archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  e edhe si simbol rezistencës të një populli të shtypur por që nuk dorëzohej Jemi krenarë me studentët dhe profesorët që janë meritorë për këto të arritura Në kohën e tanishme kur jetojmë të lirë dhe kur aspiratat kombëtare janë realizuar ose janë në rrugë të mirë për t u realizuar Universiteti duhet t i përgjigjet aspiratës sonë të re transformimit të Kosovës në Shoqëri të Dijes Jo vetëm që duhet të jemi shoqëri që krijon dije dhe e shfrytëzon atë për të mirën e qytetarëve por duhet të jemi shoqëri konkurrente e dijes që është në gjendje të ofrojë perspektivë për qytetarët e vet Për fat të keq në vitet e fundit as si Universitet e as si shoqëri nuk kemi dëshmuar se jemi në këtë rrugë Përkundrazi jemi identifikuar më shumë me ngecje e më pak me arritje më shumë me probleme e më pak me aspirata Universiteti do të vazhdojë të funksionojë edhe në të ardhmen me të gjitha ngecjet problemet arritjet dhe aspiratat e veta Së voni e patëm mundësinë të votojmë për stafin udhëheqës nëpër fakultete dhe për anëtarët e Senatit ndërsa së shpejti pritet edhe përfundimi i procesit zgjedhor Koha do të tregojë a e kemi bërë zgjedhjen më të mirë të mundshme dhe a do të jetë Universiteti më afër ngecjeve dhe problemeve apo do të jetë më afër arritjeve dhe aspiratave madhore Sidoqoftë gjithnjë duhet ta kemi parasysh se ky universitet është publik dhe ne stafi akademik e administrativ jemi këtu për t i shërbyer interesit publik dhe nënkuptohet studentëve por jo vetëm atyre gjeneratave që janë duke u shkolluar aktualisht por edhe atyre që do të vijnë të shkollohen pas shumë vitesh Prandaj kemi obligim institucional që të jemi stabil dhe t i respektojmë kriteret t i kryejmë me përgjegjësi detyrat tona të punës me një fjalë e kemi obligim të jemi shembull i korrektësisë dhe i profesionalizmit sepse ne jemi ata që edukojmë gjenerata të reja të ekspertëve që do ta bartin barrën e zhvillimit të kësaj shoqërie Urime përvjetori i UP së Prof Dr Ramadan Zejnullahu Rektor i UP së Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Urimi-i-Rektorit-46vjetori.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  studentët lirohen nga pagesa e tarifës së shkollimit Bursë mujore niveli baçelor dhe master c HUF 40 460 mujore cca 130 Euro kontribut për shpenzimet e jetesës për 12 muaj në vit deri në përfundim të studimeve niveli i doktoratës sipas legjislacionit aktual të Hungarisë për momentin është HUF 100 000 mujore cca 325 Euro për 12 muaj në vit deri në përfundim të studimeve por legjislacioni pritet duhet të ndryshohet dhe rrjedhimisht shuma pritet të ngritet Akomodimi në konviktin e studentëve ose kontributi i HUF 30 000 për shpenzimet e akomodimit për gjithë kohëzgjatjen e periudhës së bursës Sigurimi mjekësor shërbimet e kujdesit shëndetësor sipas legjislacionit relevant Hungarez Akti no 80 i vitit 1997 karta e sigurimit shëndetësor kombëtar dhe sigurimi shtesë mjekësor Aplikacionet dhe të gjitha dokumentet relevante duhet të dërgohen on line në këtë link http www tka hu international programmes 2966 stipendium hungaricum dhe në në zarf në Ministrinë e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë me këtë shënim Hungary s scholarship Stipendium Hungaricum application Për Znj Hanëmsha Aliu Latifi Udhëheqëse e Divizionit për Integrime Evropiane MASHT Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Zyra 103 Arkiva e Ministrisë Email hanemsha latifi rks gov net Tel 3813820020062 Nëse ju nevojiten më shumë informata sa i përket skemës së bursave ju mund të kontaktoni pikën qendrore të Ministrisë për Bursat Hungareze Hungaricum Stipendium Prof Dr Hysen Bytyqi Këshilltar i Ministrit Ministria e Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Tel 38138213939 20071 Email hysen bytyqi rks gov net Aplikacionet mund të dërgohen deri më 16 mars rundi i parë i selektimit është në mars Aplikantët do të informohen rreth rezultatit të raundit të parë të selektimit jo më vonë se data 5 prill 2016 Aplikantët do të informohen rreth rezultatit final të aplikimit jo më vonë se data 22 qershori 2016 Para fillimit të studimeve të arsimit të lartë në gjuhën hungareze studentët do të marrin pjesë në një kurs përgatitor një vjeçar i siguruar nga pala hungareze në institutionet pritëse të arsmit të lartë Studentët që aplikojnë për programet në gjuhë të huaj duhet të kanë një njohuri të duhur të asaj gjuhe në një nivel të caktuar që është definuar nga institucioni pritës Bursa do të jepet pas kalimit me sukses të provimit pranues tek institucioni pritës Secili aplikant ka të drejtë për të aplikuar deri në tri programe të ndryshme studimi sipas preferencës Pas paraqitjes së aplikimit radha e preferencës nuk mund të ndryshohet nga aplikuesi Aplikacionet do të konsiderohen si të pranueshme nëse aplikanti nominohet nga autoritetet përgjegjëse të partnerit dërgues që është MASHT i në Kosovë Aplikacionet nuk do të mirren parasysh në rastet vijuese Për qytetarët hungarez përfshirë ata me shtetësi të dyfishtë Ish përfituesit mbajtësit e bursave Stipendium Hungaricum të cilët ri aplikojnë për studime në ciklin e njëjtë të arsimit p sh baçelor master doktoraturë Nëse keni pyetje të tjera ju lutem mos hezitoni të kontaktoni Z Tamas Gergely diplomatin përgjegjës në Ambasadë Tamas Gergely Sekretar i parë Amabasada e Hungarisë Prishtinë Email tamas gergely

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Programi-i-bursave-hungareze--Stipendium-Hungaricu.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  në Mësimdhënie në Universitetin Hasan Prishtina në Prishtinë me përkrahjen e programit të Lidershipit Transformues të USAID it certifikoi grupin e dytë të mësimdhënësve Me këtë rast rektori Zejnullahu ka falënderuar USAID in për mbështetjen e kësaj Qendre e cila synon avancimin e vazhdueshëm në mësimdhënie në fakultetet e Universitetit të Prishtinës dhe institucionet e tjera të Arsimit të Lartë I pranishëm në ceremoni ishte edhe Z Carl Hammerdorfer i cili në fjalën e tij premtoi se Programi TLP USAID do të vazhdojë të përkrahë punën e Qendrës për Përsosmëri në Mësimdhënie Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ceremonia-e-certifikimit-te-mesimdhenesve-ne-Q-%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Bursa studimi Aktivitete Hulumtuese International Summer University Quota 2015 Vegza relevante Ditë informuese për Bursa në Programet JoinEU SEE PENTA SIGMA dhe Eraweb 13 janar 10 09 Me 15 Janar 2015 Ora 11 00 12 30 Vendi Amfiteatri i vogël në Fakultetin Juridik Mbahet Dita Informuese për Bursa në programet JoinEU SEE Penta SIGMA dhe Eraweb JoinEU SEE PENTA SIGMA dhe Eraweb programe kto të financuara nga Bashkimi Evropian të cilat ofrojnë bursa për studentët për stafin akademik dhe për stafin administrativ të Universitetit të Prishtinës Dita informuese e rradhës për bursat Erasmus Mundus do të mbahet më 15 janar 2015 nga ora 11 00 deri më 12 30 në amfitetarin e vogël të Fakultetit Juridik nëse nuk keni aplikuar ende dhe se nuk jeni njoftuar me kohë për këto mundesi ejani në këtë sesion informues ku do të keni mundësi që të informoheni për programet JoinEU SEE Penta SIGMA dhe Eraweb Afati për aplikim është i hapur deri më JoinEU SEE Penta deri më 1 shkurt 2015 SIGMA deri më 10 shkurt 2015 Eraweb deri më 18 Mars 2015 Ju mirëpresim Zyra për marrëdhënie me jashtë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Vegza Relevante Erasmus Mundus Action 2 JoinEU SEE Penta Aktivitete hulumtuese dhe Bursa Basileus V SIGMA Mevlana Exchange Program Apliko këtu për Programin për Bankierë të Rinj në ProCredit Bank International Summer University 2014 Ndërto ura jo mure Projektet IPA Ministria e Arsimit Tempus EUA Bologna

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Erasmus-Mundus-Action-2/Dite-informuese-per-Bursa-ne-Programet--JoinEU-SEE.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Qendrën Ngjarje Burime Kontakti Universiteti Erasmus Tempus Erasmus Mundus Action 2 Bursa studimi Aktivitete Hulumtuese International Summer University Quota 2015 Vegza relevante Fillon aplikimi për bursa edhe në programin Eraweb 06 janar 10 20 Ju njoftojm që edhe programi ERAWEB pjesë e programit Erasmus Mundus ka hapur thirrjet për aplikim për bursa në shkencat mjekësore Eraweb është një progam që mundëson shkëmbime ndërmjet 7 universiteteve të Ballkanit perëndimor dhe 6 universiteve të shteteve të Unionit Evropian Hollandë Gjermani Austri Belgjikë dhe Itali Fokusi i ERAWEB është mbi shkencat mjekësore Përmes programit ERAWEB studentët dhe profesionistë të fushave mjekësore mund të përmirësojnë aftësitë e tyre kërkimore në studimin e faktorëve që influencojnë shëndetin e popullatës Konkurrimi për programin ERAWEB është online dhe do të ofrohen bursa studimi në nivlet BA MA PhD Post Doc dhe staf akademik Konkursi do të jetë i hapur nga 6 Janari deri më 18 Mars 2015 Për më shumë informata klikoni në http erasmus westernbalkans eu http erasmus westernbalkans eu files 2011 12 FINAL ERAWEB call for applications 2015 pdf ERAWEB Poster Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Vegza Relevante Erasmus Mundus Action 2 JoinEU SEE Penta Aktivitete hulumtuese dhe Bursa Basileus V SIGMA Mevlana Exchange Program Apliko këtu për Programin për Bankierë të Rinj në ProCredit Bank International Summer University 2014 Ndërto ura jo mure Projektet IPA Ministria e Arsimit Tempus EUA Bologna process European commission EU IT Pilot Project in the field of

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Erasmus-Mundus-Action-2/Fillon-aplikimi-per-bursa-edhe-ne-programin-Eraweb.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Ngjarje Burime Kontakti Universiteti Erasmus Tempus Erasmus Mundus Action 2 Bursa studimi Aktivitete Hulumtuese International Summer University Quota 2015 Vegza relevante U mbajt dita informuese për Bursa në programin JoinEU SEE PENTA 04 dhjetor 11 36 Sot më 04 dhjetor nga ora 11 00 12 30 në Amfiteatrin e Madh të Bibliotekës Kombëtare u mbajt dita informuese për Bursa në programin JoinEU SEE PENTA që u organizua nga Universiteti i Prishtinës përkatësisht nga zyra për marrëdhënie me jashtë Ky program që koordinohet nga Universiteti i Gracit ka hapur thirrjen për aplkim me datën 3 nëntor 2014 dhe do të zgjasë deri më 1 shkurt 2015 ku do të ketë vetëm shkëmbim në studimet e doktoratës post doktoratës dhe lëvizshmërisë së stafit Qëllimi i kësaj ngjarje ishte që të informojë të gjithë të intersuarit për këto mundësi të shkëmbimeve mundësitë që ato ofrojnë dhe rëndësinë në tërësi të këtij programi Zyra për marrëdhënie me jashtë gjatë ditëve në vijim do të organizoj sesione informuese rreth programeve të ndryshme të bursave që Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina gjeneron Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Vegza Relevante Erasmus Mundus Action 2 JoinEU SEE Penta Aktivitete hulumtuese dhe Bursa Basileus V SIGMA Mevlana Exchange Program Apliko këtu për Programin për Bankierë të Rinj në ProCredit Bank International Summer University 2014 Ndërto ura jo mure Projektet IPA Ministria e Arsimit Tempus EUA Bologna process European commission EU IT Pilot Project in the field of

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Erasmus-Mundus-Action-2/U-mbajt-dita-informuese-per-Bursa-ne-programin-Joi.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Sigurimi i Cilësisë Zhvillimi i Kurrikulave Ngjarje dhe aktivitete Dokumente Linqe ZMJ Erasmus Tempus Erasmus Mundus Action 2 Bursa studimi Aktivitete Hulumtuese International Summer University Quota 2015 QPM Ballina Për Qendrën Ngjarje Burime Kontakti Universiteti Erasmus Tempus Erasmus Mundus Action 2 Bursa studimi Aktivitete Hulumtuese International Summer University Quota 2015 Vegza relevante Njoftim 26 dhjetor 12 00 Në kuadër të programit Erasmus Mundus ju njoftojmë se për lëndët që i përzgjidhni dhe të cilat do t i ndiqni në universitetet partnere të BE së mund të konsultoheni me koordinatorët për zhvillim akademik në të gjitha njësitë akademike të UP së Në mënyrë që t i parandalojmë problemet që mund të lindin për njohjen e këtyre lëndëve dhe për transferimin e tyre në fakultetin përkatës të secilit konkurrues ju lutemi gjeni të bashkëngjitur listën e koordinatorëve për zhvillim akademik të secilit fakultet Lista me Koordinatorët e Fakulteteve Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Vegza Relevante Erasmus Mundus Action 2 JoinEU SEE Penta Aktivitete hulumtuese dhe Bursa Basileus V SIGMA Mevlana Exchange Program Apliko këtu për Programin për Bankierë të Rinj në ProCredit Bank International Summer University 2014 Ndërto ura jo mure Projektet IPA Ministria e Arsimit Tempus EUA Bologna process European commission EU IT Pilot Project in the field of Education Competence at UP Jean Monnet Chair UP pjesë e rrjetit ndërkombëtar Tony Blair Përgatitja e këshilltarëve bujqësorë në Universitetin e Prishtinës ADRESA Rektorati Rr George Bush p n 10

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Erasmus-Mundus-Action-2/Njoftim.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Hulumtuese International Summer University Quota 2015 QPM Ballina Për Qendrën Ngjarje Burime Kontakti Universiteti Erasmus Tempus Erasmus Mundus Action 2 Bursa studimi Aktivitete Hulumtuese International Summer University Quota 2015 Vegza relevante Njoftim për bursa studimi në kuadër të kornizës Erasmus Mundus Action 2 16 dhjetor 12 00 Në kuadër të kornizës Erasmus Mundus Action 2 Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina është pjesëmarrës në këto programe programi Basileus i cili koordinohet nga Universiteti Ghent i Belgjikës programi JoinEU SEE i cili koordinohet nga Universiteti Graz i Austrisë si dhe programi SIGMA i cili koordinohet nga Universiteti i Varshavës në Poloni në bashkëpunim me 10 universitete të rajonit dhe 10 universitete nga BE ja Në programin SIGMA do të ketë vetëm exchange no degree në të gjitha fushat e studimit dhe në tërësi do të ketë përafërsisht 12 bursa Konkurrimi për programin SIGMA është online dhe do të jetë i hapur nga data 6 dhjetor 2013 deri më 3 shkurt 2014 www sigma uw edu pl Flyer SIGMA Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Vegza Relevante Erasmus Mundus Action 2 JoinEU SEE Penta Aktivitete hulumtuese dhe Bursa Basileus V SIGMA Mevlana Exchange Program Apliko këtu për Programin për Bankierë të Rinj në ProCredit Bank International Summer University 2014 Ndërto ura jo mure Projektet IPA Ministria e Arsimit Tempus EUA Bologna process European commission EU IT Pilot Project in the field of Education Competence at UP Jean Monnet Chair UP pjesë e

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Erasmus-Mundus-Action-2/Njoftim-per-bursa-studimi-ne-kuader-te-kornizes-Er.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive