archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  bashkëpunimin mes Universitetit të Prishtinës dhe Ambasadës së SHBA së si dhe e përgëzoi rektorin Zejnullahu për hapat e ndërmarrë drejt fuqizimit të Universitetit të Prishtinës Ambasadorja Jacobson tha se është e informuar se Universiteti i Prishtinës sfidohet nga korrupsioni politizimi dhe ndonëse e vlerësoi se puna e rektorit Zejnullahu do të jetë e zorshme ajo shprehu gatishmërinë për ta përkrahur Universitetin e Prishtinës drejt reformimit të tij si parakusht për një edukim cilësor për studentët e UP së dhe shoqërinë në përgjithësi Ndërkaq si pjesë e këtij takimi ambasadorja Jacobson dhe rektori Zejnullahu prezantuan në Fakultetin e Filologjisë Programin e Transformimit të Lidershipit nëpërmjet të cilit studentët e UP së do të kenë mundësi të jashtëzakonshme për të studiuar në universitetet më me renome në Shtetet e Bashkuara të Amerikës Vetëm gjatë vitit 2014 përmes këtij programi studentët e UP së do të kenë mundësi të aplikojnë për 75 bursa studime të magjistraturës në SHBA Ambasadorja Jacobson vlerësoi se ndihet e privilegjuar për fillimin e Programit të Transformimit të Lidershipit pasi që përmes këtij programi studentët e UP së do të kenë mundësi të marrin edukim cilësor në universitetet amerikane Paralelisht me këtë ajo nënvizoi se është e domosdoshme që studentët të cilët do të jetë përfitues të bursave të kthehen në Kosovë dhe ta transformojnë vendin dhe shoqërinë me ekspertizën e tyre nga brenda Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ambasadorja-e-SHBA-ve-Tracey-Jacobson-takon-Rektor.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  lidhje familjare pasi që Ligji për parandalimin e konfliktit të interesit nr 04 L 051 nuk e njeh si kategori ligjore që hyn në afërsi me zyrtarin e lartë Bazuar në nenin 4 të Ligjit nr 04 L 051 për parandalimin e konfliktit të interesit në ushtrimin e funksionit publik z Blerim Kamberi në cilësinë e anëtarit të Këshillit Drejtues të UP së nuk bën pjesë në listën e kategorizuar të zyrtarëve të lartë publikë dhe nuk i nënshtrohet termit si zyrtar i lartë publik në kontekst të Ligjit në fjalë Kjo për faktin se z Kamberi është anëtar i Këshillit Drejtues të UP së i deleguar nga Senati i Universitetit Si rrjedhojë dispozitat e Ligjit nr 04 L 051 nuk e kanë përcaktuar si të tillë por ky Ligj ka përcaktuar parime detyrime kufizime dhe rregulla të detyrueshme të cilat i referohen zyrtarit të lartë publik dhe në këtë rast nuk mund të aplikohen për zyrtarin në fjalë për arsyet e cekura më lart Sipas Kodit Penal të Republikës së Kosovës burri i motrës së gruas baxhanaku nuk është cilësuar se mund të jetë personi i cili mund të shkaktojë veprën penale të konfliktit të interesit pasi që nuk hyn në listën e personave të afërsisë familjare me zyrtarin e caktuar sipas nenit 424 të këtij kodi Për t u cilësuar një veprim ose një situatë si konflikt i interesit duhet t i përmbajë elementet e përcaktuara me nocionin e konfliktit të interesit i cili thotë Konflikti i interesit është gjendja e mospajtimit ndërmjet detyrës publike dhe interesave private të zyrtarit të lartë kur ai ka interesa private të drejtpërdrejta ose të tërthorta personale ose pasurore të cilat ndikojnë mund të ndikojnë ose duket sikur ndikojnë në ligjshmërinë transparencën objektivitetin dhe paanësinë e tij gjatë ushtrimit të funksionit publik Po ashtu mbështetur në nenin 3 pika 1 4 e Ligjit për parandalimin e konfliktit të interesit në ushtrimin e funksionit publik person i afërt me zyrtarin e lartë publik janë bashkëshorti ose personi që bashkëjeton të afërmit në vijë të drejtë të gjakut pa kufizime të afërmit në vijë të tërthortë deri në shkallën e katërt adaptuesi i adaptuari në gjini të krushqisë deri në shkallën e dytë Ndërkaq edhe në nenin 4 janë përcaktuar se kush është zyrtar i lartë Ekzistimi i rrethanës së konfirmuar në procesin e zgjedhjes së rektorit të UP së mes z Kamberi si burri i motrës së gruas baxhanaku së rektorit të zgjedhur të UP së Hasan Prishtina sipas legjislacionit i cili e përcakton afërsinë në mes të personave është konstatuar si rrethanë e cila nuk është e ndaluar apo e sanksionuar me normat dhe ligjet në fuqi Andaj pjesëmarrja në votim e z Kamberi si anëtar i Këshillit Drejtues të UP së Hasan Prishtina nuk është e ndaluar ngase nuk është paraparë ndonjë ndalës apo sanksion lidhur me këtë veprim Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Opinioni-i-Agjencise-kunder-Korrupsioni--Nuk-ka-ko.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  është i hapur dhe transparent për çfarëdo forme të dialogut me studentët e UP së Megjithatë ky grup i studentëve nuk ka qenë i interesuar të debatoj qoftë me Rektorin Zejnullahu apo dekanët e Fakulteteve të Universitetit të Prishtinës Ky grup i studentëve duke frikësuar dhe ushtruar dhunë mbi studentët e tjerë dhe duke bërë vetëgjyqësi ndonëse vetë kanë kërkuar nga gjyqësori që të trajtojnë nëse zgjedhja e Rektorit është bërë në përputhje me ligjin po e shantazhojnë direkt funksionimin normal të UP së Pas protestës Rektori prof Zejnullahu ka zhvilluar një takim me ambasadoren e SHBA ve znj Tracy Jacobson ku kjo e fundit mbështet fuqishëm platformën programore të Rektorit prof Zejnullahu për reformimin e UP së luftën e pakompromis ndaj korrupsionit dhe përpjekjet intensive për depolitizimin e UP së Rektori prof Zejnullahu është i hapur për të diskutuar të gjitha temat që kanë të bëjnë me studimet dhe studentet e UP së Rektori i UP së ka shprehur zotim e tij se refuzon të shantazhohet nga çfarëdo grupi që e konteston sundimin e ligjit në Kosovë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-nuk-i-frikesohet-shantazheve.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  09 korrik 10 31 Në kuadër të Projektit Tempus Mbështetja në Internacionalizimin e Sistemit të Arsimit të Lartë në Kosovë përmes themelimit të Unionit të Studentëve të Kosovës Prof Ass Dr Hasnije Ilazi u d Prorektore për Bashkëpunim Ndërkombëtar ne Uni Plotësim Konkursi 08 korrik 11 56 Në konkursin për pranimin e studentëve në afatin e parë për studimet themelore bachelor në vitin akademik 2014 2015 të publikuar me datë 08 7 2014 në mediat e shkruara dhe elektronike teknikisht janë përvjedhur disa lëshime teknike dhe atë si në viji Konkurs për pranimin e studentëve në vitin e parë të studimeve themelore bachelor në vitin akademik 2014 2015 08 korrik 08 00 Senati i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina në mbledhjen e mbajtur me 30 5 2014 miratojë propozimet e njësive akademike për shpalljen e konkursit për pranimin e studentëve në vitin e parë të studimeve themelore bachelor në vitin a 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=37 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  rreth kuorumit Në dukje ata janë për respektimin e ligjshmërisë dhe për standarde akademike por në të vërtete ata janë kundër programit reformues që kam prezantuar Ata nuk duan të luftohet korrupsioni në Universitet sepse një pjesë e mirë e rrethit të tyre janë të përfshirë në të ata nuk duan të ndalen regjistrimet e paligjshme sepse janë mësuar që çdo afat të regjistrojnë nga 2 3 vetë secili ata nuk duan të respektohen standardet akademike sepse me ato standarde nuk mund të bëhen asistentë për shërbime që ju kryejnë klaneve siç ka ndodhur deri tani ata nuk duan rend e disiplinë në mësim sepse pastaj nuk mund të ndikojnë në notat e profesorëve ata nuk duan disipline financiare sepse pastaj nuk mund të kërkojnë para sa të duan dhe t i shpenzojnë pa dhënë llogari Këta janë pikërisht ata studentë që arsyetonin profesorët që janë avancuar me punime të tipit përdorimi i euros e afron Kosovën një hap më afër Bashkimit Evropian ndërsa tani flasin për punime nga fusha e matematikës pa kuptuar asnjë shkronjë prej tyre dhe pa dashur t i lexojnë mendimet e ekspertëve eminentë ndërkombëtarë për to Me përgjegjësi e them se këta njerëz të rinj janë të dirigjuar pikërisht nga ato forca që e katandisën Universitetin në gjendjen ku është sot Nuk janë të mashtruar por janë të dirigjuar mbi bazën e interesave personale dhe klanore Andaj unë pyes të gjithë mësimdhënësit dhe studentët e Universitetit të Prishtinës të gjithë qytetarët e Kosovës institucionet e Kosovës a duhet t ua dorëzojmë Universitetin këtyre forcave A duhet t ua dorëzojmë Universitetin atyre që Universitet e konsiderojnë institucionin ku shiten e blihen nota ku bëhen regjistrime të paligjshme institucionin ku në vend se të krijohet inteligjenca krijohen mediokërit institucionin ku ata i realizojnë qëllimet e veta meskine dhe i kryejnë shërbime grupacioneve për të cilat punojnë Unë them se po Ose duhet t ua dorëzojmë ose duhet të dëshmojmë se jemi për një reformim rrënjësor dhe të mirëfilltë të Universitetit Prandaj ftoj të gjithë mësimdhënësit dhe studentët që në mënyrë të qartë dhe pa ekuivokë të distancohen nga këto grupe që po vazhdojnë ta dëmtojnë Universitetin ashtu si e kanë dëmtuar deri tani dhe të mblidhen rreth programit për ndryshimin e gjendjes në Universitet që kam prezantuar Ndërkaq institucionet shtetërore i ftoj të krijojnë kushte normale për funksionimin e organeve të Universitetit Porf dr Ramadan Zejnullahu Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/KOMUNIKATE-PER-MEDIA-E-REKTORIT-TE-UNIVERSITETIT-T.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  dhe avancimin si të kuadrove ashtu edhe të programeve studimore në Universitetin e Prishtinës Ngritja e kapaciteteve të mbrendshme të UP së mbetet një prej prioriteteve kyçe Znj Sophie Beaumont nga Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovë urojë rektorin Zejnullahu për pozitën e marrë dhe theksoj se si Zyre e Bashkimit Evropian në Kosovë janë të interesuar që të vazhdojnë të bashkëpunojnë për t i thelluar reformat në Universitetin e Prishtinës Znj Beaumont tha se janë të interesuar që Universiteti i Prishtinë të ruajë autonominë funksionale nga ndikimet politike Poashtu znj Beaumont përmendi programet për ngritjen e kapaciteteve kërkimore dhe shkencore në UP si p sh Erasmus Plus Horizont 2020 që kanë të bëjnë me mobilitetin e stafit akademik studentëve bursat dhe programet hulumtuese Ajo kërkoj nga rektori që të ngriten kapacitet absorbuese në Universitetin e Prishtinës për thithjen e këtyre fondeve Z Christian Geosits nga ADA falemnderoj rektorin për pritjen dhe detyrën e marrë dhe theksoj se nevoja për zgjerimin e partneriteve për përparimin e institucioneve të arsimit të lartë mbetet e madhe Z Geosits theksoj nevojën për ndryshimin e Ligjit për Arsimin e Lartë dhe kornizës ligjore që rregullon institucionet e arsimit të lartë në Kosovë Z Geosits shprehu brengën për shkurtimet buxhetore që kanë ndodhur në Universitetin e Prishtinës Z Brian Fahey nënvizoj se USAID ka mbështetur në vazhdimësi Universitetin e Prishtinës duke zënë në gojë një numër projektesh të realizuara në bashkëpunim me Universitetin e Prishtinës Rektori Zejnullahu theksoj se ekipa e tij do të angazhohet që të krijojë hapësirë edhe më të madhe bashkëpunuese me donatorët ndërkombëtarë dhe se do të krijoj të gjitha kushtet për të lehtësuar këtë bashkëpunim në nivel praktikë Z Almir Kovačeviċ nga WUS Austria përgëzojë rektorin për zgjedhjen në pozitën e re dhe shprehu gadishmërinë për të përkrahur reformat në Universitetin e Prishtinës Përfaqësuesit nga USAID ADA Zyra e Bashkimit Evropian dhe WUS Austria i dhanë përkrahje të plotë rektorit Zejnullahu dhe u pajtuan që të vazhdojnë bashkëpunimin në mënyrë intensive marrë për bazë faktin se prioritetet e rektorit dhe donatorëve ndërkombëtarë janë në komplementaritet të plotë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Zejnullahu-takohet-me-donatoret-e-Universi.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  së prof dr Ramadan Zejnullahu Nga ky takim doli qëndrimi i anëtarëve të KD së se zgjedhja e rektorit të UP së është bërë në përputhje me Ligjin e Arsimit të Lartë dhe me aktet e tjera juridike Statutin e UP së dhe Rregulloren mbi Punën e KD së Së këndejmi rektori i posa zgjedhur i UP së prof dr Ramadan Zejnullahu vazhdon të kryejë detyrën e tij në bazë të përgjegjësive që ia përcakton Statuti i UP së Këshilli Drejtues ndërkaq do ta respektojë çdo vendim nga ndonjë instancë ligjore në rast se me të do të kontestohet zgjedhja e rektorit në krye të Universiteti të Prishtinës Këshilli Drejtues i UP së Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Njoftim-%2818%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  dhe tani pritet që shumë shpejtë ta kompletoj edhe stafin tjetër i cili staf do të vije nga bota akademike që të japin kontributin menaxherial të UP së Gjatë takimit u diskutuan ide të ndryshme të bashkëpunimit ndërmjet Universitetit të Prishtinës dhe universiteteve të Sllovenisë siç është ai i Lubjanës dhe Mariborit të cilin bashkëpunim u d Berisha veç kishte filluar Ne tani vetëm mund ti rikonfirmojë dhe ta përshpejtojmë bashkëpunimin dhe në momentin që të kompletojmë ekipin e prorektorëve do të kemi bashkëpunim në çdo fushë me të cilën është në interes të Universiteteve tona duke pasur parasysh faktin se bashkëpunimi me universitet slloven ka qenë i hershem që nga vitet e 80 ta kur shumë nga profesorët e këtij Universiteti kanë mbaruar studime të doktoratës në universitet e Sllovenisë Rektori Zejnullahu dhe Ambasadori Majhen u pajtuan që me konkretizimin e bashkëpunimit të fillohet sa më parë që është e mundur ndërkohë që shprehën gatishmëri për të gjitha mënyrat e bashkëpunimit akademik që është në funksion të ngritjes së cilësisë së studimeve dhe mobilitetit si të stafit ashtu edhe të studentëve të universiteteve homologe Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Zejnullahu-sot-priti---ambasadorin-slloven.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive