archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  për shoqërinë civile për të reflektuar çështjen e drejtësisë në pasluftë për efektet e Tribunalit Ndërkombëtar për Krime të Luftës në ish Jugosllavi për zbatimin e drejtësisë si dhe për të diskutuar një nga gjykimet më të rëndësishme të kësaj bashkëkohësie Sllobodan Millosheviqit Prezantimi në Kosovë i librit të redaktuar nga prof Waters ofron një hapësirë debati për përvojën e luftës dhe të paqes drejtësisë shpresave dhe zhgënjimit tha ndër të tjera prorektorja Ilazi Libri i redaktuar nga prof Waters i titulluar Gjykimi i Millosheviqit Autopsia botuar nga Oxford University Press ofron një shqyrtim ndërdisiplinar të njërit prej gjykimeve më kontroverse të krimeve të luftës në kohën moderne dhe për trashëgiminë e kontestuar për fushat në zhvillim të ligjit penal dhe të drejtësisë së pasluftës Në këtë vëllim janë bashkuar tri grupe të veçanta të autorëve duke i adresuar interesat e tri audiencave të veçanta pjesëmarrja në gjykim duke përfshirë anëtarët e mbrojtjes dhe prokurorët studiuesve të njohur në ligjin penal ndërkombëtar dhe studiuesve të vendeve të caktuara përfshirë këtu edhe zërat nga ish Jugosllavia Ky vëllim përfshin drejtësinë shkencat politike historinë dhe perspektiva të tjera Të pranishëm në panel ishin edhe dekani i Fakultetit Filozofik prof dr Bujar Dugolli prof dr Vjollca Krasniqi prof dr Gjyljeta Mushkolaj e cila e moderoi këtë panel përfaqësues të shoqërisë civile të mediave dhe studentë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektorja-%28u-d-%29-Ilazi-mori-pjese-ne-panelin--Dr.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të orientimit në karrierë ku u njohë më afër me aktivitetin Expedition Future qendren e trajnimeve atë të resurseve me nevoja të veçanata dhe asosacionin alumni UNI graz Me këtë rast stafi i QZhK së pati rastin të dëgjojë më shumë rreth praktikave të shërbimeve të karrierës që përdoren në Universitetin Karl Franzens Graz Në vijim të vizitës studimore u realizuan takime me stafin e Qendrës së Karrierës të Universitetit të Karl Franzens Graz dhe Qendrës së Karrierës së Fakultetit Ekonomik të Vienna University of Economics and Business Administration WU ZBP Vienna dhe Qendrës së Karrierës së Fakultetit Teknik të Technische Universität Wien TU WIEN dhe TU Wien alumni club Kjo vizitë studimore shërbeu si mundësi e mirë për shkëmbimin e përvojave sigurimin e praktikave të mira që përdorin qendrat e karrierës në Graz dhe Vjenë Austri me qëllim të ngritjes së cilësisë së shërbimeve të karrierës si dhe mundësi për krijimin e kontakteve të reja për bashkëpunim Ky aktivitet u mundësua nga projekti Higher KOS project financuar nga World University Service WUS Austria Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Stafi-i-Zyres-per-Zhvillim-Akademik-i-Universiteti.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të bursës universitare në bazë të vendimit të Këshillit Drejtues të UP së të datës 27 04 2014 mund të parashtrojnë ankesë brenda afatit prej 7 shtatë ditësh që nga shpallja e këtij njoftimi Ankesa duhet të Përcjellja e procesit të akreditimit të programeve në FBV 05 maj 12 00 Më datë 02 Maj 2014 në Fakultetin e Bujqësisë dhe Veterinarisë u pritën ekipi i ekspertëve vlerësues nga Austria dhe Agjencia e Akreditimit të Kosovës Në këtë takim përveç përfaqësuesve të menaxhmentit të Fakultetit të Bujqësisë dhe Veterinarisë morën p Përcjellja e procesit të akreditimit të programeve në FShA Ferizaj 05 maj 12 00 Më datë 30 Prill 2014 në Fakultetin e Shkencave të Aplikuara Ferizaj u pritën ekipi i ekspertëve vlerësues për proces të Ri akreditimit Në këtë takim përveç përfaqësuesve të menaxhmentit të Fakultetin e Shkencave të Aplikuara Ferizaj mor 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=44 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Rektorit Punimet e Doktoraturës Buletinet Aplikacion punësimi Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve të UP së për vitin 2014 dhe Numri i mandateve për Këshilla dhe Parlament të studentëve 10 qershor 12 00 Për të parë rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve të UP së për vitin 2014 dhe numrin e mandateve për Këshilla dhe Parlament të studentëve klikoni linqet e mëposhtme Rezutatet përfundimtare Ndarja e Mandateve Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e procesit zgjedhor për zgjedhjet e përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Këshilli Drejtues i Universitetit Hasan Prishtina në mbledhjen

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rezultatet-perfundimtare-te-zgjedhjeve-te-studente.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  e Doktoraturës Buletinet Aplikacion punësimi Konkurs për vende të lira pune në Universitetin Veror Ndërkombëtarë të Prishtinës 03 qershor 12 00 Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina shpall konkurs për këto vende të lira pune në Universitetin Veror Ndërkombëtarë të Prishtinës 2014 1 Zyrtar i logjistikës në Universitetin Veror Ndërkombëtarë të Prishtinës 2014 me afat të caktuar 01 07 2014 01 08 2014 21 punonjës për të shkarkuar konkursin klikoni këtu Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e procesit zgjedhor për zgjedhjet e përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Këshilli Drejtues i Universitetit Hasan

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Konkurs-per-vende-te-lira-pune-ne-Universitetin-Ve.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  organizimi i mësimit të gjuhës shqipe që ka filluar në tetor të vitit 2013 nën kujdestarinë e studiuesit Şevket Balla u d Rektori Berishaj mori pjesë në një orë të mësimit ku pa nga afër zhvillimin e mësimit të gjuhës shqipe në këtë shoqatë I entuziazmuar me këtë aktivitet Rektori u d Berishaj përgëzoi si vijuesit e kursit ashtu edhe studiuesin Balla për vullnetin dhe punën e palodhshme të tyre të cilën ai e cilësoi si aktivitet tepër të frytshëm dhe me rezultate afatgjata Pas orës së mësimit u zhvillua një takim i ngrohtë joformal si me vijuesit e kursit ashtu edhe me drejtuesit dhe me shumicën e anëtarëve të shoqatës Rektori u d Berishaj përgëzoi të pranishmit për punën e bërë vullnetin e treguar gatishmërinë e dëshmuar dhe guximin e fuqishëm të tyre për të punuar në drejtim të ruajtjes së gjuhës traditës dhe kulturës shqiptare Ai inkurajoi të pranishmit që fëmijët e tyre t i dërgojnë për studime në Universitetin e Prishtinës duke iu premtuar që do t i shfrytëzojë të gjitha mekanizmat ligjorë në fuqi që pjesëtarët e këtij komuniteti të bëhen pjesë e jetës studentore në UP Ky është kontributi më i vogël se çfarë unë si rektor mund ta ofrojë tha Rektori u d Berishaj në përmbylljen e fjalës së tij të rastit Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Berishaj-%28u-d-%29-vizitoi-komunitetin-Cam-ne.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  i parë i konkretizimit të bashkëpunimit ndërmjet këtyre universiteteve dhe parasheh forma të ndryshme të bashkëpunimit duke filluar me këmbim të stafit studentëve këmbimit të përvojave akademike pedagogjike e administrative organizimin e simpoziumeve dhe konferencave të përbashkëta etj Të dy rektorët u pajtuan që do të angazhohen maksimalisht që kjo marrëveshje të mos mbetet vetëm e shkruar në letër por edhe të jetësohet në praktikë pasi që ekzistojnë si format ashtu edhe mundësitë e shumta për t i funksionalizuar potencialet akademike dhe pedagogjike të këtyre dy universiteteve në drejtim të bashkëpunimit Gjatë kësaj vizite Rektori Berishaj takoi edhe përfaqësues të disa departamenteve të Universitetit Dokuz Eylül si të Sociologjisë Historisë Filozofisë Arkeologjisë dhe Letërsisë Rektori mbajti një ligjeratë rreth historikut misonit dhe prespektivës ndërkombëtare të Universitetit të Prishtinës Gjatë këtij takimi u diskutua edhe për format e ndryshme të bashkëpunimit ndërmjet departamenteve homologe Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Berishaj-%28u-d-%29-nenshkruan-Memorandum-Mire.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  trajtuar kërkesat e studentëve lidhur me bursat universitare Nga diskutimet doli se zgjidhja e problemit është jashtëzakonisht e vështirë për shkak të k Këshilli Drejtues dhe Menaxhmenti i UP së arrin marrëveshje me përfaqësuesit e studentëve lidhur me bursat e Universitetit 30 prill 12 00 Pas një diskutimi të frytshëm dhe konstruktiv të Këshillit Drejtues dhe Menaxhmentit të Rektoratit me përfaqësuesit e studentëve të cilët kanë konkurruar për bursë universitare u arrit pajtimi që kërkesa e tyre që të gjithë aplikantët që i plotësojnë ku Rektori u d Berishaj mori pjesë në hapjen e Programit të Bursave dhe Partneriteteve për Lidership Transformues të Qeverisë së Kosovës dhe USAID 30 prill 12 00 Sot më datë 30 4 2014 u bë hapja zyrtare e Programit të Bursave dhe Partneriteteve për Lidership Transformues Ky program realizohet në partneritet ndërmjet Qeverisë së Kosovës dhe USAID Në fjalën e tij të rastit pas përshëndetjes së të pranishmëve R 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=45 (2016-02-16)
  Open archived version from archive