archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  i Prishtinës Hasan Prishtina e ka hapur aplikimin për pjesëmarrjen e studentëve në edicionin XIV të Universitetit Veror Ndërkombëtar të Prishtinës UVNP UVNP ja do të organizohet në kampusin e UP së prej datës 7 korrik deri më Realizohen sesionet e prezantimeve në kuadër të Panairit të Karrierës 08 maj 12 00 Dje më 7 Maj 2014 në Amfiteatrin e Fakultetit të Filologjisë u realizuan edhe katër prezantime nga ana e UP së dhe institucioneve tjera në kuadër të Panairit të Karrierës të Universitetit të Prishtinës Në prezantimin e parë të mbajtur ng Rektori u d Berishaj priti në takim Ministrin e Diasporës 08 maj 12 00 Sot datë 8 5 2014 Rektori u d Anton Berishaj priti në takim Ministrin e Ministrisë së Diasporës z Ibrahim Makollin Në takim u diskutua çështja e mërgatës kosovare përkatësisht krijimi i mundësive që të rinjtë e saj të studiojnë në Universitetin e 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=42 (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  absolutisht asnjë nevojë që të ketë frikë përkundrazi Ndërkaq të pranishmëve me një fjalë rasti iu drejtua edhe zëvendëskryeministrja EditaTahiri Unë e kam një mesazh për juve studentë ndërkombëtarë Kosova ka nevojë për më shumë njohje kështu që ju lutem bëhuni lobues për njohje të Kosovës kërkoi zëvendëskryeministrja Tahiri Në emër të Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë të pranishmëve iu drejtua edhe Drita Kadriu e cila deklaroi se ky Universitet ka krijuar qëndrueshmëri të projektit dhe si Ministri do të ofrojnë përkrahje të vazhdueshme që përmes zhvillimeve intelektuale ta sjellin Kosovën në pozicionin e integrimeve evropiane Në këtë edicion veror do të marrin pjesë rreth 400 studentë prej të cilëve rreth 150 ndërkombëtarë ndër ta 75 nga Evropa Juglindore si dhe nga vendet e rajonit ku bëjnë pjesë Shqipëria Maqedonia Bosnjë dhe Hercegovina Bullgaria Serbia Mali i Zi Moldavia dhe Rumania Pjesa tjetër e studentëve pjesëmarrës janë nga Universiteti i Prishtinës përfshirë një numër të vogël të studentëve nga institucionet e tjera të arsimit të lartë në Republikën e Kosovës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/4858.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Gjatë kësaj periudhe dy javore do të mbahen 20 kurse nga fusha të ndryshme të studimit Hapjën e kësaj ceremonie do ta bëjë u d i rektorit Prof Dr Anton Berishaj Të pranishëm do të jenë edhe përfaqësues të institucioneve qeveritare ligjerues dhe student vendor dhe ndërkombëtar Në këtë edicion veror do të marrin pjesë rreth 400 studentë prej të cilëve rreth 150 ndërkombëtarë ndër ta 75 nga Evropa Juglindore si dhe nga vendet e rajonit ku bëjnë pjesë Shqipëria Maqedonia Bosnjë dhe Hercegovina Bullgaria Serbia Mali i Zi Moldavia dhe Rumania Pjesa tjetër e studentëve pjesëmarrës janë nga Universiteti i Prishtinës përfshirë një numër të vogël të studentëve nga institucionet tjera të arsimit të lartë në Republikën e Kosovës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/4855.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  vjeçare 1 Tetor 2014 30 Shtator 2017 1 4 Fakulteti i Bujqësisë dhe Veterinarisë Ri akreditohen programet e studimit Prodhimtaria Bimore BSc Menaxhimi i Biznesit në Zootekni BSc Lavërtari me Perimtari MSc Shkencat e Aplikuara në Zootekni MSc Pemëtari me Vreshtari MSc Ekonomia e Bujqësisë dhe Ushqimit MSc për periudhën pesë vjeçare 1 Tetor 2014 30 Shtator 2019 1 5 Fakulteti Filologjik Ri akreditohen programet e studimit Gjuhë dhe Letërsi Gjermane BA Gazetari BA Gazetari dhe Marrëdhënie me Publikun MA për periudhën 5 vjeçare 1 Tetor 2014 30 Shtator 2019 Programi i studimit Gjuhë dhe Letërsi Gjermane MA akreditohet për periudhën 3 vjeçare 1 Tetor 2014 30 Shtator 2017 1 6 Fakulteti i Shkencave të Aplikuara në Ferizaj Ri akreditohen programet e studimit Menaxhment Industrial BSc Inxhinieri Mekanike dhe Informatikë BSc Dizajn i Interierit dhe Arkitektura e Mobileve BSc për periudhën 5 vjeçare 1 Tetor 2014 30 Shtator 2019 Programi i studimit Menaxhment i Turizmit dhe Hotelerisë BSc akreditohet për periudhën 3 vjeçare 1 Tetor 2014 30 Shtator 2017 1 7 Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike Ri akreditohen programet e studimit Automatikë dhe Robotikë e Kompjuterizuar BSc dhe MSc Elektronikë BSc dhe MSc Inxhinieri Kompjuterike BSc dhe MSc Telekomunikacion BSc dhe MSc Inxhinieri Elektro energjetike BSc dhe MSc për periudhën 5 vjeçare 1 Tetor 2014 30 Shtator 2019 Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/4848.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  e Saarland në Gjermani Vizita organizohet në kuadër të projektit Tempus që ka për qlëlim ngritjen e autonomisë dhe përgjegjësië financiare në institucionet publike të arsimit të lartë në Kosovë i cili projekt financohet nga Komisioni Evropian Delegacioni u prit nga Pro rektori për Marrëdhënie Ndërkombetare në Universitetin e Saarlandit Prof Dr Owe Hartmann i cili prezantoi stukturen dhe organizimin dhe format e financimit të universitetit në Gjermani Pervec universitetit nikoqir nga partnerët e Evropës në vizitë po marrin pjesë edhe Rektori i Universitetit të Shkencave të Aplikuara të Vjenës FH Campus Wien Prof Dr Arthur Mettinger Ndërsa pjesë e konzorciumit nga universitetet Evropiane dhe Kosovare përvec atyre të lartëcekura janë Universiteti Alikante Spanjë Universiteti i Prizrenit Ukshin Hoti Universiteti Haxhi Zeka Peje Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë të Kosovës Agjencia e Akreditimit të Kosovës dhe WUS Kosova Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Berishaj-vizitoi-Universitetin-Saarland-ne.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  12 00 Sot më 07 Maj 2014 në ora 10 00 në Hollin e Sallës së Kuqe të Fakultetit të Filologjisë u bë hapja solemne e edicionit të katërt të Panairit Karrierës të organizuar nga Universiteti i Prishtinës respektivisht Qendra për Zhvillim të Karrierës e UP së Nënshkruhet marrëveshja ndërmjet Universitetit të Prishtinës dhe Universitetit Amasya të Turqisë 06 maj 12 00 Rektori u d Anton Berishaj u takua sot më dt 6 5 2014 me Rektorin e Universitetit Amasya Metin Orbay Në takim u diskutua për format e bashkëpunimit ndërmjet këtyre dy universiteteve duke u vënë theksi tek këmbimi i studentëve dhe i stafit akademik Rektori u d Berishaj priti në takim Ambasadorin Cliff 06 maj 12 00 Rektori u d Berisha priti sot në takim ambasadorin britanik Ian Cliff ku u diskutua për gjendjen e përgjithshme në Universitetin e Prishtinës Rektori u d Berishaj e informoi detajisht për hapat e ndërmarrë në drejtim të ruajtjes së vazhdimësisë së 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=43 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  një panel publik me temën Studimet e doktoratës në Kosovë trendet dhe sfidat në të cilin për studimet e doktoratës u diskutua me ekspertë kombëtarë dhe ndërkombëtarë partnerë të projektit Përveç Universitetit të Prishtinës si institucion nikoqir i kësaj ngjarjeje Ministrisë së Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë dhe Agjencisë së Akreditimit si partner kryesor nga Kosova në konferencë morën pjesë edhe përfaqësues të katër universiteteve partnere nga BE ja Universiteti Teknik i Munihut Universiteti i Gracit Universiteti i Granades dhe Universiteti i Vaasase si dhe palë të tjera me interes në fushën e arsimit të lartë si Austrian Exchange Service dhe World University Service WUS Austria Fokusi kryesor ka qenë në prezantimin e rezultateve të projektit PhD UP prezantimin e gjendjes aktuale të studimeve të doktoratës në Evropë nga këndvështrime të ndryshme duke përfshirë shembuj nga praktikat më të mira evropiane Ndërkaq diskutimi në panelin Studimet e doktoratës ne Kosovë Trendet dhe sfidat është udhëhequr nga koordinatori i projektit prof Bajram Berisha me titull Studimet e doktoratës në shkencat e ushqimit dhe teknologjisë si shembull i veçantë në Universitetin e Prishtinës dhe një ligjëratë me titull Perspektiva e studimeve të doktoratës në Kosovë nga prof Ferdije Zhushi Agjencia Kosovare e Akreditimit Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/U-organizua-konferenca-permbyllese-e-projektit-Tem.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  nga Komisioni Evropian Delegacioni u prit nga Rektori i Universitetit G D Annuzio Prof Carmine di Ilio si dhe stafi akademik përgjegjës për zhvillimin e studimeve të doktoratës Për më tepër gjatë vizitës studimore delegacioni mbajti edhe punëtori për zhvillim të rregulloreve dhe programit të doktoratës dhe gjithashtu vizitoi dhe takoi udhëheqësit e institucione të ndryshme si Qendra për infrastrukturë industriale tregëti dhe logjistik Inoltra in Interporto di Manoppello në Chieti Si rrejdhojë projekti ka për qëllim të rishikoj rregulloren dhe dokumente tjera për zhvillim të studimeve të doctorates në përputhshmëri me kërkesat e Procesit të Bolonjës zhvillojë akreditoj dhe zbatoj pilot programin për studime të doctorates në Fakultetin Ekonomik UP mbështsë punën shkencore dhe publikimeve përmes zhvillimit të revistës shkencore për Fakultetin Ekonomik Përveç Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina i cili njëherit është edhe grant mbajtës i projektit dhe Universitetit G D Annuzio pjese e konzorciumit nga Universitete te shteteve te Bashkimit Evropian janë Universiteti Johannes Kepler Linz Austri dhe Universiteti Sophia Antipolis Nice Francë Ndër partnerët e tjerë lokal janë Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Qendra për Bashkapunim Ndërkombëtar në Edukim Shkencë dhe Teknologji Agjensioni i Akreditimit të Kosovës dhe WUS Kosova Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Modernizimi-i-ciklit-te-3te-te-studimeve-ne-Univer.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive