë në Kosovë Qendra për Bashkëpunim Ndërkombëtar në Shkencë dhe Teknologji MASHT Agjencioni i Akreditimit të Kosovës Universiteti i Prizrenit Ukshin Hoti Universiteti Haxhi Zeka Pejë dhe WUS Kosova Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/U-realizua-vizita-studimore-ne-Universitetin-e-Edi.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  më të lehtë Por këtu gjithsesi ka pasur për qëllim që të zvogëlohet në minimum humbja e mësimit gjatë semestrit veror dhe atij dimëror UP është i përkushtuar që ta mbrojë interesin e të gjithë studentëve ashtu që në të ardhmen e afërt diplomat e tyre të jenë të krahasueshme me universitetet më të mira në rajon e më gjerë Kjo është e mundur vetëm nëse secili e merr pjesën e vet të përgjegjësisë Më këtë rast menaxhmenti i UP së ka marrë obligim që disa nga këto kërkesa të studentëve të procedohen për tu përfshirë në statutin e ardhshëm të UP së që pritet të miratohet në pjesën e dyte të këtij viti Mirëpo studentët duhet të jen të kujdesshëm nga keqinterpretimet anësore dhe jo qëllimmira të procedurave që ndërmerren me qëllim të lehtësimit të administrimit të të dhënave të cilat janë duke u përfshirë në sistemin digjital SEMS Në këtë rast kuptohet se nuk ndryshon përmbajtja d m th as syllabusi e as numri i provimeve por vetëm modernizohet forma e menaxhimit të të dhënave në mënyrë që t i plotësojmë kriteret e përfshirjes së UP së në hapësirën evropiane te arsimit të lartë Duke kërkuar mirëkuptim nga studentët ua rikujtojmë që ngritja e cilësisë si qëllim parësor nënkupton zbatim rigoroz të kritereve akademike Zyra për Informim Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Universiteti-i-Prishtines-eshte-i-perkushtuar-ne-n.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  FNA të pajisur përmes projektit TEMPUS MPG 11 dhjetor 09 56 Në hapësirat e laboratoreve të fakulteteve teknike më 08 dhjetor 2014 u mbajt ceremonia e inaugurimit të Laboratorit të Gjeodezisë dhe Laboratorit të Kompjuterëve në Departamentin e Gjeodezisë të Fakultetit të Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës të Univeris Rektori Zejnullahu priti në një takim znj Christie Vilsack këshilltare e lartë për arsim ndërkombëtar në USAID 09 dhjetor 04 51 Rektori i Universitetit të Prishtinës prof Ramadan Zejnullahu dhe prorektorët Tahiri dhe Podvorica u takuan me znj Christie Vilsack këshilltare e lartë për arsim ndërkombëtar në USAID me zëvendës drejtorin e USAID it Z Chris Edwards dhe me Mary Tyl Fillon aplikimi për bursa edhe në programin SIGMA 04 dhjetor 09 02 N ë kuadër të programit për bashkëpunim dhe mobilitet në fushën e arsimit të lartë Erasmus Mundus edhe programi SIGMA ka hapur thirrjet për aplikim që do të zgjasë deri më 10 shkurt 2015 Ky program koordinohet nga Universiteti i Varshavës në Poloni në 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=28 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të angazhuar në programin Infermieri dhe Mami të Fakultetit të Mjekësisë program i cili është akredituar nga Agjencia e Akreditimit e Kosovës përkundër mungesës së plotë të kapaciteteve akademike ka qenë konkurs i brendshëm i Fakultetit të Mjekësisë Ky lloj konkursi i cili është zbatuar për të parën herë në vitin 2007 është një formë e rekrutimit të stafit akademik që mungon në Universitetin e Prishtinës me qëllim të mbulimit të mësimit Përmes kësaj forme njësia akademike është përgjegjëse për përzgjedhjen e stafit akademik i cili angazhohet me kontratë honorari për një vit akademik kështu që vendimin për angazhim e ka marrë Senati i UP së në bazë të rekomandimit të dërguar nga Fakulteti i Mjekësisë Këtë vit akademik për shkak të shpalljes së vonë të konkursit të brendshëm stafi akademik i angazhuar kishte filluar mësimin edhe para nënshkrimit të kontratave gjë që ka qenë praktikë edhe në vitet e mëhershme Me këtë rast duhet theksuar se të gjithë të angazhuarit kanë qene të angazhuar me kontratë honorari edhe në vitin akademik 2013 14 Pas informatave për përgatitjen joadekuate të një numri të të propozuarve për angazhim e në pamundësi që mësimi të ndërpritet në mes të semestrit Rektori ka nënshkruar me ta kontratat vetëm për semestrin dimëror të vitit akademik 2014 2015 të vlefshme deri më 15 shkurt 2015 Të gjithë ata të cilët nuk i kanë plotësuar kriteret tani nuk kanë kontratë për angazhim Kështu që raporti zyrtar i Inspektoratit të Punës ka ardhur afër 2 muaj pasi që rektori veç se ka ndërmarrë masat ligjore për evitimin e situatave të tilla në të gjitha njësitë akademike dhe jo vetëm në Fakultetin e Mjekësisë Ky informacion mund të konfirmohet në njësitë akademike përkatëse Po ashtu njoftohet opinioni i gjerë publik se Rektori në përputhje me programin e tij të punës së shpejti do të inicioje shpalljen e konkursit publik për angazhimin e personelit akademik me honorar në të gjitha njësitë akademike i cili do të menaxhohet në përputhje me praktikat më të mira të transparencës Ky konkurs duhet të përfundojë deri në korrik të vitit 2015 kështu që me kontratat e angazhimit do të përgatiten para fillimit të vitit të ri akademik gjë që nuk ka ndodhur në UP në 15 vjetët e fundit Zyra për Informim Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Reagim-%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive