archive-edu.com » EDU » U » UNI-PR.EDU

Total: 999

Choose link from "Titles, links and description words view":

Or switch to "Titles and links view".
 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Jose Manuel Teran Rektori Gashi uroi ambasadorin Teran për detyrën e re duke i dëshiruar punë të suksesshme gjatë mandatit të tij Rektori Gashi e njoftoi ambasadorin e Panamasë për vështirësitë buxhetore me të cilat përballet UP ja për zhvillimet që janë bërë në ngritje të cilësisë dhe në përmirësimin e infrastrukturës bashkëpunimet ndërkombëtare si dhe për aktivitetet akademike dhe shkencore të UP së Me këtë rast u diskutuan edhe mundësitë e bashkëpunimet ndërmjet UP së dhe Universiteteve në Panama përmes shkollës verore në UP dhe mobiliteteve të stafit akademik dhe studentëve Ambasadori Teran premtoi se do të ndërmjetësojë për fillimin e komunikimit ndërmjet UP së dhe universiteteve në Panama Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 2 Mandatet për Kë 26 janar 10 11 Rezultatet përfundimtare për KF dhe Senat 26 1 2016

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-priti-ambasadorin-jorezident-te-Pana.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive


 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  studentë të UP së Rektori Gashi në emër të menaxhmentit të UP së e uroi Departamentin e Orientalistikës për 40 vjetorin i cili për katër decenie duke promovuar orientalen me vlera të reja ka qenë si një dritare e Kosovës në orient Rektori Gashi i falënderoi të gjithë ata pedagogë të cilët gjatë kësaj kohe kontribuuan për themelimin por edhe për zhvillimin e këtij departamenti Rektori Gashi bëri falënderime të veçanta edhe për Republikën e Turqisë e cila përmes Ambasadës së Turqisë po e mbështet Universitetin e Prishtinës Pikërisht në festimin e 40 vjetorit të themelimit të Departamentit të Orientalistikës me mbështetjen e Agjencisë Turke për Zhvillim dhe Bashkëpunim TIKA u bë inaugurimi i Kabinetit të Orientalistikës i cili u konsiderua se do të ndihmojë në përmirësimin e mësimdhënies Po këtë ditë u botua edhe monografia kushtuar 40 vjetorit e cila përfshin një historik të shkurtër të Orientalitikës biografi të profesorëve etj Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-mori-pjese-ne-40-vjetorin-e-themelim.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Studentëve i UP së fillimisht u takuan me drejtorin e Qendrës së Studentëve z Fatmir Sfishta i cili i njoftoi me kushtet të cilat ofrohen në Qendrën e Studentëve Ata biseduan për procesin e regjistrimit në konvikte për ngrohjen dhe për infrastrukturën në Qendrën e Studentëve Sa i përket ngrohjes drejtori Sfishta premtoi se pavarësisht furnizmit ose jo me ngrohje nga ana e Termokosit Qendra e Studentëve i ka kapacitetet e veta për të ofruar ngrohje për studentët të cilët janë të strehuar në konvikte Menaxhmenti i UP së Parlamenti i Studentëve dhe drejtuesit e Qendrës së Studentëve i vizituan konviktet dhe kuzhinën në mensën e studentëve për të biseduar për së afërmi me studentët të cilët u shprehën të kënaqur me kushtet të cilat ofrohen Menaxhmenti i UP së e vazhdoi vizitën në sallën 1 Tetori për të përcjellë nismën e turneut në futsall i cili po zhvillohet për nder të festës së 28 Nëntorit Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Menaxhmenti-dhe-Parlamenti-i-Studenteve-i-UP-se-vi.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Qendra për Arsim e Kosovës KEC Në këtë konferencë u prezantua misioni dhe struktura e programit më të madh botëror për hulumtim zhvillim teknologjik dhe inovacion Horizon 2020 si dhe prioritetet e programit rregullat e përgjithshme procedurat e pjesëmarrjes në program dhe mundësitë e pjesëmarrjes për hulumtues dhe kompani nga Kosova Në këtë konferencë fjalë rasti mbajtën Z Ramë Buja Ministër i Arsimit Shkencës dhe Teknologjisë Z Samuel Zhbogar Përrfaqësues Special i BE dhe Shefi i Zyrës së BE në Kosovë Dukagjin Pupovci Drejtor i KEC it ndërkaq informata më të hollësishme për mundësitë në Horizon 2020 dha Znj Tania Friederichs nga Departamenti për Hulumtime në Komision Europian në Bruksel Prorektori për Shkencë nga Universiteti i Prishtinës Prof Avdulla Alija bëri prezantimin lidhur me gjendjen e kërkimeve shkencore në Universitetin e Prishtinës Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Prezantim-i-UP-ne-Konferencen--inauguruese-te-prog.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  përfaqësues të Universitetit Politeknik të Milanos 15 nëntor 12 00 Prorektorja Tahiri dhe dekani i Fakultetit të Ndërtimtarisë dhe të Arkitekturës prof asoc Naser Kabashi u takuan me përfaqësues të Universitetit Politeknik të Milanos Në këtë takim palët shprehën gatishmërinë e tyre për të zhvilluar programe të përbas Dita informuese për Bursa në Programet JoinEU SEE PENTA dhe Basileus 14 nëntor 12 00 21 Nëntor 2013 Ora 11 00 12 30 Mbahet Dita Informuese Për Bursa në Programet JoinEU SEE PENTA dhe Basileus Amfiteatri i madh në Fakultetin e Edukimit ndërtesa e re pranë Bibliotekës Kombëtare dhe Uni Trajnim për software in e kompetencave në UP 14 nëntor 12 00 Prorektorja Tahiri mori pjesë në trajnimin për software in të organizuar në kuadër të projektit Kompetenca në Universitetin e Prishtinës financuar nga Komisioni Evropian përmes programit Tempus Ky projekt ka arritur formulimin e kompetenca 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3 paragrafin 1 5 të Udhëzimit Administrativ nr 07 2015 të Qeverisë së Republikës së Kosovës t iu bëj thirrje të gjitha institucioneve organiz 19 janar 10 16 Rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve të studentëve për KS dhe Parlament të Studentëve 2016 1

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet.aspx?page=73 (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  të bindur se përveç 2 milionë ekzemplarësh të sistemuar në këtë institucion janë edhe qindra materiale me vlerë që ruhen me fanatizëm nga qytetarët tonë në shtëpitë e tyre andaj apelojmë që edhe këto libra apo çfarëdo materialesh me vlerë të sjellën në BKUK ashtu që të pasurohet edhe më shumë biblioteka arkiva shtetërore e dhe institucionet tjera ka thënë zëvendësministri Mustafa Ndërkaq rektori Gashi në emër të menaxhmentit të stafit akademik dhe të studentëve të UP së e uroi menaxhmentin e Bibliotekës për 69 vjetorin duke shprehur mirënjohje për kontributin e jashtëzakonshëm të të gjithë drejtuesve të mëparshëm dhe të punonjësve të Bibliotekës Kombëtare dhe Universitare të Kosovës të cilët e ngritën dhe e zhvilluan këtë tempull me qëllim të mbledhjes së materialeve të dokumentuara të trashëgimisë sonë Në fund të fjalës së tij rektori Gashi theksoi se marrëveshja e arritur ndërmjet Ministrisë së Arsimit të Shkencës dhe të Teknologjisë Ministrisë së Kulturës të Rinisë dhe të Sportit UP së dhe BKUK së e cila pritet të konkretizohet në janar të vitit të ardhshëm për ndarjen e Bibliotekës Kombëtare dhe Universitare të Kosovës në dy biblioteka përkatësisht në Bibliotekën Kombëtare dhe në Bibliotekën Universitare është vetëm një ndarje fizike ndërmjet tyre ndërsa bashkëpunimi do të jetë i domosdoshëm Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Rektori-Gashi-mori-pjese-ne-69-vjetorin-e-Bibliote.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  biznese dhe media Në fjalën e saj Presidentja e Republikës së Kosovës zonja Atifete Jahjaga tha se themelimi i kësaj qendre si pjesë e Universiteti të Prishtinës shenon edhe një sukses në përkushtimin tonë si shoqëri për të avancuar rolin e grave në çdo fushë të jetës Kjo Qendër që sot është bërë një realitet është fryt i një bashkëpunimi që filloi midis Zyrës sime dhe Universitetit Dartmouth gjatë vizitës që kisha atje vitin e kaluar Kjo ide fitoi fomën e saj me pjesëmarrjen e përfaqësuesve të Universitetit Dartmouth në Samitin Partneriteti për Ndryshim Fuqizimi i Gruas dhe bisedave të vazhdueshme për nevojën e një Qendre të tillë në Kosovë Kjo nismë u jetësua pasi që identifikuam partnerin e duhur për ta realizuar atë Universitetin e Prishtinës duke zgjeruar kështu gamën e mekanizmave që kanë pjesë të misionit të tyre jetësimin e Parimeve të Prishtinës tha Presidentja Hapja e Qendrës për Studime dhe Hulumtime Gjinore pjesë e Institutit për Studime Sociale dhe Humanistike në Universitetin e Prishtinës është kurorëzim i punës profesionale dhe përpjekjeve shumëvjeçare të grave akademike për institucionalizimin e studimeve dhe hulumtimeve në fushën e barazisë gjinore Pjesë të misionit të saj Qendra ka dokumentin e Parimeve të Prishtinës të dala nga Samiti Ndërkombëtar i Gruas Partneriteti për Ndryshim Fuqizimi i Gruas që u mbajt më 4 6 Tetor 2012 i organizuar nga Presidentja e Republikës së Kosovës zonja Atifete Jahjaga duke u bërë kështu mekanizëm për jetëzimin e këtyre Parimeve Rektori Ibrahim Gashi shprehu kënaqësinë për këtë iniciativë që promovon ndërkombëtarizimin e Universitetin e Prishtinës dhe partneritetin me universitetet amerikane Rektori theksoi rëndësinë e natyrës ndërdisiplinare të hulumtimit shkencor në këtë Qendër që kontribuon në përmbushjen e synimeve të Universitetit të Prishtinës për avancimin e bashkëpunimit mes fushave të ndryshme në përputhje me standarde ndërkombëtare Në promovimin e Qendrës për Studime dhe Hulumtime Gjinore të pranishmeve u janë drejtuar me fjalën e rastit edhe Rektori i UP z Ibrahim Gashi Dekan i Fakultetit Filozofik z Bujar Dugolli përfaqësuesja e Dartmout College znj Laurel Stavis Drejtoresha e ISSH znj Hasnije Ilazi dhe Anëtare e Bordit të ISSH znj Nita Luci Qendra për Studime dhe Hulumtime Gjinore ka bashkëpunuar me Dartmouth College në këmbimin e përvojave dhe hartimin e dokumenteve stratgjike përmes të cilave do të mundësohet realizimi i aktiviteteve kësaj Qendre Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Universiteti-i-Prishtines-promovoi-hapjen-e-Qendre.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive

 • Universiteti i Prishtinës - Universiteti i Prishtinës
  Kompjuterike 6 Zyrtar i shërbimit të studentëve për studime BA 1 punonjës në Fakultetin e Filologjisë 1 në Fakultetin Ekonomik dhe 1 në Fakultetin e Ndërtimtarisë dhe Arkitekturës 7 Zyrtar i shërbimit të studentëve për studime MA Dr në Fakultetin Ekonomik 1 punonjës 8 Zyrtar i lartë për financa dhe kontabilitet 1 punonjës në Fakultetin Ekonomik dhe 1 në Fakultetin e Filologjisë 9 Zyrtar për mësim për studime MA Dr në Fakultetin Ekonomik 1 punonjës 10 Zyrtar teknik administrativ 1 në Fakultetin Juridik dhe 1 në Fakultetin Ekonomik 11 Zyrtar për logjistikë dhe asete në Fakultetin e Shkencave Matematike Natyrore 1 punonjës Klikoni këtu për të shkarkuar konkursin 25 11 2013 Korrigjim i Konkursit të shpallur nga Universiteti i Prishtinës Hasan Prishtina UP me datë 23 11 2013 Në konkursin e publikuar nga UP më datë 23 11 2013 është përvjedhur një gabim teknik në pozitën me numër rendor 4 Titulli kësaj pozite duhet të jetë Asistent i zyrës së sekretarit të përgjithshëm të UP Kushtet e tjera mbeten të njëjta si në konkursin e publikuar më datë 23 11 2013 Tweet Share This Page Please enable JavaScript to view the comments powered by Disqus Kalendari e lajmeve shkurt Hë Ma Më En Pr Sh Di 25 26 27 28 29 30 31 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 1 2 3 4 5 6 Shpallje Ngjarje 29 dhjetor 10 28 Thirrje publike për shprehje të interesit për monitorim të zgjedhjeve në UP Këshilli Drejtues në mbledhjen e mbajtur me datë 23 12 2015 mori vendim për shpalljen e zgjedhjeve të përgjithshme dhe të parakohshme në Universitetin e Prishtinës Gjithashtu vendosi që në perputhje me nenin 3

  Original URL path: http://www.uni-pr.edu/Lajmet/Konkurs-per-vende-te-lira-pune-ne-Administrate-%281%29.aspx (2016-02-16)
  Open archived version from archive