archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  03 2014 ditë e diel rektori ka marr premtim nga këshilli grevist për ndërprerjen e grevës nga e hëna 24 03 2014 për t i dhënë menaxhmentit afat prej dhjetë ditësh që t i adresojë të gjitha kërkesat e tyre Përkundër kësaj grevistët nuk i janë përmbajtur marrëveshjes dhe kanë vazhduar grevën Sidoqoftë menaxhmenti ka vazhduar intensivisht të punojë në adresimin e kësaj çështje përkatësisht plotësimin e kërkesave me ç rast janë mbajtur takime me përfaqësues të lartë institucionalë ministra dhe sekretarë të përgjithshëm Në saje të këtij angazhimi deri më sot janë arritur rezultate të prekshme në këtë drejtim Ndër masat konkrete të ndërmarra dhe kërkesat e realizuara janë këto në vijim 1 Ministria e Adminsitratës Publike përmes një shkrese zyrtare ka rikonfirmuar statusin e nëpunësit civil të punonjësve të administratës së UP së 2 Në pajtim me këtë rikonfirmim sot kemi pranuar edhe Vendimin e Qeverisë të datës 14 Mars 2014 ku tekstualisht thuhet se Rriten pagat për të gjitha kategoritë e të punësuarve që marrin pagat nga buxheti i Republikës së Kosovës në nivelin 25 në pagën bazë nga data 1 Prill 2014 rritje e cila pra zbatohet ndaj punonjësve të administratës së UP së 3 Në mbledhjen e datës 20 03 2014 të Këshillit Drejtues është miratuar Rregullorja për Organizimin dhe Sistematizimin e vendeve të punës 4 Në po të njëjtën mbledhje Këshilli Drejtues është pajtuar që në çështjen e nivelimit të pagave brenda administratës së UP së si dhe në raport me punonjësit tjerë të Shërbimit civil dallimet në paga për pozitat ekuivalente të plotësohen prej të hyrave vetanake që krijon Universiteti i Prishtinës Kjo mënyrë e kompensimit do të vlejë deri sa të bëhet nivelimi dhe harmonizimi i pagave për nëpunësit civilë në nivel të Republikës së Kosovës Lidhur me pikën katër vlen të theksohet po ashtu se Komisioni për propozim ndryshim të Rregullores për të ardhurat personale në UP është i formuar dhe ka filluar punën me një dinamikë të përshpejtuar Menaxhmenti e konsideron grevën si të panevojshme për shkak të veprimeve konkrete të ndërmarra nga menaxhmenti për të adresuar shqetësimet e grevistëve si dhe rezultatet e prekshme që janë arritur deri më tash dhe u bën thirrje grevistëve që të rifillojnë punën pasi që studentët po përballen me mungesë të shërbimeve duke ndikuar kështu në cilësinë e jetës së tyre studimore Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Menaxhmenti-i-UP-se-arrine-rezultate-konkrete-ne-a.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Ambasada e Francës dhe Aleanca Franceze në Prishtinë ju ftojnë ditën e martë më 18 shkurt nga ora 11 00 deri në 13 00 në Amfiteatrin e Bibliotekës Kombëtare dhe Universitare për një takim informues rreth studimeve në Francë UP me partnerë ndërkombëtarë diskuton kompetencat në mësimdhënie 30 janar 12 00 Universiteti i Prishtinës në bashkëpunim me universitete partnere europiane organizoi diskutimin publik në temën Mësimdhënia e bazuar në kompetenca dhe bashkëpunimi i universitetit me industrinë Kjo konferencë ndërkombëtare u organizua në Universiteti i Prishtinës me program të ri mësimor 30 janar 12 00 Universiteti i Prishtinës në bashkëpunim me universitete partnere evropiane përgatit programin Master në gjeodezi të Fakultetit të Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës Ky fakultet ishte mikëpritës i Universitetit Kungliga Tekniska Högskolan nga Suedia Univer 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=56 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  the 3rd cycle at the Universuty of Prishtina and Developing a PhD Program at the Faculty of Economics Në fjalen e hapjes prorektorja ka potencuar rëndësinë e implementimit të projekteve të financuara nga Bashkimi Evropian për përfshirjen e UP së në rrjete ndërkombëtare akademike Ajo ka potencuar një komponentë të veçantë të projektit të përfituar pilot projektin për hapjen e PhD nivelit të studimeve në gjuhën angleze në Fakultetin Ekonomik I cili do të mundësojë mobilitetin e studentëve dhe stafit akademik dhe do të kontribojë në pozitën më konkurente të UP së në raport me vendet dhe institucionet akademike ndërkombëtare Prorektorja Ilazi ka premtuar përkrahje të menaxhmentit të UP së për implementimin e projektit në fjalë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prorektorja-%28u-d-%29-per-Bashkepunim-Nderkombetar,-H.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të BE së Studentët dhe stafi akademik do të përfitojnë mundësi studimi të mësimdhënies dhe të hulumtimeve shkencore jashtë vendit ndërsa universitetet pjesëmarrëse do t i rrisin kapacitetet e mësimdhënies do të ndërtojnë ekspertizë hulumtuese dhe do të fitojnë eksperiencë ndërkombëtare Theksi kryesor i programit ERAWEB është në hulumtimet në mjekësi dhe në shkencat shëndetësore Hulumtimet brenda ERAWEB synojnë faktorët që ndikojnë në shëndetin e popullsisë dhe në zhvillimin e ndërhyrjeve të mundshme me qëllim të përmirësimit të shëndetit Ky program e stimulon zhvillimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor duke i rritur aftësitë akademike të studentëve të hulumtuesve dhe të mësimdhënësve Konkurrimi për programin ERAWEB është online dhe do të jetë i hapur deri më 1 prill 2014 Për më shumë informata klikoni në http erasmus westernbalkans eu Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Njoftim-per-bursa-studimi-ne-kuader-te-kornize-%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Dr Nikolay Prodanov nga Universiteti shën Qirili dhe Metodi nga Veliko Trnovoi nga Bullgaria kishin privilegjin të hapin tubimin Në fjalën e tij rektori Berishaj përveç urimit iu falënderua edhe për kontributin e madh që sidomos Universiteti i Zagrebit ka dhëne në përgatitjen dhe arsimimin e kuadrit shqiptar kosovar Kjo përkrahje ka ndihmuar në kompletimin e stafit akademik për funksionimin e UP së Rektori u d Berishaj kishte takime të shumta më rektorë që ishin të pranishëm në ceremoni ku shfrytëzoi rastin të flet për mundësi të reja bashkëpunimi për këmbim të stafit akademik botim të punimeve shkencore nëpër revista dhe buletine shkencore si dhe këmbim të përvojave universitare Kjo konsiderohet të jetë një vizitë e frytshme pune dhe mundësi e hapjes se UP se ndaj universiteteve në rajon për pjesëmarrje në tubime simpoziume shkencore vizita të ndërsjella etj Nesër pritet që të nënshkruhet Memorandumi i mirëkuptimit dhe bashkëpunimit ndërmjet Universitetit të Prishtinës dhe Universitetit të Zarës nga rektorët përkatës Ky memorandum është një akt që siguron qëndrueshmërinë e bashkëpunimit ndërmjet këtyre dy universiteteve Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-%28u-d-%29-Anton-Berishaj-po-qendron-per-nje-v.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  ndërmjet Universitetit të Zarës Mihovila Pavlinovića bb në Kroaci dhe Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina në Kosovë Kjo marrëveshje parasheh 1 Propozimet e përbashkëta të hulumtimit 2 Shkëmbimet e studentëve dhe stafit mësimdhënës 3 Shkëmbimit të publikimeve dhe informatave të tjera shkencore 4 Organizimin e konferencave të përbashkëta shkencore 5 Shkëmbimin e stafit administratës bibliotekave shërbimeve etj Kjo Marrëveshje e Bashkëpunimit nuk e kufizon bashkëpunimin ndërmjet universiteteve respektive vetëm në fushat e sipërcekura Gatishmëria për bashkëpunim do të vazhdojë edhe me aktivitete tjera të cilat mund të dalin në sipërfaqe gjatë procesit e që do të formalizohen përmes anekseve në këtë Marrëveshje Rektori Berishaj u d do të vazhdojë me vizitën e tij në Kroaci edhe nesër për të vazhduar me takime joformal me të pranishmit me qëllim të vendosjes së kontakteve për të avancuar praninë e Universitetit të Prishtinës në botën e zhvilluar akademike Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/NENSHKRUHET-MARREVESHJA-NDERMJET-UNIVERSITETIT-TE-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  UP së në mbledhjen e mbajtur me datë 29 01 2013 mori vendim për plotësim të njoftimit për lirim nga pagesa e semestrave për vitin akademik 2013 2014 të publikuar me datë 23 01 2014 në ueb faqen zyrtare të UP së si në vijim Njoftim për lirim nga pagesa e semestrave për vitin akademik 2013 2014 23 janar 12 00 Këshilli Drejtues i UP së mori vendim për publikim të njoftimit për lirim nga pagesa e semestrave për vitin akademik 2013 2014 për studentët e nivelit baçelor për këto kategori 1 Studentët të cilët janë invalidë të luftës qofshin a UP ja dhe USAID i organizuan sesionin informues për 50 bursa të programit MASTER në SHBA 22 janar 12 00 Në amfiteatrin e Fakultetit të Filologjisë së Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina UP ja në koordinim me USAID in organizoi ditë informuese për të gjithë studentët e interesuar për të aplikuar për bursa të nivelit MASTER të cilin 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=57 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Rektorit në Kroaci 24 mars 12 00 Rektori u d Anton Berishaj gjendet për një vizitë zyrtare për në Kroaci Vizita bëhet me rastin e përvjetorit të themelimit të Universitetit të Zarës Në këtë ngjarje do të jenë të pranishëm edhe rektorë nga universitetet e Rajonit dhe ato të Evropës Gjatë kësaj vizite rektori Berishaj do të nënshkruajë një Memorandum mirëkuptimi me Universitetin e Zarës me qëllim të vendosjes së linjave të bashkëpunimit ndërmjet këtyre universiteteve Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e procesit zgjedhor për zgjedhjet e përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Vizita-e-Rektorit-ne-Kroaci.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive