archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  financuar nga Qeveria amerikane dhe nga Qeveria e Kosovës Në këtë aktivitet të pranishëm ishin edhe rektori i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina prof dr Ibrahim Gashi drejtoresha e misionit të USAID it në Kosovë Maureen A Shauket dhe studentë të Universitetit të Prishtinës Hapjen e këtij sesioni informues e bëri rektori Gashi i cili tha se programi për lidership transformues i sponsoruar nga Qeveria e Kosovës dhe e SHBA së përfshin një gamë të gjerë aktivitetesh të cilat do të përkrahen me qëllim që të prodhohen kuadro të liderëve të rinj të cilët do të jenë në krye të ndryshimeve të rëndësishme ekonomike politike dhe shoqërore Duke pasur rolin kryesor dhe përgjegjësinë në edukimin e brezave të rinj Universiteti i Prishtinës do të mbështesë çfarëdo nisme që ka për qëllim mundësitë e shkollimit dhe të avancimit të të rinjve kosovarë të cilët në një të ardhme të afërt do të jenë promotorë të zhvillimeve politike ekonomike dhe shoqërore në Kosovë tha rektori Gashi Rektori Gashi inkurajoi të rinjtë për të aplikuar në këtë program duke i quajtur ata gjeneratë që mund ta ketë privilegjin për t u bërë pjesë e sistemit të arsimit të lartë amerikan duke e trasuar kështu rrugën e sigurt të ndërtimit të karrierës së tyre profesionale Ndërkaq drejtoresha Maureen A Shauket tha se në kuadër të këtij programi për këtë vit është dhënia e 50 bursave për studime të nivelit master në SHBA ndërsa deri në fund të vitit 2019 për Kosovën do të ofrohen rreth 160 bursa të tilla nga fushat e sundimit të ligjit shkencave inxhinierike administratës publike bujqësisë menaxhimit të ndërmarrjeve financave ekonomisë sistemeve informatike edukimit studimeve gjinore dhe studimeve ndërdisiplinore Më tej drejtoresha Maureen A Shauket iu përgjigj edhe pyetjeve të studentëve rreth procesit të aplikimit dhe rëndësisë së këtij programi i cili ofrohet për të rinjtë kosovarë Në përmbyllje të këtij aktiviteti rektori Gashi e falënderoi Qeverinë e SHBA së që përmes USAID it vazhdon të japë kontribut të jashtëzakonshëm për zhvillimin e arsimit të lartë në Kosovë e në veçanti për Universitetin e Prishtinës Hasan Prishtina Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/UP-ja-dhe-USAID-i-organizuan-sesionin-informues-pe.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  besimtarët e krishterë për Krishtlindje 23 dhjetor 12 00 Në emër të stafit akademik dhe administrativ të Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina të gjithë besimtarëve krishterë ua përcjell urimet më të përzemërta me rastin e Krishtlindjes Në këtë ditë të shenjtë t Realizohet vizita e studentëve në Qendrën e Trajnimeve të ProCredit Bank 23 dhjetor 12 00 Aktiviteti Prezantimi i kompanive diskutim rreth kritereve të tregut të punës i organizuar nga Qendra për Zhvillim të Karrierës e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina dhe ProCredit Bank mblodhi sot 23 dhjetor 2 Rektori Gashi bëri inaugurimin e infoterminaleve sistem i udhëzimit të studentëve 20 dhjetor 12 00 Në kuadër të projektit Kompetencat në Universitetin e Prishtinës financuar nga Komisioni Evropian përmes programit TEMPUS në ambientet e Fakultetit Filozofik të Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina u bë inaugurimi i in 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=62 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të datës 26 11 2013 përveç ankesës së një kandidati që tashmë është zgjidhur Duke pasur parasysh se pas përfundimit të procesit të ankimimit në disa njësi akademike kanë mbetur vende të lira Senati në këtë mbledhje vendosi që t i plotësojë këto vende me kandidatë që e kanë notën mesatare mbi 8 00 në secilin nivel studimi sipas ranglistës së pikëve që kanë marrë nga komisioni vlerësues i atyre njësive akademike Po ashtu Senati vendosi që të gjithë asistentët në marrëdhënie të rregullt pune në UP të cilët e kanë notën mesatare mbi 8 00 në secilin nivel të studimeve të përfshihen në listat e të pranuarve Lista e plotësuar me emrat e të pranuarve për vendet e lira do të publikohet brenda javës nga njësitë akademike përkatëse Publikimi do të bëhet në ueb faqet e njësive akademike Zyra për informim e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Njoftim-nga-mbledhja-e-Senatit-te-UP-se,-e-mbajtur.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  konkursin për aplikim për bursa të nivelit MASTER për të gjithë kandidatët e interesuar të studiojnë në universitetet e SHBA së Me këtë rast Universiteti i Prishtinës në koordinim me USAID in organizon ditët informuese për të gjithë studentët që janë të interesuar të aplikojnë për këto bursa ku të pranishëm do të jenë drejtoresha e misionit të USAID it në Kosovë Maureen A Shauket dhe rektori i UP së prof dr Ibrahim Gashi Sesioni informues mbahet në gjuhën angleze Studentët e interesuar ftohen të marrin pjesë në këtë takim informues që do të mbahet Data 22 Janar 2014 Dita E Mërkurë Ora 13 00 Vendi Salla e kuqe e Fakultetit Filologjik Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/UP-dhe-USAID-organizon-sesionin-informues-per-50-b.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  24 ORE group In 1988 he founded the Archea firm together with Laura Andreini and Giovanni Polazzi In 1999 Silvia Fabi joined them as a partner Archea is a network of about 100 architects operating in the firm s seven different branches in Florence Milan Rome Beijing and Dubai The interests and activities of the firm range from the landscape to the city from the building to design While the focus is on architecture the projects vary from graphics to publishing from exhibitions to design The complementary character of these fields and the great variety of approaches from criticism to supervision of building sites makes the firm highly versatile and skilled in every aspect of design Each partner in the firm combines their research on architectural issues with teaching activities at the architecture faculties of Florence and Genoa The most important projects of the firm comprise the Municipal Library of Nembro Bergamo the new Antinori Winery in San Casciano Val di Pesa Florence the UBPA B3 2 Pavilion World Expo 2010 and the GEL or Green Energy Laboratory of Shanghai the expansion and renovation of the Perfetti Van Melle headquarters in Lainate near Milan Projects in construction comprise the Tirana Tower in Albania the Marvellous Island in The World in Dubai UAE the Changri La Winery in Penglai and the Li Ling World Ceramic Art City in China Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ligjerate-e-hapur-nga-Arch--Marco-Casamonti.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  me programin ju lutem shihni njoftimin më poshtë Call for applications United States Agency for International Development USAID is launching theTransformational Leadership Scholarships and Partnerships Program The purpose of the program is to develop a cadre of leaders to drive significant change in Kosovo in priority economic political and social development areas The Transformational Leadership Scholarships and Partnerships Program will support a minimum of 160 scholarships for U S based Master s degree program in Rule of Law Engineering Public Administration Agriculture Business Management Finance Economics Information Systems Education Gender and Interdisciplinary Studies USAID Kosovo is inviting all interested prospective Master s degree level students to apply through this open call for applications USAID will cover all costs associated with the scholarship program in the U S to qualified applicants For more information please refer to USAID Kosovo website http www usaid gov where we work europe and eurasia kosovoand USAID Kosovo Facebook page https www facebook com usaidkosovo All application materials should be submitted via email at PristinaUSAIDScholarships usaid gov The application form can be downloaded at the USAID Kosovo website stated above Application deadline February 14 2014 Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/USAID-shpall-konkursin-per-bursa-te-nivelit-MASTER.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Prishtinës në bashkëpunim me partnerët e tij ju njofton që të premten më 20 dhjetor do të inaugurohen infoterminalet në Universitetin e Prishtinës Hasan Prishtina në kuadër të projektit Kompetencat në Universitetin Filluan trajnimet rreth mësimdhënies së bazuar në kompetencë 19 dhjetor 12 00 Filluan trajnimet rreth mësimdhënies së bazuar në kompetencë që po organizohen në kuadër të projektit Kompetenca në Universitetin e Prishtinës financuar nga Komisioni Evropian përmes programit TEMPUS Programi BA Fizioterapi Rektori Gashi dhe prorektorja Tahiri takuan z Christof Stock 19 dhjetor 12 00 Rektori i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina prof dr Ibrahim Gashi dhe prorektorja për marrëdhënie me jashtë prof dr Lindita Tahiri takuan z Christof Stock udhëheqësin e operacioneve në Zyrën e Unionit Evropian në Kosovë p 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=63 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  is seeking entries from university students aged 18 25 to participate in the Ron Brown Apprentice Program The two best entrants will win an all expenses paid trip to Zagreb Croatia to participate in a business plan competition against fellow students from Croatia Italy Austria Hungary Poland Serbia Bosnia and Herzegovina Montenegro Slovenia Macedonia Kosovo and Albania This year s winner will also attend the Ron Brown Forum on the Future of Energy in Zagreb April 14 15 To learn more on how to apply visit the U S Embassy Pristina website and click the Ron Brown Apprentice Business Plan Competition graphic Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ambasada-Amerikane-shpall-konkurs-per-programin-Ro.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive