archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Nitaj prorektorët anëtarët e Këshillit Drejtues dekani i Fakultetit të Edukimit dr Ethem Çeku dekani i Fakultetit të Edukimit të Universitetit të Lubjanës dr Janez Krek përfaqësues të universiteteve partnere nga EU ja si dhe profesorë të UP së Hapjen e këtij takimi e bëri rektori Gashi i cili në fjalën e tij tha se me këtë projekt vlera e të cilit është 816 000 euro synohet që të ngrihet perceptimi i profesionalizimit të pozitës së mësimdhënësit në Kosovë sipas dispozitave ligjore dhe përvojave të mira evropiane dhe se ky projekt gjithashtu synon ta ndihmojë Fakultetin e Edukimit që të zhvillojë programe për aftësimin pedagogjik të mësimdhënësve lëndorë në nivelin master me kohëzgjatje 120 ECTS dhe një program master për arsimin profesional për mësimdhënësit e profileve të ndryshme joarsimore që të kualifikohen për punë me nxënës Rektori Gashi shprehu mirënjohje për Komisionin Europian për MASHT in dhe për të gjithë partnerët e projektit duke siguruar se UP ja do të jetë e përkushtuar dhe e përgjegjshme në implementimin e këtij projekti Ndërsa ministri Buja u shpreh i kënaqur me fillimin e realizimit të këtij projekti të cilin e quajti transformim të të gjithë Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina Ndërkaq përfaqësuesja e Zyrës së BE së znj Beaumont shprehu kënaqësinë për projektin MEd UP i cili do të sjellë përmirësim të cilësisë në Fakultetin e Edukimit Edhe dekani i Fakultetit të Edukimit dr Ethem Çeku e falënderoi KE në Rektoratin dhe MASHT in që po e mbështetin Fakultetin e Edukimit për transformim rrënjësor ku përmes këtij projekti pritet zhvillim dhe dizajnim i programeve të reja në nivel master Në emër të universiteteve evropiane që janë partnerë në këtë projekt dr Janez Krek shprehu mirënjohje për UP në duke konsideruar edukimin si krucial për zhvillimin e një vendi Në fund prodekani i Edukimit prof as Zeqir Veselaj e bëri prezantimin e projektit MEd UP Grantmbajtës i këtij projekti është Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina gjegjësisht Fakulteti i Edukimit ndërkaq partnerë janë Universiteti i Lubjanës Universiteti i Bolonjës Universiteti Bedfordshire Universiteti i Shkencave të Aplikuara në Jyvaskyla Finland Alphaplus Consulting Angli Ministria e Arsimit e Shkencës dhe e Teknologjisë e Kosovës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ne-UP-u-mbajt-takimi-nismetar-per--Modernizimin-e-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  e UP së dhe USAID it në organizimin e ditëve informuese të komunitetit studentor për studime master në SHBA komponent kjo e programit të përbashkët të financuar nga Qeveria Amerikane dhe Qeveria e Kosovës Ky program përfshin dhënien e 50 bursave për këtë vit për studime të nivelit master në SHBA ndërsa deri në fund të 2019 për Kosovën do të ofrohen rreth 160 bursa të tilla nga fushat e sundimit të ligjit shkencave inxhinjerike administratës publike bujqësisë menaxhimit të ndërmarrjeve financave ekonomisë sistemeve informatike edukimit studimeve gjinore dhe studimeve ndërdisiplinore Rektori Gashi falënderoi Qeverinë dhe popullin e Amerikës që përmes USAID it vazhdon të japë një kontribut të jashtëzakonshëm për zhvillimin e arsimit të lartë dhe premtori se UP do të mbështesë USAID in në realizimin e sesioneve informuese nëpër njësitë akademike dhe përmes uebfaqës së universitetit Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/UP-mbeshtet-USAID-in-ne-realizimin-e-sesioneve-inf.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  takim dr Stefan Scholz shef i Departamentit për planifikim dhe programim të bashkëpunimit zhvillimor Rektori Gashi e falënderoi dr Scholz për mbështetjen më se 20 vjeçare që qeveria austriake i jep UP së duke e bërë Universitetin e Prishtinës partner të denjë me universitetet austriake Rektori Gashi njëkohësisht i informoi përfaqësuesit austriakë për zhvillimet aktuale në UP për partneritetin që ka UP ja me universitetet austriake si dhe për përpjekjet e vazhdueshme që menaxhmenti po bën për t i intensifikuar bashkëpunimet ndërkombëtare Përveç të tjerash në këta takim u bisedua edhe për mënyrën e bashkëpunimit ndërmjet ADA s dhe UP së për të mbështetur universitete të reja publike të cilat janë themeluar në Kosovë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-dhe-prorektori-Alija-priten-ne-n-%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  00 Rektori i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina prof dr Ibrahim Gashi më 16 dhjetor ka realizuar një vizitë në Universitetin Sapienza të Romës ku nënshkruan Marrëveshje Bashkëpunimi si shprehje e vullnetit për vazhdimin e bashkëp Njoftim për bursa studimi në kuadër të kornizës Erasmus Mundus Action 2 16 dhjetor 12 00 Në kuadër të kornizës Erasmus Mundus Action 2 Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina është pjesëmarrës në këto programe programi Basileus i cili koordinohet nga Universiteti Ghent i Belgjikës programi JoinEU SEE i cili koordinohet ng U mbajt java informuese për bursa në programet JoinEU SEE PENTA dhe Basileus 16 dhjetor 12 00 Zyra për marrëdhënie me jashtë e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina organizoi javën informuese për bursat Erasmus Mundus Prezantimet e këtyre mundësive të bëra nga koordinatorja e projekteve Blerandë Dragusha u mb 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=64 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Ibrahim Gashi priti në një takim profesorin e shkencave të filozofisë nga Universiteti i Trentos prof Giuliano di Bernardo Në këtë takim rektori Gashi informoi prof Di Bernardo me historikun e UP së me zhvillimet në cilësi dhe infrastrukturë dhe me theks të veçantë për bashkëpunimet ndërkombëtare Rektori Gashi shprehu gatishmërinë për një bashkëpunim ndërmjet dy universiteteve përmes shkëmbimeve të stafit akademik dhe studentëve si dhe bashkëpunimet në hulumtime shkencore duke ftuar profesorë dhe studentë të Universitetit të Trentos për pjesëmarrje në shkollën verore të cilën e organizon UP ja Prof Giuliano di Bernardo e njoftoi rektorin Gashi se është i interesuar ta ndihmojë shtetin e Kosovës në promovimin ndërkombëtar përmes bashkëpunimeve në nivel akademik Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-priti-ne-nje-takim-prof--Giuliano-di.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Tushnet do të mbajë ligjëratën me temë TË DREJTAT E NJERIUT DHE KUSHTETUTSHMËRIA Audienca Studentët dhe Profesorët e Universitetit të Prishtinës Vendi Fakulteti Juridik Salla Amfiteatri i Madh Data 17 janar 2014 e premte Koha 17 00 18 30 This project was funded through a U S Embassy Pristina grant The opinions findings and conclusions or recommendations expressed herein are those of the Author s and do not necessarily reflect those of the Department of State Ky projekt u financua përmes grantit të Ambasadës Amerikane në Prishtinë Mendimet përfundimet dhe konkludimet apo rekomandimet e shprehura këtu janë të Autorit ëve dhe jo medoemos pasqyrojnë qëndrimet e Departamentit të Shtetit Ovaj projekat je finansiran preko granta Američke Ambasade u Pristini Mišljenja stavovi i zaključci ili preporuke sadrzane ovde pripadaju autoru ima i ne izrazavaju neophodno stavove State Departmenta Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Njoftim-%2814%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Universitetit Programi i punës i Rektorit Punimet e Doktoraturës Buletinet Aplikacion punësimi Konkurs për vende të lira pune 14 janar 12 00 Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina shpall konkurs të brendshëm për këtë vend të lirë pune në Administratën e UP 1 Drejtor për çështje të studentëve në Administratën Qendrore të Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina Për të shkarkuar konkursin klikoni këtu Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e procesit zgjedhor për zgjedhjet e përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Këshilli Drejtues i Universitetit Hasan Prishtina në mbledhjen e mbajtur me datë 23

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Konkurs-per-vende-te-lira-pune-%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Buletinet Aplikacion punësimi Njoftim për ditën informuese për bursa në programin Erasmus Mundus 10 janar 12 00 Zyra për Marrëdhënie me Jashtë e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina organizon ditën përmbyllëse të fushatës promovuese për bursat në programin Erasmus Mundus Dita informuese organizohet për të gjitha njësitë akademike të Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina 15 Janar 2014 Ora 13 00 Vendi Fakulteti Ekonomik Salla nr 4 JoinEU SEE PENTA Basileus SIGMA Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26 1 2016 klikoni këtu 24 dhjetor 06 40 Dinamika e procesit zgjedhor për zgjedhjet e përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Këshilli Drejtues i Universitetit

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Njoftim-per-diten-informues-per-bursa-ne-programin.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive