archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  pjesëmarrës në këto programe programi Basileus i cili koordinohet nga Universiteti Ghent i Belgjikës programi JoinEU SEE i cili koordinohet nga Universiteti Graz i Austrisë si dhe programi SIGMA i cili koordinohet nga Universiteti i Varshavës në Poloni në bashkëpunim me 10 universitete të rajonit dhe 10 universitete nga BE ja Në programin SIGMA do të ketë vetëm exchange no degree në të gjitha fushat e studimit dhe në tërësi do të ketë përafërsisht 12 bursa Konkurrimi për programin SIGMA është online dhe do të jetë i hapur nga data 6 dhjetor 2013 deri më 3 shkurt 2014 www sigma uw edu pl Flyer SIGMA Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Njoftim-per-bursa-studimi-ne-kuader-te-kornizes-Er.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të gjitha njësitë akademike të UP së ku të interesuarit patën mundësi që të merrnin informata kyçe rreth këtyre programeve Gjithashtu për më shumë informata rreth këtyre programeve në fillim të vitit 2014 do të organizohet edhe një ditë informative Ndërkaq të gjithë të interesuarit për bursa kanë të drejtë të aplikojnë edhe në programin SIGMA të kornizës Erasmus Mundus Action 2 i cili do të ketë vetëm exchange no degree në të gjitha fushat e studimit dhe në tërësi do të ketë përafërsisht 12 bursa Për çdo paqartësi që mund të hasni në aplikim mund ta kontaktoni koordinatoren Dragusha nëpërmjet kësaj adrese elektronike blerande dragusha uni pr edu Suksese në aplikim për të gjithë të interesuarit në tri programet e kornizës EM Action 2 Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/U-mbajt-java-informuese-per-bursa-ne-programet---J.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  25 nëntor 12 00 Më datën 24 nëntor 2013 Instituti për Studime Sociale dhe Humanistike ISSH i Fakultetit Filozofik Universiteti i Prishtinës promovoi hapjen e Qendrës për Studime dhe Hulumtime Gjinore Në promovimin e Qendrës për Studime dhe Hulumtime Gjinore ishin të Studentët e UP së realizuan vizitë studimore në Novi Sad 25 nëntor 12 00 Në kuadër të projektit Ndërto ura jo mure Roli i Universiteteve në Ndërtimin e Paqes të Komitetit Norvegjez të Helsinkit financuar nga Ministria e Punëve të Jashtme e Norvegjisë në të cilin partner është edhe Universiteti i Prishtinës quo Konkurs për vende të lira pune në Administratën e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina 23 nëntor 12 00 Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina shpall konkurs për këto vende të lira pune në Administratën e Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina UP 1 Zyrtar administrativ i Universitetit Veror të P 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=69 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Gjithashtu ai tha se Universiteti i Kinkit është i gatshëm që të pranojë ligjërues të UP së por edhe të dërgojë profesorë nga Kinki në UP si dhe ka interesim që të dërgojnë ligjërues dhe studentë edhe në shkollën verore që organizon UP ja Ambasadori Shala e njoftoi rektorin Gashi edhe për dy deri në tre bursa të doktoratës të cilat i ofron Universiteti Waseda për konkurruesit nga Kosova në programet si Shkenca Politike Ekonomi Shkenca Sociale Shkenca Sportive Inxhinieri etj duke i liruar edhe nga pagesa për regjistrim Në muajin tetor menaxhmenti i UP së e kishte realizuar një vizitë pune në Japoni ku me ndërmjetësimin e ambasadorit Shala rektori Gashi ka nënshkruar Marrëveshje Bashkëpunimi me Universitetin Kinki të qytetit të Osakës Kjo Marrëveshje parasheh bashkëpunimin universitar përmes shkëmbimit të studentëve dhe profesorëve rezultatet e të cilës priten të implementohen në vitin 2014 Universiteti Kinki është njëri ndër universitetet më të ranguara në Japoni i njohur sidomos për nivelin e hulumtimeve shkencore në fushën e mjekësisë dhe të teknologjisë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-priti-ne-nje-takim-ambasadorin-Shala.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  përfitojnë nga këto projekte Rektori Gashi theksoi përkushtimin e menaxhmentit për të siguruar kohëzgjatjen e projekteve duke u dhënë mbështetje institucionale rezultateve të tyre në mënyrë që pas përfundimit të projekteve ato rezultate të ngelin në pronësi të UP së Gjithashtu rektori Gashi shprehu gatishmërinë e menaxhmentit për t i ndihmuar projektet në menaxhimin financiar dhe në përkrahjen e plotë për zbatimin e aktiviteteve Koordinatorët e TEMPUS it të UP së e falënderuan rektorin Gashi për mbështetjen e fuqishme që menaxhmenti i ka dhënë aplikimit të Fakulteteve në projektet e TEMPUS it Në takim mori pjesë edhe koordinatorja kombëtare e programit Tempus znj Kimete Canaj dhe kryetarja e Bordit të Agjencisë së Akreditimit prof Ferdije Zhushi të cilat e përkrahën këtë iniciativë dhe praktikë të re të menaxhmentit të UP së Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ne-Rektorat-u-mbajt-takimi-me-koordinatoret-e-proj.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  ta realizuar Programin CEEPUS në Republikën e Kosovës e ka Ministria e Arsimit e Shkencës dhe e Teknologjisë Përfituese të drejtpërdrejta të këtij programi janë institucionet e arsimit të lartë në bashkëpunim me universitetet të cilat do ta informojnë dhe do ta përkrahin teknikisht stafin akademik por dhe studentët në mënyrë që t i shfrytëzojnë bursat e mobilitetit Që Programi CEEPUS të ketë më shumë përkrahje përveç MASHT it është shumë e nevojshme që të ofrohet edhe bashkëpunimi i universiteteve respektivisht i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina i Universitetit të Prizrenit Ukshin Hoti dhe i Universitetit të Pejës Haxhi Zeka Programi funksionon në dy forma Përmes krijimit të rrjeteve të fakulteteve në fusha të ndryshme studimi ku secili rrjet i formuar do ta ketë koordinatorin e vet dhe nëpërmjet të cilëve do të përkrahet më lehtë mobiliteti i stafit akademik dhe shkëmbimi i studentëve brenda rrjeteve të universiteteve pjesëmarrëse Lëvizja e lirë e studentëve dhe e stafit akademik që nënkupton mbështetje për ato fakultete që nuk janë pjesë e rrjeteve Ndërkaq për studentët e UP së dita informuese rreth këtij programi do të mbahet në fillim të vitit të ardhshëm Ju mirëpresim Zyra për Marrëdhënie me Jashtë Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Ftese-per-diten-informuese-te-Programit-CEEPUS-per.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Prishtinës Hasan Prishtina ka gjeneruar programet JoinEU SEE dhe Basileus Në kuadër të këtyre programeve ofrohen bursa për studime jashtë vendit në universitetet partnere evropiane në të gjitha nivelet e studimit Bachelor Master Doktoratë Post doktoratë dhe mobilitete për staf akademik dhe administrativ Zyra për marrëdhënie me jashtë e UP ka koordinatoren e saj znjsh Blerandë Dragusha e cila gjatë javës së ardhëshme do të organizojë një sesion informativ për studentët e UP së të interesuar për bursat Erasmus Mundus Gjatë kësaj jave informuese do të merrni informata kyçe rreth këtyre programeve Agjenda për javën informuese për Bursa Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016 Për të parë rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat të datës 26

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Java-informuese-per-Bursa-ne-Programet-JoinEU-SEE-.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  mori pjesë në cere3moninë e hapjes të Ditës Botërore të Filozofisë që e organizon Fakulteti Filozofik i Prishtinës me temën Të drejtat e njeriut Përtej ideologjisë Në këtë organizim dy ditor të përgatitur nga Departame Rektori Gashi mori pjesë në konferencën shkencore ndërkombëtare London Ambassadors Conference one century later 1913 2013 How the Balkan Geopolitics has changed 21 nëntor 12 00 Rektori i Universitetit të Prishtinës Hasan Prishtina prof dr Ibrahim Gashi mori pjesë në konferencën shkencore ndërkombëtare London Ambassadors Conference one century later 1913 2013 How the Balkan Geopolitics has changed rdq Përgatitet master për studime kulturore në Fakultetin Filozofik 21 nëntor 12 00 Prorektorja Tahiri u takua me koordinatorët e projektit Tempus Të drejtat e Njeriut në kuadër të Arsimit të Lartë si dhe me përfaqësuesen e bartësit të këtij projekti profesoreshën Michele Lamb nga Roehampton University në takim u diskutua p 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=70 (2016-02-16)
  Open archived version from archive