archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  në orën 19 000 në Qendren e Studentëve do të mbahet ceremonia solemne e hapjes së edicionit të XIV të të Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës Gjatë kësaj periudhe dy javore do të mbahen 20 kurse nga fusha të ndryshme të Riakreditohet Universiteti i Prishtinës në nivelin institucional 03 korrik 09 57 Në bazë të dokumentacionit të ofruar nga Universiteti i Prishtinës diskutimeve që menaxhmenti i këtij Universiteti kishte pasur gjatë muajit të kaluar me ekspertët ndërkombëtarë si dhe rekomandimeve që këta të fundit kishin dhënë Këshilli Shtetëror i Ci Rektori Berishaj vizitoi Universitetin Saarland në Gjermani 01 korrik 12 00 Delegacioni nga Universiteti i Prishtinës i përbërë nga Prof Dr Anton Berishaj u d Rektor Prof Dr Hasnije Ilazi u d Prorektore për Bashkëpunim Ndërkombëtar Prof Ass Dr But Dedaj z Ilir Hajdari Drejtor i departamamentit për Buxhet dhe Financ 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=38 (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  bursë për studentët dhe stafin e Universitetit të Prishtinës për studime të doktoratës PhD in Teaching and Teacher Education Për informata më të hollësishme klikoni në linqet e mëposhtme Invitation letter Quota Programme 2014 2017 Application for admission to the PhD programme Application Form Quota Programme 2014 PhD Për informata rreth Quota Program klikoni këtu http www hihm no English Studies Quota Programme Afati i fundit për aplikim është deri më 22 Tetor 2014 Aplikacionet dhe dokumentet e tjera shtesë duhet t i dorëzoni në Zyrën për Marrëdhënie me Jashtë në Rektorat Personi kontaktues Labinot Hajdari labinot hajdari uni pr edu Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Aplikoni-ne-programin-Quota-2014-2017-per-studime-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  për Bashkëpunim ndërkombëtar prof Ass Dr Hasnije Ilazi Kryetarja e Bordit të UP prof Dr Shefkije Islami dhe Dekani i Fakultetit të Edukimit prof Dr Ethem Çeku Gjatë takimit është potencuar gatishmëria e shtetit të Japonisë për përkrahje të arsimimittw lartw dhe edukimit nw pwrgjithwsi në Kosovë përmes bursave që do të ofrohen për studentë kosovar dhe përmes këmbimit të stafit akademik Përfaqësuesit e Universitetit të Prishtinës shprehën nevojën për përkrahje nga institucione të arsimit të lartë të Japonisë edhe në zhvillimin e kurikulumeve trajnimeve për stafin akademik dhe vizita të profesorëve nga Japonia në UP më qëllim të mbajtjes së ligjeratave në fusha prioritare siç janë mjekësia teknologjia informative bujqësia ekonomia edukimi dhe ambienti Z Shionoya nw anwn tjetwr potencoi rëndësinë e qendrimit të studentëve dhe stafit akademik nga Kosova në universitete të Japonisë nga aspekti I këmbimeve ndërkulturore dhe realizimit të projekteve të përbashkëta Ai është zotuar që kërkesat e përfaqësuesëve të UP së t I përcjellë të institucione përkatëse Japoneze Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Perfaqesuesi-i-Kongresit-Japones-z--Ryu-Shionoya-v.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  cili para 40 viteve ka filluar këtë aktivitet me qëllim të ruajtjes dhe përhapjes së vlerave shqiptare përmes përfshirjes së studiuesve të ndryshëm nga bota në kultivimin e të njëjtave vlera rëndësinë e Seminarit për ndërkombëtarizimin e Universitetit të Prishtinës dhe ikja nga vetëkënaqësia lokaliste me hapjen ndaj konkurrencës ndërkombëtare të studimit dhe hulumtimit si dhe zhvillimin dhe optimizmin për ndryshime progresive të cilin e bartë me vete ky aktivitet ndërkombëtar Në fund prorektorja Ilazi ka potencuar se UP do të ketë nderin që edhe në të ardhmen ta përkrahë Seminarin Ndërkombëtar për Gjuhën Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare Në hapjen solemne të edicionit 33 të Seminarit Ndërkombëtar për Gjuhën Letërsinë dhe Kulturën Shqiptare me fjalën e rasit të pranishmëve janë drejtuar edhe Dekani i Fakultetit Filologjik prof Dr Sedat Kuqi Ministri I Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë z Ramë Buja Kryetar i Akademisë së Shkencave dhe Arteve të Kosovës prof Dr Hivzi Islami dhe Drejtor organizativ i këtij Seminari prof Dr Bardh Rugova Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektorja-%28u-d-%29per-Bashkepunim-nderkombetar,-Ha.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  2014 Rektori u d i Universitetit të Prishtinës prof dr Anton Berishaj priti ambasadorin e Kosovës në Japoni z Ahmet Shala Gjatë takimit rektori Berishaj informoi ambasadorin Shala për proceset aktuale në Universitetin e Prishtinës me theks të veçantë në internacionalizimin e universitetit Në anën tjetër ambasadori Shala shprehi gatishmëri për përkrahje të Universitëtit të Prishtinës përmes bashkëpunimit me universitete më me renome të Japonisë të cilat ofrojnë bursa për student kosovarë kryesisht në fushën e mjeksisë agronomisë dhe shkencat sociale Në takim ka marrë pjësë edhe prorektorja u d për Bashkëpunim ndërkombëtar prof ass dr Hasnije Ilazi Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/%28u-d-%29-Rektori-Berishaj-priti-ne-nje-takim-ambasad.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të doktoratës në Fakultetin Ekonomik 16 qershor 10 07 Delegacioni nga Universiteti i Prishtinës i përbërë nga u d Prorektori për Kërkime Shkencore Prof Asoc Dr Muhamet Mala u d Prorektor ja për zhvillim dhe cilësi në Universitetin e Prishtinës Hasan Prishtina Prof Asoc Dr Merita Beri Prorektorja u d Ilazi mori pjesë në panelin Drejtësia në Pasluftë Gjykimi i Millosheviqit 11 qershor 12 00 Prorektorja u d për bashkëpunim ndërkombëtar prof ass Hasnije Ilazi mori pjesë në panelin Drejtësia në Pasluftë Gjykimi i Millosheviqit i cili është organizuar sot më 11 6 2014 nga Instituti për Studime Sociale dhe Humanistike në F Stafi i Zyres për Zhvillim Akademik i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina në vizitë studimore në Austri 11 qershor 12 00 Nga 3 6 qershor 2014 këshilltari për karrierë i Qendrës për Zhvillim të Karrierës të Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina Shkumbin Tafilaj dhe Zyrtar për sigurim të cilësisë nga Zyra për Zhvillim Akademik Besnik Loxha morën 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=39 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Universitetit të Prishtinës dhe universiteteve të Greqisë Në rrafshin e arsimit tashmë ekziston një Marrëveshje e Bashkëpunimit ndërmjet Universitetit të Prishtinës dhe Universitetit Kombëtar Teknik në Greqi dhe kjo sipas u d Rektorit Berishaj dhe ambasadores Athanassiadou është një bazë e mirë për të ndërmarr veprime konkrete në drejtim avancimit të bashkëpunimit duke mos përjashtuar këtu nënshkrimin e marrëveshjeve të reja ndërmjet universiteteve të këtyre dy vendeve Me kërkesën e ambasadores Athanassiadou Rektori Berishaj e informoi me disa nga prioritetet kyçe në të cilat është fokusuar ky menaxhment ndërsa ambasadorja shprehi vullnetin e mirë që do t i ketë parasysh në adresimin e tyre Rektori Berishaj dhe ambasadorja Athanassiadou shprehën gatishmëri për të gjitha mënyrat e bashkëpunimit akademik që është në funksion të ngritjes së cilësisë së studimeve dhe mobilitetit si të stafit ashtu edhe të studentëve të universiteteve homologe Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/4947.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  01 28 Në kuadër të projektit Tempus Human Rights in the Heart of Higher Education studentët nga Universiteti I Prishtinës Agon Sinanaj dhe Blerta Ismaili marrin pjesë ne shkollën verore dy javore për të drejtat e njeriut në Universitetin Roehamton në Londër Shkollen verore ka vizituar edhe Prorektorja për Bashkepunim Ndërkombëtar prof Ass Dr Hasnije Ilazi e cila gjatë vizites në Universitetin Roehampton ka takuar edhe partnet tjerë të këtij projekti të përbashkët nga vendet e rajonit Serbia dhe Bosnia partenrët nga Britania e Madhe dhe Irlanda Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e procesit

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/4924.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive