archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  përfaqësues të Institucioneve që i përfaqësonin se do të angazhohen në përkrahjen e projekteve të tilla Projekti 544051 TEMPUS 1 2013 SE JPCR Zhvillimi i programit të ri Master në Gjeodezi MPG është projekt 3 vjeçar i financuar nga Komisioni Europian në të cilin grantmbajtës është Universiteti Mbretëror i Teknologjisë KTH nga Stokholmi dhe universitete partnere janë nga Hungaria Lituania dhe Greqia ndërsa Universiteti i Prishtinës përkatësisht Fakulteti i Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës është përfitues kryesor Krahas partnerëve europian në projekt janë të përfshirë dhe partnerë lokalë të shumtë si Agjensioni Kadastral i Kosovës Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Ministria e Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural Komuna e Istogut dhe kompania private e gjeodezisë GEOLand Ky projekt si qëllim themelor ka zhvillimin e edukimit në gjeodezi në Kosovë ndërsa disa nga qëllimet tjera janë zhvillimi i programit të ri master në gjeodezi dhe krijimi i laboratorit të gjeodezisë Laboratorët e sapo inauguruar të gjeodezisë dhe të kompjuterëve janë të pajisur me pajisjet më të reja të gjeodezisë dhe softuerët më të rinjë të licencuara gjë që i bën këta laborator prej më modernëve në rajon Disa nga pajisjet e laboratorit të gjeodezisë janë GPS marrës total station nivela digjitale nivela manuale dhe pjesët përcjellëse Ndërsa laboratori i kompjuterëve është i pajisur me 20 kompjuterë të rinjë 20 licenca të Arc GIS it 5 Licenca të Erdas it 1 llaptop pjesët përcjellëse si dhe një skaner i formatit A0 Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Mbahet-ceremonia-e-inaugurimit-te-laboratorit-te-G.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të biznesit financave ekonomisë sistemeve informative edukimit studimeve gjinore dhe studimeve ndërdisiplinore Rektori Ramadani e prezantoi gjendjen në Universitetin e Prishtinës dhe prioritetin kryesor që e ka përcaktuar ky menaxhment përkatësisht ngritjen e cilësisë akademike Ai theksoi se partneriteti i UP së me universitetet amerikane që janë pjesë e konzorciumit të programit të USAID Arizona State Minessota Indiana dhe Darmouth do të ndikojë në ngritjen e standardeve të mësimdhënies dhe në avancimin e hulumtimit dhe shkencës në UP Znj Vilsak u shpreh e impresionuar me popullatën e re dhe energjike të Kosovës dhe potencoi nevojën për punë praktike të studentëve në mënyrë që ata të përgatiten me shkathtësi të nevojshme për treg Në këtë takim u fol dhe për fushat prioritare të cilat janë identifikuar mes Universitetit të Prishtinës dhe USAID bujqësia inxhinieria dhe teknologjia informative biznesi dhe edukimi përmes të cilave pritet që të avancohet përgatitja e mësimdhënësve të ardhshëm përmes Fakultetit të Edukimit të rritet punësueshmëria përmes fushave si biznesi dhe teknologjia informative si dhe të ndihmohet ekonomia e vendit përmes bashkëpunimit të Fakultetit të Bujqësisë e Veterinarisë me prodhuesit dhe tregun Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Zejnullahu-priti-ne-nje-takim-znj--Christi.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  thirrjet për aplikim që do të zgjasë deri më 10 shkurt 2015 Ky program koordinohet nga Universiteti i Varshavës në Poloni në bashkëpunim me 10 universitete të rajonit dhe 10 universitete nga BE ja Në këtë thirrje për aplikim do të ketë bursa studimi në nivlet BA MA PhD Post Doc staf akademik dhe administrative Zyra për marrëdhënie me jashtë e Universiteti të Prishtinës Hasan Prishtina në ditët në vazhdim do të organizojë sesione informuese për të gjithë të interesuarit rreth mënyrës së aplikimit Konkurrimi për programin SIGMA është online dhe do të jetë i hapur deri më 10 shkurt 2015 www sigma uw edu pl SIGMA flyer Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Fillon-aplikimi-per-bursa-edhe-ne-programin-SIGMA.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  18 shtator 04 10 Më datën 18 shtator 2014 Rektori i Universitetit të Prishtinës prof dr Ramadan Zejnullahu priti në takim znj Sophie Beaumont nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë z Christian Geosits nga ADA z Brian Fahey nga USAID dhe z Almir Kovačeviċ nga WUS Njoftim nga Këshilli Drejtues 17 shtator 09 23 Këshilli Drejtues i UP së ka mbajtur takimin e radhës me datë 16 9 2014 ku është shqyrtuar situata e krijuar në Universitetin e Prishtinës pas zgjedhjes së rektorit të UP së prof dr Ramadan Zejnullahu Nga ky takim doli qëndrimi i anëtarëve të KD së Rektori Zejnullahu sot priti ambasadorin slloven në Kosovë Miljan Majhen 11 shtator 08 38 Sot më datë 11 09 2014 Universitetin e Prishtinës e vizitoi ambasadori slloven në Kosovë Miljan Majhen ku u prit nga Rektori prof dr Ramadan Zejnullahu 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=33 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  e Universitetit të Prishtinës në ngritjen e cilësisë si parakusht për integrimin e arsimit të lartë të Kosovës në Hapësirën Europiane të Arsimit të Lartë Në proceset neper te cilat po kalon arsimi i lartë në Kosovë duhet angazhim më i shtuar për cilësi të studimeve në të gjitha nivelet pa u ndërmarrë hapa që e cenojnë autonominë e Universitetit dhe e dëmtojnë pariparueshëm rrugën e integrimit në Procesin e Bolonjes Rektori Zejnullahu e njoftoi ambasadoren Davies se UP ballafaqohet me veshtirësi të shumta si në planin financiar të infrastrukturës hapësirore dhe laboratorike ashtu edhe me mungesen e stafit akademik per ta përballuar një numër kaq të madh të studentëve sa ka aktualisht Studimet në vitin e parë akademik kanë filluar para gati dy muajsh dhe menaxhmenti i Universitetit të UP së po bën gjithçka që ta ngrisë cilësinë në të gjitha nivelet me synimin kryesor që të jemi universitet konkurrues brenda hapësirës europiane të Arsimit të lartë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ambasadorja-franceze-Davies-takon-rektorin-e-UP-se.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  ka hapur thirrjen për aplikim që do të zgjasë nga data 3 nëntor 2014 deri më 1 shkurt 2015 Ky program koordinohet nga Universiteti i Gracit në bashkëpunim me 10 universitete të rajonit 10 universitete nga BE ja dhe nga 8 partnerë të asocuar Në këtë thirrje për aplikim do të ketë vetëm shkëmbim në studimet e doktoratës post doktoratës dhe lëvizëshmërisë së stafit Zyra për marrëdhënie me jashtë e Universiteti të Prishtinës Hasan Prishtina në ditët në vazhdim do të organizojë sesione informuese për të gjithë të interesuarit rreth mënyrës së aplikimit Për më shumë informacione rreth bursave të ofruar nga JoinEU SEE PENTA vizitoni adresën elektronike www joineuseepenta eu JoinEU See Penta flyer Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Njoftim-per-bursa-studimi-ne-kuader-te-kornize-%282%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të kontribuojnë në ngritjen e kapaciteteve dhe në qeverisje të mirë të institucioneve të përfshira të Kosovës Projekti financohet nga Agjensioni Austriak për Zhvillim dhe bashkëfinancohet nga Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë e Republikës së Kosovës ndërsa implementohet nga një konzorcium austriak me shumë përvojë i përbërë nga World University Service Austria WUS Austria si partner udhëheqës si dhe nga Center for Social Innovation ZSI Qendra për inovacion social dhe Austrian agency for international mobility and cooperation in education science and research OeAD Agjensioni austriak për mobilitet ndërkombëtar dhe bashkëpunim në edukim shkencë dhe hulumtim Projekti përbëhet nga tri komponente kryesore 1 Cilësia në edukim e ofruar në institucionet publike të arsimit të lartë do të rritet përmes mësimdhënies dhe mësimnxënies së përmirësuar dhe të orientuar kah tregu i punës didaktika planifikimi dhe përmes mekanizmave të përmirësuara të sigurimit të cilësisë 2 Sisitemi i promovimit të hulumtimeve shkencore në Kosovë do të përmirësohet ndjeshëm përmes zhvillimit të kapaciteteve dhe krijimit të një fondi kombëtar të shkencës si dhe përmes administratës e cila po funksionon në përputhje me standardet ndërkombëtare 3 Menaxhimi i cilësisë dhe qeverisja sikurse kapacitetet administrative të akterëve kryesorë MASHT universitetet do të zhvillohen edhe më tej me qëllim që të jenë më efikase transparente efektive dhe të orientuara kah klientët Në kuadër të aktiviteteve të shumta si 12 bursa për doktoratë rreth 13 bursa për post doktoratë dhjetë projekte të përbashkëta shkencore kërkimore si dhe shumë veprimtari të tjera projekti Higher KOS po përkrahë edhe pesë partneritete programore që do të ndihmojnë institucionet e arsimit të lartë në Kosovë në ngritjen e kapaciteteve dhe në përmirësimin e cilësisë Në mesin e këtyre partneriteteve vlen të përmendet bashkëpunimi midis Departamentit Hemato onkologjik te Klinikës se Pediatrisë te Qendres Universitare të Graz it ne Austri dhe Njësisë së Hemato Onkologjisë te Departamentit të Pediatrisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës partneritet ky i cili ka për qëllim që në mënyrë të qëndrueshme të intensifikojë terapinë e fëmijëve me leukemi akute limfoblastike dhe të luftojë rritjen e numrit të rasteve që kërkojnë ritrajtim Duke ditur faktin se para vitit 2008 në Kosovë përqindja e të mbijetuarve në mesin e fëmijëve të trajtuar nga leukemia akute limfoblastike ka qenë shumë e ulët si dhe faktin se edhe në vitin 2012 megjithë përpjekjet e mëdha të ekipit të mjekëve të Njësisë së Hemato Onkologjisë të Departamentit të Pediatrisë të Qendrës Klinike Universitare të Kosovës të përkrahur nga ekspertë austriakë dhe italianë niveli i trajtimit të kësaj sëmundje ende nuk i afrohej standardeve ndërkombetare kjo Njësi e QKUK së në bashkëpunim partneritet me Departamentin e Hemato onkologjisë të Klinikës së Pediatrisë të Qendrës Universitare të Graz it në 2012 aplikoi me një projekt që tashmë po përkrahet nga Projekti Higher KOS Për informata më të hollësishme ju lutem kontaktoni Zyrën Kombëtare të Projektit Etleva Blakaj Menagjere e Projektit Higher KOS Email etleva blakaj wus austria org Mobile 045 499 950 Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Higher-KOS-organizon-konference-per-shtyp---Promov.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  pjesë në Design for UNICEF Global Challenge 2014 Connectivity Case Study Kosovo Synimi i projekti këtë vit është që t iu mundësoj studentëve të dizajnojnë projekte invovative të cilat krijojnë qasje mundësi dhe informacion për popullatat e margjinalizuara Për të gjithë të interesuarit sesioni informativ mbahet më 5 nëntor prej orës 11 00 12 00 në Sallen e Kuqe Fakulteti Filologjik Do të lidhemi direkt me zyrën e UNICEF it në New York dhe bisedojmë për mundësitë e angazhimit të studentëve të UP së në këtë projekt Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e procesit

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ftese-%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive